Let op! Geld lenen kost geld.
man-en-vrouw-aan-het-klussen

Mijn bouwdepot

Regel het hier

Met uw bouwdepot betaalt u de (ver)bouw of verduurzaming van uw huis. Dit doet u online met onze handige app of in Mijn Centraal Beheer. Wel zo makkelijk.

Goed om te weten over uw bouwdepot

man draagt houten balkMet het geld uit uw bouwdepot betaalt u uw verbouwing. 3 dingen die u moet weten over uw bouwdepot:

  • Het bouwdepot is bedoeld voor alles dat aan uw huis vastzit. Het is dus niet voor een vloerkleed dat u mee kunt nemen. Maar wel voor een nieuw kozijn.
  • U kunt uw bouwdepot gebruiken om uw huis te verduurzamen.
  • Binnen uw bouwdepot heeft u 1 of meer rubrieken. Deze komen overeen met uw verbouwplan.

3 tips voor een snelle betaling

Wilt u een factuur of kassabon uit uw bouwdepot betalen? Als u alles volgens de spelregels instuurt, betalen wij binnen 6 werkdagen. Wij geven u 3 tips om de betaling snel te laten verlopen.
Bij bestaande bouw moet het onderpandadres op de factuur staan. Bij nieuwbouw is dit het correspondentieadres waar u nu woont.
Zorg dat de werkzaamheden of het product duidelijk op de factuur of kassabon staan omschreven. Zodat duidelijk is om welke rubriek het gaat. Bijvoorbeeld geen ‘materiaal’, maar ‘verf’. 
De bedragen op facturen of kassabonnen moeten overeenkomen met de goedgekeurde bedragen in uw verbouwplan, de koopakte of het taxatierapport.
Heeft u een factuur met bedragen die in verschillende rubrieken vallen? Stuur dan dezelfde factuur meerdere keren in: per rubriek met bijbehorend bedrag.

Uw betalingen bekijken?

U bekijkt uw ingestuurde facturen en kassabonnen eenvoudig in onze app of in Mijn Centraal Beheer. U ziet daar uw rubrieken met het saldo dat daarbij hoort. Ook vindt u daar de bedragen die aan u zijn uitbetaald en welke nog niet.

Verduurzamen met uw bouwdepot

Gebruikt u uw bouwdepot om de verduurzaming van uw huis te betalen? Dan ziet u dit terug als Energiebespaarbudget (EBB) of Energiebesparende Voorzieningen (EBV). Wij leggen het verschil en de spelregels uit.
Lees meer
zonnepanelen installeren op dak

Veelgestelde vragen & antwoorden

Ziet u uw bouwdepot in uw online klantomgeving? Dan kunt u starten met het indienen van facturen of kassabonnen. Dit is meestal 8 werkdagen na het passeren bij de notaris.
Een factuur of kassabon mag niet ouder zijn dan de aanvraagdatum van de hypotheek.
Nee, dat kan niet. Stuur altijd een factuur of kassabon waaruit blijkt dat er een aankoop is geweest of werkzaamheden zijn gedaan.
U mag uit uw bouwdepot betalen wat we afspraken in uw verbouwplan of koop-aanneemovereenkomst.
Uw verbouwing is onderverdeeld in rubrieken. Deze heeft u vastgelegd toen u het bouwdepot sloot. Wilt u deze rubrieken later veranderen? U vraagt dit aan via het online formulier ‘Uw bouwdepot aanpassen’. Misschien vragen we u dan om een nieuw taxatierapport.

Als u geld over heeft uit de rubrieken voor energiebesparende maatregelen (EBB of EBV) mag u dit niet gebruiken voor overige werkzaamheden.
U betaalt hypotheekrente over het hele bouwdepot. U ontvangt rentevergoeding over het geld dat nog in het bouwdepot zit. Het rentepercentage is even hoog als de hypotheekrente die u betaalt. Als u geld uitgeeft uit het bouwdepot, ontvangt u dus minder rente. En gaan uw maandlasten omhoog.
Uw bouwdepot heeft een standaard looptijd van 2 jaar. Daarna beëindigen we uw bouwdepot. Het geld dat over is, lossen we af op de lening. Wilt u eerder uw bouwdepot beëindigen? Stuur dan een e-mail naar info@centraalbeheer.nl.
U mag de rente die u betaalt voor uw bouwdepot tot maximaal 2 jaar aftrekken van de belasting. Dit mag alleen als uw depot een annuïteiten- of lineaire hypotheek is. Ook de taxatie-, advies- en notariskosten die u maakte voor het afsluiten van de lening zijn fiscaal aftrekbaar.

Vragen over uw bouwdepot?

Bel gerust ‘Even Apeldoorn’: (055) 579 8100. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur. U kunt natuurlijk ook terecht bij uw hypotheekadviseur.