Periodiek beleggen

Uw aankopen eenvoudig spreiden

  • Minder afhankelijk van het 'juiste moment'
  • Stoppen en weer doorgaan wanneer het uitkomt
  • Geen extra kosten
Man pakt fiets

Beetje bij beetje naar een mooi vermogen

Met periodiek beleggen kunt u wekelijks of maandelijks beleggen met een (klein) vast bedrag. Dat is zo geregeld. U geeft uw bank 1 keer een opdracht voor het instellen van een automatische overboeking naar uw beleggings­rekening. De rest gaat vanzelf. Vrijwel ongemerkt groeit het vermogen op uw beleggings­rekening. U hoeft niet meer na te denken over het juiste instapmoment. Periodiek beleggen heeft nóg een groot voordeel. U heeft minder kans dat u al uw geld op een ongunstig moment inlegt. Omdat u uw aankoop­momenten spreidt, koopt u namelijk tegen een gemiddelde koers.

Start met periodiek beleggen

Houdt u elke maand geld over dat u langere tijd opzij kunt zetten? Dan is periodiek beleggen misschien iets voor u. Het bedrag van uw periodieke inleg bepaalt u helemaal zelf. Start u voor het eerst met beleggen? Begin dan met een klein bedrag en bouw het langzaam op. Zo maakt u kennis met beleggen en ontdekt u of het bij u past. Voor elke aankoop betaalt u 0,3% aankoopkosten.

Zo eenvoudig is het

In 3 stappen periodiek beleggen

1. Log in

  • Log in bij Mijn Centraal Beheer. En kies voor 'Periodiek aankopen'.
  • Log ook in bij uw bank via internet­bankieren of de app.
Tip: heeft u een Fondsbeleggen­rekening? Zet de handige inlegverdeler aan!

2. Stel een periodieke overboeking in

Bij uw bank stelt u een periodieke overboeking in vanaf uw gekoppelde tegenrekening. Bepaal hoeveel en hoe vaak u wilt inleggen. Kopieer de gegevens die u nodig heeft eenvoudig uit Mijn Centraal Beheer.
  • Ons rekeningnummer: NL79ABNA0405364660
  • Onze naam: Stichting juridisch eigenaar Achmea paraplufonds A.

3. Omschrijf uw overboeking

  • Heeft u Gemaksbeleggen? Of Fondsbeleggen en staat de inlegverdeler aan? Vul bij 'Omschrijving' dan alleen het rekeningnummer van uw beleggingsrekening in.
  • Voor Fondsbeleggen zonder inlegverdeler vult u bij 'Omschrijving' het nummer in van uw beleggingsrekening, 'koop' en de fondscode van het fonds waar u in wilt beleggen. Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit: 1100011111 koop GZA.
  • Bevestig uw opdracht. Wij regelen de rest!

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en de essentiële beleggersinformatie voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. En beschikt over een vergunning als beheerder van beleggingsinstellingen van de AFM onder nummer 15001209.