Scooterverzekering

Het hele jaar goed verzekerd

  • Hulp bij schade door een ongeluk
  • Tot 1 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco en All Risk)
  • Uw helm en accessoires zijn standaard meeverzekerd (bij WA+ Beperkt Casco en All Risk)
Binnen 1 minuut berekend

U verzekert uw scooter met onze Bromfietsverzekering

Onze Bromfietsverzekering is voor voertuigen tot 50cc met een bromfietskenteken of snorfietskenteken. Dus ook voor uw scooter. U kunt kiezen uit 3 verzekeringen: WA, WA+ Beperkt Casco of All Risk. Deze kunt u uitbreiden met extra aanvullende dekkingen. Zo stelt u eenvoudig uw eigen scooterverzekering samen. En gebeurt er iets onderweg? Wij staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar. 

Dit kunt u ook verzekeren

De Opzittendenverzekering verzekert u én iemand achterop uw bromfiets voor persoonlijke en materiële schade door een ongeval. Lees meer
Dag en nacht verzekerd van hulp bij pech met uw scooter of bromfiets in Nederland. Ook in uw eigen woonplaats. Dat regelt u gemakkelijk met de pechhulpverzekering voor uw scooter. 

Wilt u geen verzekering of abonnement afsluiten? Maak dan 24/7 gebruik van RoadGuard Pechhulp. U betaalt pas als u pechhulp nodig heeft. U heeft dus geen maandelijkse vaste kosten. En u weet vooraf wat de kosten zijn.
Heeft u binnen of buiten Nederland een ongeluk gehad? En wilt u dat de andere partij de schade betaalt? Dan kunt u hierbij juridisch advies krijgen. Het maakt hierbij niet uit of het ongeluk op de bromfiets, in de auto of wandelend gebeurd is. Lees meer

Bijpassende diensten

Pechhulp

Of u nu klant bent of niet. Wij staan dag en nacht voor u klaar met pechhulp. Wilt u pechhulp meeverzekeren bij uw auto-, motor-, camper- of uw bromfietsverzekering? Of kiest u liever voor RoadGuard Pechhulp? Dat is pechhulp zonder dat u een abonnement, lidmaatschap of verzekering nodig heeft.

Veelgestelde vragen Scooterverzekering 

Nee. U bouwt geen schadevrije jaren op bij de Bromfietsverzekering.
Nee. Een opgevoerde bromfiets is niet verzekerd. Veroorzaakt u met uw opgevoerde bromfiets schade aan andere personen of voertuigen? Dan vergoeden wij die schade. Maar vervolgens verhalen wij die schade op u. Uiteindelijk betaalt u dus zelf de kosten.
Ja, dat kan. Een elektrische scooter kunt u verzekeren met onze Bromfietsverzekering. U bent verplicht om minimaal een WA Bromfietsverzekering voor uw elektrische scooter af te sluiten. Met deze verzekering bent u verzekerd als u met uw elektrische scooter schade veroorzaakt aan (spullen van) een ander. Kies voor een uitgebreidere dekking als u wilt dat schade aan uw scooter ook verzekerd is. 
Onze Bromfietsverzekering heeft geen standaard eigen risico. Wilt u minder premie betalen? Dan kunt u bij WA+ Beperkt Casco en All Risk kiezen voor een eigen risico van € 150,- of € 300,-.

Leeftijd van de bestuurder heeft gevolgen voor het eigen risico
Heeft u een WA of WA+ Beperkt Casco Bromfietsverzekering? En maakt een bestuurder jonger dan 25 jaar schade met uw bromfiets, terwijl de hoofdbestuurder op de polis 25 jaar of ouder is? Dan geldt in dat geval bij een WA-schade een eigen risico van € 750,-.

Heeft u een All Risk Bromfietsverzekering? En maakt een bestuurder jonger dan 25 jaar schade door een aanrijding met uw bromfiets, terwijl de hoofdbestuurder op de polis 25 jaar of ouder is? Dan wordt het gekozen eigen risico op die schade verhoogd met € 750,-.
Is uw kind de hoofdbestuurder van de bromfiets? Dan moet u hem of haar opgeven als hoofdbestuurder. Dit heeft verder geen gevolgen voor de dekking. De premie zal dan wel hoger worden. Het is belangrijk dat u dit goed doorgeeft. Is de hoofdbestuurder niet goed doorgegeven? Dan kan het zijn dat u minder krijgt uitgekeerd bij een schade.

Let op: is uw kind jonger dan 25 jaar en niet de hoofdbestuurder? Dan kan het gevolgen hebben voor het eigen risico. 
Heeft u een WA of WA+ Beperkt Casco Bromfietsverzekering? En maakt een bestuurder jonger dan 25 jaar schade met uw bromfiets, terwijl de hoofdbestuurder op de polis 25 jaar of ouder is? Dan geldt in dat geval bij een WA-schade een eigen risico van € 750,-.

Heeft u een All Risk Bromfietsverzekering? En maakt een bestuurder jonger dan 25 jaar schade door een aanrijding met uw bromfiets, terwijl de hoofdbestuurder op de polis 25 jaar of ouder is? Dan wordt het gekozen eigen risico op die schade verhoogd met € 750,-.

Uw bromfiets is alleen verzekerd tegen diefstal als de bromfiets minimaal een goedgekeurd ART3 slot heeft. Kijk voor meer informatie op de site van stichting ART.

Heeft u een Vespa of Piaggio jonger dan 5 jaar? Dan zijn diefstal en inbraak alleen verzekerd als de bromfiets ook beveiligd is met een voertuigvolgsysteem van ScootSecure of ScooterTrace1000.  

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Bromfietsverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Bromfiets verzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Bromfietsverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Bromfietsverzekering vergelijken.
Bekijk informatiedocument
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.