Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Man haalt de fietsen van de camper

Periodiek beleggen

Risicospreiding door uw aankopen te verdelen

  • Minder afhankelijk van het 'juiste moment'
  • Stoppen en weer doorgaan wanneer het uitkomt
  • In 2 stappen geregeld

Waarom periodiek beleggen?

Met periodiek beleggen, belegt u wekelijks of maandelijks met een (klein) vast bedrag. Hierdoor bent u minder afhankelijk van ‘het juiste instapmoment’. Door uw aankoopmomenten te spreiden, koopt u tegen een gemiddelde koers. Als u regelmatig een bedrag belegt, levert dat op termijn vaak een beter resultaat op. Beleggen heeft ook risico's. Er is een kans dat u uw inleg verliest.

Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee

Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Maar er zijn ook kosten en risico's. Uw geld kan minder waard worden. Er zijn manieren om de risico's van beleggen te verkleinen.

Risico’s van beleggen

Risico spreiden

Met periodiek beleggen spreidt u uw aankoopmomenten. Tegelijkertijd spreidt u ook het risico. Dat zit zo: Legt u een klein bedrag in en dalen de koersen daarna? Dan verliest u minder dan wanneer u in 1 keer een groot bedrag had ingelegd. Daarnaast profiteert uw volgende aankoop van de gedaalde koersen. 

In 2 stappen periodiek beleggen

Zo eenvoudig is het

U stelt de Fondsverdeler in. Daarna geeft u uw bank 1 keer een opdracht voor het instellen van een automatische overboeking naar uw beleggingsrekening. De rest gaat vanzelf. U hoeft niet meer na te denken over het juiste instapmoment. Voor elke aankoop betaalt u 0,3% aankoopkosten.

1. Stel de Fondsverdeler in

  • Log in op de app of in bij Mijn Centraal Beheer.
  • Ga naar uw Beleggings­rekening en kies voor 'Periodiek Beleggen'.
  • Stel de Fondsverdeler in. Met de Fondsverdeler verdeelt u uw periodieke inleg automatisch over de fondsen van uw keuze.

2. Stel een periodieke overboeking in

Bij uw bank stelt u een periodieke overboeking in vanaf uw gekoppelde tegenrekening.
  • Bepaal hoe vaak en hoeveel u wilt inleggen.
  • Vul bij de ‘ontvanger’ uw eigen naam in. En bij het rekeningnummer het rekeningnummer van uw Beleggings­rekening bij Centraal Beheer.

Groeit de waarde van uw beleggingen?

Neemt u de winst op? Of blijft u ermee beleggen? Wat is wijsheid? Onze beleggingsexperts Aart en Jeroen leggen uit wat de kracht is van rendement op rendement

Er zijn verschillen tussen sparen en beleggen. Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.