Goedkoop tanken in Belgie

Goedkoop tanken in België: let op

In Nederland betaalt is brandstof niet altijd goedkoop. Soms loont het om in een ander land te gaan tanken. Bijvoorbeeld in België.

Onderweg 13 jul 2017 2 minuten

Bespaar 10-tallen euro's met 1 tankbeurt

In België is de prijs van benzine, diesel en lpg vaak lager dan in Nederland. Door goedkoop in België te tanken bespaart u al snel 10-tallen euro’s. Soms scheelt tanken in België wel € 0,30 per liter. Tel uit uw winst! Want op een volle tank bespaart u zo al snel € 15,-.

E10 vervangt brandstof Euro95

Voordat u tankt is het wel goed om te kijken welke brandstof uw auto gebruikt. In België is Euro95 namelijk vervangen door de milieuvriendelijkere brandstof E10. Dit is benzine waaraan 10% ethanol is toegevoegd. Ethanol is een biobrandstof die wordt gemaakt van bijvoorbeeld suikerbieten en tarwe. Maar E10 is niet voor alle auto's geschikt.

Auto's van voor 2006 kunnen niet goed tegen E10

Oudere Fiats, zoals de Barchetta en Multipla, kunnen niet goed tegen E10. Maar ook Seats, Audi's, Skoda's en Volkswagens met fsi-motoren. Soms beschadigt E10 de motor of verslechteren de prestaties van de auto. Met deze test kijkt u of uw auto geschikt is voor de brandstof E10. In 2020 moet 10% van de brandstof in alle Europese lidstaten biobrandstof zijn. In dat jaar stapt ook Nederland over op E10.

Verkeerde brandstof 

Door te rijden met de verkeerde brandstof kan de motor van uw auto kapot gaan. Met RoadGuard van Centraal Beheer wordt uw auto vanaf € 235,- naar een garage gebracht. Die pompt uw tank leeg.

App Even tanken

Met de app Even tanken van Centraal Beheer bekijkt u altijd en overal welke brandstof u moet tanken.