U gaat scheiden of woont niet meer samen

Zo past u uw gegevens en producten aan

Als er een einde aan een relatie komt, is dat vaak voor beide partijen een verdrietige periode. Maar u moet ook ineens van alles regelen. Misschien gaat u verhuizen. U moet spullen en geldzaken verdelen. En uw bankrekeningen en verzekeringen aanpassen. Wij helpen u graag met allerlei tips.

Handig om te weten

Gaat u verhuizen? Geef dan uw nieuwe adres aan ons door. Op de manier zoals u dat wilt. Via Mijn Centraal Beheer, onze app of gewoon ‘Even Apeldoorn bellen’.
Bij veel verzekeringen is de premie afhankelijk van het aantal verzekerde personen. Bijvoorbeeld uw Woon-, Reis-, Rechtsbijstand-, Persoonlijke Ongevallen- of uw Aansprakelijkheidsverzekering. In Mijn Centraal Beheer of in onze app ziet u snel hoe u verzekerd bent. En kunt u het aantal verzekerden eenvoudig aanpassen. Heeft u vragen? Bel ons! Dan bekijken we samen uw persoonlijke situatie. En bespreken we wat voor u de beste oplossing is.
Heeft u een gezamenlijke auto als u gaat scheiden? De schadevrije jaren zijn alleen voor de partner op wiens naam de verzekering stond. De andere partner gaat bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering mogelijk meer premie betalen. Wilt u de schadevrije jaren verdelen tussen u en uw ex-partner? Met dit formulier geeft u dat eenvoudig aan ons door.
Als u uit elkaar gaat, spreekt u samen af hoe u uw spaargeld en/of beleggingen verdeelt. Heeft u samen bij ons een spaar- of beleggingsrekening? Dan kunt u deze rekeningen op 1 naam zetten. Dat gaat eenvoudig met een formulier voor uw RentePlús Rekening of uw beleggingsrekening. Heeft u ook een RenteVast Rekening? Dan gelden de veranderingen van uw RentePlús Rekening ook voor die rekening.
Heeft u een pensioen bij ons geregeld? Geef dan zo snel mogelijk de afspraken over de verdeling van uw pensioen aan ons door. Wij vertellen u hier graag meer over.
Was u getrouwd en verandert uw naam na de scheiding? Dan wilt u natuurlijk graag dat wij uw nieuwe naam gebruiken. U kunt dit niet zelf aanpassen in Mijn Centraal Beheer of de app. Bel daarom ‘Even Apeldoorn’.