Isolatieglas

Isolatieglas

  • Verhoog uw wooncomfort
  • Bespaar energie
  • Ervaar minder geluidsoverlast

Verduurzamen met isolatieglas

Komt er kou door of langs uw ramen? Kijk dan eens wat isolatieglas voor u kan doen. Met HR++ of triple glas isoleert u uw woning meteen. De warmte blijft binnen. U bespaart energie en verhoogt het comfort in huis.

Met isolatieglas verhoogt u uw wooncomfort

HR-glas staat voor hoogrendementsglas. Het bestaat uit 2 of 3 glasplaten met een ruimte daartussen. Bij HR++ en triple glas is deze ruimte gevuld met een isolerend gas. Dit zorgt voor een extra isolerende werking van het glas. Met HR++ of triple glas krijgen kou of tocht geen kans meer. Het wordt comfortabeler in uw huis en de warmte blijft binnen. Isolatieglas helpt ook om geluidsoverlast tegen te gaan.

Het verschil tussen HR++ glas en triple glas

HR++ glas voor bestaande kozijnen

HR ++ glas lijkt op dubbel glas, maar heeft een coating en een isolerend gas tussen beide lagen glas. Daardoor is de isolerende werking hoger. HR ++ glas kan in de meeste bestaande kozijnen geplaatst worden. Zijn uw kozijnen niet aan vervanging toe, dan kunt u het glas in uw bestaande kozijnen vervangen door HR++ glas.

Triple glas voor nieuwe kozijnen

Triple glas heeft net als HR++ glas een coating en een isolerend gas tussen de glaslagen. Triple glas heeft 3 glaslagen. Het is daardoor dikker en past vaak niet in bestaande, oudere kozijnen. Wilt u niet alleen het glas, maar ook uw kozijnen vervangen? Kies dan voor het glas dat het beste isoleert en ga voor kozijnen met triple glas.

Isoleer meer met subsidie

Als u naast isolatieglas nog een andere duurzame maatregel neemt, kunt u subsidie krijgen. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u overheidssubsidie aanvragen. Voor verschillende isolatiemaatregelen, een zonneboiler, een warmtepomp en aansluiting op een warmtenet. De subsidie kan oplopen tot 30% van uw investering.

Bekijk de mogelijkheden voor uw huis

We bieden deze dienst (nog) niet aan. Wel kunt u uw kosten en besparing bekijken voor isolatieglas. Doe dan onze scan. Hier kunt u niet alleen voor isolatieglas kiezen, maar ook kijken naar andere maatregelen om te verduurzamen. Voor de kosten en besparing voor isolatieglas gaan we uit van gemiddelde waarden voor uw type woning. Kloppen deze waarden niet, dan kunt u die aanpassen. In de berekening nemen we verder de huidige gasprijs mee en de gemiddelde kosten van isolatieglas per m2.