Overlijdens­risico­verzekering

Financiële zekerheid voor uw nabestaanden

Hiervoor kunt u een overlijdens­risico­verzekering afsluiten:
  • Om de hypotheek af te lossen.
  • Om financiële verplichtingen na te komen.
  • Om de kinderen te laten studeren.
Vader en dochter kijken in een boek met zaklamp
Met een Overlijdens­risico­verzekering (ORV) ontvangen uw nabestaanden eenmalig een bedrag als u overlijdt. Zij kunnen met dat bedrag tijdelijk het wegvallen van uw inkomen opvangen. U bepaalt het bedrag dat uw nabestaanden ontvangen. Een ORV is niet om een uitvaart te regelen, maar het is een levensverzekering waarmee u uw nabestaanden financiële rust geeft na uw overlijden.
Bij Centraal Beheer betaalt u een leeftijdsafhankelijke premie: uw verzekering is in de beginjaren goedkoper. U betaalt alleen voor het risico dat u op dat moment loopt. Elk leven heeft zijn eigen verzekering. En wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een overlijdens­­risico­­verzekering kunnen afsluiten. Tegen een betaalbare premie.

In een paar stappen verzekerd

Wij helpen u bij het samenstellen van uw verzekering. Heeft u hulp nodig om te bepalen welk verzekerd bedrag past bij uw situatie? Met onze handige rekenhulp berekent u eenvoudig wat u nodig heeft. Ook geven wij u informatie over de verschillende vormen van de verzekering. Wij berekenen de gemiddelde maandpremie. En laten alle maandpremies zien. U kunt de vorm van uw verzekering, het verzekerd bedrag en de looptijd nog aanpassen.  

U ontvangt van ons 2 smsjes met inloggegevens

Na het invullen van de gezondheidsverklaring bent u direct verzekerd met de voorlopige dekking.

U ontvangt de polis. U heeft 30 dagen bedenktijd

Heeft u een Overlijdens­risico­verzekering afgesloten? Maar wilt u onze Overlijdens­­risico­­verzekering toch niet? Stuur ons dan binnen 30 dagen na de start van de verzekering een e-mail of brief.

Verzekerd in onze Overlijdensrisicoverzekering

Na het invullen van de gezondheidsverklaring bent u bij ons direct verzekerd met de voorlopige dekking. Dit kost u niets.

Verzekerd

  • Als de verzekerde overlijdt voor de einddatum. Het verzekerde bedrag bepaalt u zelf. U kiest een verzekerd bedrag tussen € 10.000,- en € 2.000.000,-. U bepaalt ook zelf aan wie wij moeten uitkeren.
  • Ook als u een gevaarlijk beroep heeft of aan een gevaarlijke sport doet.
  • Als de verzekerde kort na de aanvraag overlijdt door een ongeval en de verzekering nog niet is ingegaan. Dat noemen we een voorlopige dekking.

Niet verzekerd

  • Wij keren niet of minder uit als u niet eerlijk bent over uw gezondheid. Of als u rookt en premie betaalt voor een niet-roker.
  • Bij zelfdoding binnen 2 jaar na het afsluiten van de verzekering.
  • Na de einddatum van de verzekering. Wij keren dan niet meer uit.