Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Vrouw zittend in haar busje aan de koffie

Beleggen bij Centraal Beheer

Vrij beleggen of belasting­vriendelijk voor uw pensioen

Beleggen bij Centraal Beheer

Beleggen is geld investeren met als doel dat het meer waard wordt. Even snel geld verdienen? Dan is beleggen geen goed idee. Beleggen doet u voor de lange termijn. En er zijn kosten en risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Bij ons zit u zelf aan het stuur. U bepaalt uw risico. En kiest zelf uit 1 of meerdere fondsen die daarbij passen. Wilt u na een tijdje van beleggingsfonds veranderen? Bijvoorbeeld omdat u meer of minder risico wil lopen? Dat kan op elk moment. Heel eenvoudig via Mijn Centraal Beheer en de app. Daar volgt u ook het rendement van uw beleggingen. Waar en wanneer u maar wilt.
Bereken rendement

Beginnen met beleggen

Beleggen gaat niet over geluk hebben of over een spannend spel spelen. Het gaat vooral over uw geld verstandig aan het werk zetten en het hoofd koel houden. Daar helpen wij u graag bij. Wij leggen u stap voor stap uit hoe u start met beleggen.
Beginnen met beleggen

Beleggen kan bij ons op verschillende manieren

Wilt u meer vrijheid? En zelf een beleggingsdoel kiezen? Of gaat u voor een extra pensioenpotje en vindt u belasting­voordeel belangrijker? Kies wat bij u past. En onze beleggings­experts gaan voor u aan de slag.

Stel aan het picknicken

Beleggingsrekening

 • Zelf uw beleggingsdoel kiezen
 • 100% beleggen
 • Geen belastingvoordeel (box 3)
 • Geld opnemen wanneer u wilt
 • Bijstorten kan met elk bedrag
 • Geen einddatum
Meer over de Beleggingsrekening
Ouder stel aan het wandelen

Extra Pensioen Opbouw

 • Een extra pensioenpotje opbouwen
 • Sparen, beleggen of een combinatie
 • Met belastingvoordeel (box 1)
 • Geld staat vast en is niet vrij opneembaar
 • Bijstorten is bijvoorbeeld afhankelijk van uw jaarruimte/­reserverings­ruimte
 • Op einddatum omzetten in een uitkeerproduct. Over de uitkeringen betaalt u belasting
Meer over Extra Pensioen Opbouw

Onze beleggingsfondsen

Tips om beleggen wel vol te houden

Altijd een fonds dat bij u past

Bij ons kiest u uit 8 verschillende fondsen met elk een eigen risico. Zo is er altijd een fonds dat bij u past.

Beleggen - Aart en Jeroen

Fondsupdates

Elke maand krijgt u van onze fondsbeheerders een korte rondleiding over de financiële markten.

Stel met iPad op de bank

Fondsnieuws

Aanpassingen in beleggingsfondsen, beleggingsbeleid, dividenduitkeringen, jaarvergaderingen en meer.

Beleggen brengt risico’s met zich mee

Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Maar er zijn ook kosten en risico's. Uw geld kan minder waard worden. Er zijn manieren om de risico's van beleggen te verkleinen.
Risico's van beleggen

Veelgestelde vragen Beleggen

Beleggen is geld investeren met als doel dat het meer waard wordt.
Er bestaan verschillende beleggings­producten. Bijvoorbeeld aandelen en obligaties. Bij Centraal Beheer belegt u in fondsen. Dit is een mix van meerdere beleggingen. Dit zorgt voor een spreiding van het risico.  
Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Het is verstandig alleen te beleggen met geld dat u voor een langere tijd kunt missen.
Het is niet te voorspellen wat een goed moment is om te beginnen met beleggen. Verschillende gebeurtenissen in de wereld kunnen invloed hebben op de waarde van beleggingen. Uw geld kan in waarde stijgen. Of uw beleggingen kunnen in waarde dalen. Beleggen doet u voor de langere termijn. Koersen herstellen zich vaak na een bepaalde periode. Door periodiek te beleggen spreidt u uw instap­momenten. U koopt daardoor in tegen een gemiddelde koers.   
Nee, ook met een klein bedrag kunt u beginnen met beleggen. Beleg alleen met geld dat u voor langere tijd kunt missen. Als u klein begint is periodiek beleggen een goed idee. Hoe langer je de tijd neemt, hoe groter de kans op een goed rendement.
Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Maar er zijn ook risico’s. Uw geld kan minder waard worden. En rendement wisselt van jaar tot jaar. In het Essentiële-informatiedocument (Eid) en het aanvullend prospectus staan de risico’s van onze fondsen, zoals marktrisico, liquiditeits­risico en renterisico. Gelukkig kunt u ook zelf risico’s beperken. Zo kunt u met een goed gevoel beleggen.

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.