Rechtsbijstand­verzekering

Hulp van juristen bij grote en kleine conflicten

 • Verzekerd van advies en hulp
 • Bij grote en kleine zaken
 • Sterker in uw recht bij juridische conflicten
Kies voor een Rechtsbijstandverzekering of eenmalig Juridische Hulp
test
Een juridisch probleem kan iedereen overkomen. Stel u bent het oneens met uw werkgever over uw contract. U krijgt een meningsverschil met uw gemeente. Of onenigheid bij de verkoop van uw huis. Met de Rechtsbijstandverzekering staan wij voor u klaar. En bent u verzekerd van onafhankelijke juridische hulp van Achmea Rechtsbijstand. Bent u niet verzekerd maar heeft u wel een probleem waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u ook eenmalig Juridische Hulp inschakelen. Tegen een vast tarief.

Verzekerd in de Basis Rechtsbijstand­verzekering

Met onze Rechtsbijstand­verzekering bent u altijd verzekerd van onze basisdekking. U kunt uzelf en de mensen met wie u samenwoont verzekeren. Ook uw kind dat bij uw ex- partner woont en dat regelmatig bij u is. 

Verzekerd

 • Juridisch advies en hulp bij een conflict als u getuige bent bij een strafzaak.
 • Juridisch advies en hulp bij een conflict als u verdacht wordt van een verkeersovertreding of verkeersmisdrijf waarbij iemand gewond raakt of overlijdt.
 • Juridisch advies en hulp bij een conflict als u een borgsom moet betalen in het buitenland.
 • Soms krijgt u een schadevergoeding als iemand niet kan betalen.

Niet verzekerd

 • Juridisch advies en hulp bij een conflict dat u al had of verwachtte.
 • Juridisch advies en hulp bij een conflict over verkeersboetes.
 • Juridisch advies en hulp bij een conflict als u teveel alcohol op had in het verkeer.
 • Juridisch advies en hulp bij een conflict als u iemand opdracht geeft om uw zaak te behandelen zonder onze toestemming.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Rechtsbijstand­verzekering.
Met het informatiedocument kunt u onze Rechtsbijstand­verzekering makkelijk vergelijken.

Vul de basis aan met 1 of meer dekkingen

Voor een Rechtsbijstand­verzekering die helemaal bij u past

Verkeer en medisch

Een verkeersongeluk of medische behandeling is al vervelend genoeg. Stel dat u hierover ook nog een juridisch conflict krijgt. Dan is het fijn dat u een rechtsbijstandverzekering heeft.

Consument en wonen

Een conflict over de verkoop van uw woning. Bij een burenruzie. Over een product dat u online kocht en nooit heeft ontvangen. Of over een privéfoto die ongewenst op allerlei websites verschijnt. U kunt rekenen op juridische hulp.

Werk en inkomen

Stel u bent het niet eens met uw werkgever over uw contract. Of er zijn problemen over uw pensioen. De juristen van Achmea Rechtsbijstand helpen u.

Fiscaal en vermogen

U krijgt een juridisch conflict over belastingen of toeslagen. Of over uw effecten of beleggingen, een 2e woning of vakantiehuis. Dan is het fijn dat u juridische hulp kan vragen.

Belangrijk om te weten over uw Rechtsbijstandverzekering

Hulp van Achmea Rechtsbijstand

 • U belt (088) 462 3720 of meld uw zaak online. U hoort meestal meteen of uw conflict is verzekerd.
 • Uw zaak wordt gekoppeld aan de jurist met de juiste kennis en ervaring voor uw zaak.
 • De jurist geeft advies of helpt u bij een rechtszaak.
 • De jurist houdt u op de hoogte.

Heeft u nieuws over uw zaak of heeft u een vraag? Uw jurist staat voor u klaar.

Samen zoekt u naar de beste oplossing voor uw conflict

De juristen geven advies of helpen u bij een rechtszaak. Gelukkig kunnen de juristen een rechtszaak vaak voorkomen met een passende oplossing. Soms werken zij samen met andere partijen zoals advocaten en belangenorganisaties om uw conflict op te lossen.

Centraal Beheer staat los van Achmea Rechtsbijstand

Centraal Beheer vindt het belangrijk dat u onafhankelijke juridische hulp krijgt. Daarom werken wij samen met Stichting Achmea Rechtsbijstand. Achmea Rechtsbijstand is de grootste juridische dienstverlener van Nederland. Er werken meer dan 500 goed opgeleide juristen. Met ervaring in vrijwel alle soorten problemen en rechtsgebieden.

Overleg altijd voordat u zelf een jurist of advocaat kiest

Soms kunt u zelf een jurist of advocaat kiezen. Bespreek eerst even met uw jurist van Achmea Rechtsbijstand wat de mogelijkheden zijn. Huur niet zonder overleg iemand in, dan betalen wij de kosten niet.

Ook bij kleine conflicten helpen wij u verder

Wij werken niet met minimumbedragen. Een minimumbedrag heet in vaktaal franchise. Centraal Beheer heeft geen franchise. U kunt bij ons altijd terecht.

Soms krijgt u een deel van de kosten vergoed

Kunt u een advocaat of mediator niet zelf betalen? Dan kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand van de overheid. U heeft hiervoor geen rechtsbijstandverzekering nodig.

U bent soms niet direct verzekerd

U bent niet verzekerd voor een conflict dat u al heeft of verwacht.
Wachttijd
Verkeer en medisch Geen wachttijd
Consument en wonen Wachttijd van 3 maanden. Maar niet bij spullen die u koopt en contracten die u sluit nadat u Consument en wonen afsloot.
Werk en inkomen Wachttijd van 3 maanden. Maar niet bij contracten die u sluit nadat u Werk en inkomen afsloot.
Fiscaal en vermogen Wachttijd van 3 maanden. Maar niet bij spullen die u koopt en contracten die u sluit nadat u Fiscaal en vermogen afsloot.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Rechtsbijstand­verzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Rechtsbijstand­verzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Rechtsbijstand­verzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Rechtsbijstand­verzekering vergelijken.
Bekijk informatiedocument Rechtsbijstandverzekering

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.