intro afbeelding sparen
2,10%
Actuele rente RentePlùs Rekening

Sparen

Eenvoudig een spaar­rekening openen

 • Kosteloos een online rekening openen
 • Uw rente wordt maandelijks bijgeschreven
 • Makkelijk sparen en beleggen combineren met uw RentePlús Rekening
U kunt een RentePlús Rekening openen op 1 naam. Een en/of rekening is niet mogelijk.

Sparen bij Centraal Beheer 

Sparen levert weer meer op. Bij Centraal Beheer spaart u tegen een scherpe rente. U kiest uit verschillende spaarvormen. U kunt uw geld op een spaarrekening of een deposito­rekening zetten. Op een deposito­rekening zet u uw spaargeld tijdelijk vast. U krijgt dan vaak een hogere rente. Heeft u een beleggingsrekening bij Centraal Beheer? Dan kunt u uw Renteplús Rekening ook gebruiken om uw beleggingsaankopen mee te betalen. Wel zo makkelijk!

Sparen combineren met beleggen?

Belegt u bij Centraal Beheer? Dan kunt u het geld van uw RentePlús Rekening gebruiken om uw aankopen mee te betalen. Ook kunt u verkoopopbrengsten van uw beleggingen op uw RentePlús­ Rekening ontvangen. Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Maar er zijn ook kosten en risico's. Uw geld kan minder waard worden.

De spaar­rekeningen van Centraal Beheer

RentePlús Rekening

Als u altijd bij uw geld wilt kunnen
Actuele rente per 24-11-2023: 2,10%
 • U kunt altijd bij uw geld
 • De rente is variabel
 • Geen minimuminleg
 • U regelt alles direct online

De RentePlús Rekening heeft een variabele rente. Belegt u met een Beleggingsrekening ook bij Centraal Beheer? Dan kunt u uw RentePlús Rekening gebruiken om uw beleggings­aankopen mee te betalen. Of om verkoop­opbrengsten van uw beleggingen op te ontvangen. 

Open RentePlús Rekening

RenteVast Rekening

Als u uw geld tijdelijk vast wilt zetten
Vaste rente (looptijd 20 jaar): 3,05%
 • U zet uw geld tijdelijk opzij
 • U krijgt een vaste rente
 • Inleg vanaf € 500,-
 • U regelt alles direct online

Heeft u (een deel van) uw geld niet direct nodig? Dan kunt u het tijdelijk op een RenteVast Rekening zetten. U krijgt dan een vaste rente.

Open RenteVast Rekening

Extra Pensioen Opbouw

Als u belastingvriendelijk wilt sparen voor later
Actuele variabele rente per 08-11-2023: 1,75%

Wilt u belasting­vriendelijk sparen voor later? Dan kunt u uw geld vastzetten met Extra Pensioen Opbouw. U mag het bedrag van de belasting aftrekken. U betaalt pas belasting als u het laat uitkeren. U krijgt een variabele rente op uw spaargeld. Maar u kunt uw geld of een deel van uw geld ook vastzetten in een deposito. Of (met een deel van) uw geld beleggen.

Meer over Extra Pensioen Opbouw

Zo opent u bij ons een spaarrekening

Houd deze gegevens bij de hand:

 • uw burgerservicenummer (BSN)
 • uw identiteitsbewijs:
  - geldig paspoort, of 
  - Nederlandse ID-kaart, of
  - Nederlands rijbewijs
 • de bankpas van de bankrekening die u als tegenrekening wilt gebruiken. Vanaf deze rekening maakt u straks geld over naar uw RentePlús Rekening. 
 • de inloggegevens of het inlogmiddel van uw bank. Bijvoorbeeld een e.dentifier of een scanner.

Eerst maakt u een uitstapje naar iDIN voor uw identificatie
Wij zijn wettelijk verplicht uw identiteit vast te stellen. Wij gebruiken hiervoor iDIN. Met iDIN maakt u zichzelf via uw eigen bank bekend bij Centraal Beheer. Net als bij internetbankieren wordt u omgeleid naar een beveiligde inlogpagina van uw bank. Lees meer over iDIN en wat u kunt verwachten. Na de identificatie vragen wij u aanvullende gegevens in te vullen.

U ontvangt het rekening­nummer van uw RentePlús Rekening
Na uw aanvraag krijgt u binnen 2 werkdagen het nummer van uw RentePlús Rekening.

Uw beheert uw rekening eenvoudig in Mijn Centraal Beheer. Heeft u nog geen account? Dan maakt u er zelf eentje aan. Gebruik hierbij dezelfde voorletters en achternaam als bij de aanvraag van uw rekening.

In Mijn Centraal Beheer en de app ziet u straks het saldo van uw RentePlús Rekening. U bekijkt er de bij- en afschrijvingen. En u maakt makkelijk geld over. Of opent u er heel eenvoudig een RenteVast Rekening.


Veelgestelde vragen Sparen

Sparen kan op verschillende manieren. U zet uw geld op een spaarrekening. Daarna kunt u ervoor kiezen (een deel van) uw geld op een deposito­ te storten. Met een deposito zet u uw spaargeld tijdelijk vast. U krijgt dan vaak een hogere rente. De rente op de RentePlús Rekening is variabel. 

De spaarrentes stijgen weer. Sparen levert dus weer wat op. Bij Centraal Beheer spaart u tegen een aantrekkelijke rente.

Het bedrag dat u per maand wilt sparen is voor iedereen anders. Het Nibud adviseert elke maand minimaal 10% van uw inkomen op een spaarrekening te zetten.


Bij Centraal Beheer is er geen maximum bedrag dat u op uw spaarrekening mag zetten. Het deposito­garantie­stelsel vergoedt per rekeninghouder maximaal 100.000 euro als een bank failliet gaat. 

Er zijn verschillen tussen sparen en beleggen. Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. 

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.