Rechtsbijstand­verzekering

Juridische hulp bij grote en kleine conflicten

 • Verzekerd van advies en hulp
 • Bij grote en kleine zaken
 • Sterker in uw recht bij juridische conflicten
Kies voor een Rechtsbijstandverzekering of eenmalig Juridische Hulp
test
Een juridisch probleem kan iedereen overkomen. Stel u bent het oneens met uw werkgever over uw contract. U krijgt een meningsverschil met uw gemeente. Of onenigheid bij de verkoop van uw huis. Met de Rechtsbijstandverzekering staan wij voor u klaar. U bent verzekerd van onafhankelijke juridische hulp van Achmea Rechtsbijstand
Bent u niet verzekerd maar heeft u wel een probleem waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u ook eenmalig Juridische Hulp inschakelen. Tegen een vast tarief.

Verzekerd in de Basis Rechtsbijstand­verzekering

Met onze Rechtsbijstand­verzekering bent u altijd verzekerd van onze basisdekking. U kunt uzelf en de mensen met wie u samenwoont verzekeren. Ook uw kind dat bij uw ex- partner woont en dat regelmatig bij u is.

Verzekerd

 • Juridisch advies en hulp bij een conflict als u getuige bent bij een strafzaak.
 • Juridisch advies en hulp bij een conflict als u verdacht wordt van een verkeersovertreding of verkeersmisdrijf waarbij iemand anders gewond raakt of overlijdt.
 • Juridisch advies en hulp bij een conflict als u een borgsom moet betalen in het buitenland.
 • Soms krijgt u een schadevergoeding als iemand niet kan betalen.

Niet verzekerd

 • Juridisch advies en hulp bij een conflict dat u al had of verwachtte.
 • Juridisch advies en hulp bij een conflict over verkeersboetes.
 • Juridisch advies en hulp bij een conflict als u teveel alcohol op had in het verkeer.
 • Juridisch advies en hulp bij een conflict als u iemand opdracht geeft om uw zaak te behandelen zonder onze toestemming.

In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Rechtsbijstand­verzekering. Met het informatiedocument kunt u onze Rechtsbijstand­verzekering makkelijk vergelijken.

Vul de basis aan met 1 of meer dekkingen

Voor een Rechtsbijstand­verzekering die helemaal bij u past

Verkeer en medisch

Een verkeersongeluk of medische behandeling is al vervelend genoeg. Stel dat u hierover ook nog een juridisch conflict krijgt. Dan is het fijn dat u een rechtsbijstandverzekering heeft.

Consument en wonen

Een conflict over de verkoop van uw woning. Bij een burenruzie. Over een product dat u online kocht en nooit heeft ontvangen. Of over een privéfoto die ongewenst op allerlei websites verschijnt. U kunt rekenen op juridische hulp.

Werk en inkomen

Stel u bent het niet eens met uw werkgever over uw contract. Of er zijn problemen over uw pensioen. De juristen van Achmea Rechtsbijstand helpen u.

Fiscaal en vermogen

U krijgt een juridisch conflict over belastingen of toeslagen. Of over uw effecten of beleggingen, een 2e woning of vakantiehuis. Dan is het fijn dat u juridische hulp kan vragen.

Belangrijk om te weten over uw Rechtsbijstandverzekering

Hulp van Achmea Rechtsbijstand

Meld uw conflict direct bij Achmea Rechtsbijstand. U hoort meestal meteen of uw conflict is verzekerd. Lees meer over juridische hulp van Achmea Rechtsbijstand.

Ook bij kleine conflicten helpen wij u verder

Wij werken niet met minimumbedragen. Een minimumbedrag heet in vaktaal franchise. Centraal Beheer heeft geen franchise. U kunt bij ons altijd terecht.

Soms krijgt u een deel van de kosten vergoed

Kunt u een advocaat of mediator niet zelf betalen? Dan kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand van de overheid. U heeft hiervoor geen rechtsbijstandverzekering nodig.
Is er een kindje geboren? Of gaat er juist iemand uit huis? Meer of minder thuiswonende gezinsleden: dat kan gevolgen hebben voor uw rechtsbijstandverzekering. In Mijn Centraal Beheer of in onze app ziet u snel hoe u verzekerd bent. En kunt u het aantal verzekerden eenvoudig aanpassen. Heeft u vragen? Bel ons! Dan bekijken we samen uw persoonlijke situatie. En bespreken we wat voor u de beste oplossing is.

U bent soms niet direct verzekerd

U bent niet verzekerd voor een conflict dat u al heeft of verwacht.
Wachttijd
Verkeer en medisch Geen wachttijd
Consument en wonen Wachttijd van 3 maanden. Maar niet bij spullen die u koopt en contracten die u sluit nadat u Consument en wonen afsloot.
Werk en inkomen Wachttijd van 3 maanden. Maar niet bij contracten die u sluit nadat u Werk en inkomen afsloot.
Fiscaal en vermogen Wachttijd van 3 maanden. Maar niet bij spullen die u koopt en contracten die u sluit nadat u Fiscaal en vermogen afsloot.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Rechtsbijstand­verzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Rechtsbijstand­verzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Rechtsbijstand­verzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Rechtsbijstand­verzekering vergelijken.
Bekijk informatiedocument Rechtsbijstandverzekering

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.