intro afbeelding sparen
2,10%
Actuele rente RentePlùs Rekening

Sparen

Eenvoudig een spaar­rekening openen

 • Kosteloos een online rekening openen
 • Uw rente wordt maandelijks bijgeschreven
 • Makkelijk sparen en beleggen combineren met uw RentePlús Rekening
U kunt een RentePlús Rekening openen op 1 naam. Een en/of rekening is niet mogelijk.

Sparen bij Centraal Beheer 

Sparen levert weer meer op. Bij Centraal Beheer spaart u tegen een scherpe rente. U kiest uit verschillende spaarvormen. U kunt uw geld op een spaarrekening of een deposito­rekening zetten. Op een deposito­rekening zet u uw spaargeld tijdelijk vast. U krijgt dan vaak een hogere rente. Uw Renteplús Rekening kunt u ook gebruiken om uw beleggingsaankopen mee te betalen. Wel zo makkelijk!

De spaar­rekeningen van Centraal Beheer

RentePlús Rekening

Als u altijd bij uw geld wilt kunnen
Actuele rente per 24-11-2023: 2,10%
 • U kunt altijd bij uw geld
 • De rente is variabel
 • Geen minimuminleg
 • U regelt alles direct online

De RentePlús Rekening heeft een variabele rente. Belegt u met een Beleggingsrekening ook bij Centraal Beheer? Dan kunt u uw RentePlús Rekening gebruiken om uw beleggings­aankopen mee te betalen. Of om verkoop­opbrengsten van uw beleggingen op te ontvangen. 

Open RentePlús Rekening

RenteVast Rekening

Als u uw geld tijdelijk vast wilt zetten
Vaste rente (looptijd 20 jaar): 3,00%
 • U zet uw geld tijdelijk opzij
 • U krijgt een vaste rente
 • Inleg vanaf € 500,-
 • U regelt alles direct online

Heeft u (een deel van) uw geld niet direct nodig? Dan kunt u het tijdelijk op een RenteVast Rekening zetten. U krijgt dan een vaste rente.

Open RenteVast Rekening

Extra Pensioen Opbouw

Als u belastingvriendelijk wilt sparen voor later
Actuele rente per 08-11-2023: 1,75%

Wilt u belasting­vriendelijk sparen voor later? Dan kunt u uw geld vastzetten met Extra Pensioen Opbouw. U krijgt een variabele rente op uw spaargeld. Maar u kunt uw geld of een deel van uw geld ook vastzetten in een deposito. Of (met een deel van) uw geld beleggen.

Meer over Extra Pensioen Opbouw

Zo opent u bij ons een spaarrekening

Houd deze gegevens bij de hand:

 • uw burgerservicenummer (BSN)
 • uw identiteitsbewijs:
  - geldig paspoort, of 
  - Nederlandse ID-kaart, of
  - Nederlands rijbewijs
 • de bankpas van de bankrekening die u als tegenrekening wilt gebruiken. Vanaf deze rekening maakt u straks geld over naar uw RentePlús Rekening. 
 • de inloggegevens of het inlogmiddel van uw bank. Bijvoorbeeld een e.dentifier of een scanner.

Eerst maakt u een uitstapje naar iDIN voor uw identificatie
Wij zijn wettelijk verplicht uw identiteit vast te stellen. Wij gebruiken hiervoor iDIN. Met iDIN maakt u zichzelf via uw eigen bank bekend bij Centraal Beheer. Net als bij internetbankieren wordt u omgeleid naar een beveiligde inlogpagina van uw bank. Lees meer over iDIN en wat u kunt verwachten. Na de identificatie vragen wij u aanvullende gegevens in te vullen.

U ontvangt het rekening­nummer van uw RentePlús Rekening
Na uw aanvraag krijgt u binnen 2 werkdagen het nummer van uw RentePlús Rekening.

Uw beheert uw rekening eenvoudig in Mijn Centraal Beheer. Heeft u nog geen account? Dan maakt u er zelf eentje aan. Gebruik hierbij dezelfde voorletters en achternaam als bij de aanvraag van uw rekening.

In Mijn Centraal Beheer en de app ziet u straks het saldo van uw RentePlús Rekening. U bekijkt er de bij- en afschrijvingen. En u maakt makkelijk geld over. Of opent u er heel eenvoudig een RenteVast Rekening.


Veelgestelde vragen Sparen

Sparen kan op verschillende manieren. U zet uw geld op een spaarrekening. Daarna kunt u ervoor kiezen (een deel van) uw geld op een deposito­ te storten. Met een deposito zet u uw spaargeld tijdelijk vast. U krijgt dan vaak een hogere rente. De rente op de RentePlús Rekening is variabel. 

De spaarrentes stijgen weer. Sparen levert dus weer wat op. Bij Centraal Beheer spaart u tegen een aantrekkelijke rente.

Het bedrag dat u per maand wilt sparen is voor iedereen anders. Het Nibud adviseert elke maand minimaal 10% van uw inkomen op een spaarrekening te zetten.


Bij Centraal Beheer is er geen maximum bedrag dat u op uw spaarrekening mag zetten. Het deposito­garantie­stelsel vergoedt per rekeninghouder maximaal 100.000 euro als een bank failliet gaat.