Overlijdens­risico­verzekering

Financiële zekerheid voor uw nabestaanden

Hiervoor kunt u een overlijdens­risico­verzekering afsluiten:
  • Om de hypotheek af te lossen.
  • Om financiële verplichtingen na te komen.
  • Om de kinderen te laten studeren.
Vader en dochter kijken in een boek met zaklamp
Met een Overlijdens­risico­verzekering (ORV) ontvangen uw nabestaanden eenmalig een bedrag als u overlijdt. Zij kunnen met dat bedrag tijdelijk het wegvallen van uw inkomen opvangen. U bepaalt het bedrag dat uw nabestaanden ontvangen. Een ORV is niet om een uitvaart te regelen, maar het is een levensverzekering waarmee u uw nabestaanden financiële rust geeft na uw overlijden.
Bij Centraal Beheer betaalt u een leeftijdsafhankelijke premie: uw verzekering is in de beginjaren goedkoper. U betaalt alleen voor het risico dat u op dat moment loopt. Elk leven heeft zijn eigen verzekering. En wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een overlijdens­­risico­­verzekering kunnen afsluiten. Tegen een betaalbare premie.

In een paar stappen verzekerd

Wij helpen u bij het samenstellen van uw verzekering. Heeft u hulp nodig om te bepalen welk verzekerd bedrag past bij uw situatie? Met onze handige rekenhulp berekent u eenvoudig wat u nodig heeft. Ook geven wij u informatie over de verschillende vormen van de verzekering. Wij berekenen de gemiddelde maandpremie. En laten alle maandpremies zien. U kunt de vorm van uw verzekering, het verzekerd bedrag en de looptijd nog aanpassen.  

U ontvangt van ons 2 smsjes met inloggegevens

Na het invullen van de gezondheidsverklaring bent u direct verzekerd met de voorlopige dekking.
Let op: Een keuring of medisch onderzoek is soms nodig bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering. Op dit moment zijn deze onderzoeken en keuringen helaas beperkt mogelijk door het coronavirus. Wij weten niet hoe lang deze situatie duurt. De aanvraag van de overlijdensrisicoverzekering kan hierdoor helaas langer duren. Bel ons gerust als u vragen heeft. Ons telefoonnummer is (013) 462 12 86. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur.

U ontvangt de polis. U heeft 30 dagen bedenktijd

Heeft u een Overlijdens­risico­verzekering afgesloten? Maar wilt u onze Overlijdens­­risico­­verzekering toch niet? Stuur ons dan binnen 30 dagen na de start van de verzekering een e-mail of brief.

Verzekerd in onze Overlijdensrisicoverzekering

Na het invullen van de gezondheidsverklaring bent u bij ons direct verzekerd met de voorlopige dekking. Dit kost u niets.

Verzekerd

  • Als de verzekerde overlijdt voor de einddatum. Het verzekerde bedrag bepaalt u zelf. U kiest een verzekerd bedrag tussen € 10.000,- en € 2.000.000,-. U bepaalt ook zelf aan wie wij moeten uitkeren.
  • Ook als u een gevaarlijk beroep heeft of aan een gevaarlijke sport doet.
  • Als de verzekerde kort na de aanvraag overlijdt door een ongeval en de verzekering nog niet is ingegaan. Dat noemen we een voorlopige dekking.

Niet verzekerd

  • Wij keren niet of minder uit als u niet eerlijk bent over uw gezondheid. Of als u rookt en premie betaalt voor een niet-roker.
  • Bij zelfdoding binnen 2 jaar na het afsluiten van de verzekering.
  • Na de einddatum van de verzekering. Wij keren dan niet meer uit.