Het rendement van beleggen

Wat kan beleggen u opleveren?

Met beleggen kunt u uw geld laten groeien. Benieuwd wat beleggen u kan opleveren? Bereken uw mogelijke rendement makkelijk met onze rekenhulp. Of bekijk in de grafiek de historische rendements­ontwikkeling van onze 8 fondsen.

Het rendement van onze 8 fondsen

In het algemeen geldt: hoe meer risico u neemt, hoe groter de kans op een goed rendement. Maar de kans op verlies is ook groter. En andersom. Hieronder ziet u de eerdere resultaten van onze fondsen. Door de schuifjes aan of uit te zetten vergelijkt u de fondsen met elkaar.

Uw rendement hangt af van:

Marktontwikkelingen

Gebeurtenissen in de wereld kunnen invloed hebben op uw beleggingen. Zo kan goed nieuws, bijvoorbeeld goede economische vooruitzichten, zorgen voor stijgende koersen. En slecht nieuws, bijvoorbeeld een orkaan, zorgen voor dalende koersen.

De prestaties van de bedrijven en obligaties waar fondsen in beleggen

Gaat het goed met een bedrijf? Dan gaat de waarde van het bedrijf vaak ook omhoog. En stijgen uw beleggingen in waarde. Andersom geldt dit natuurlijk ook.

Keuzes van de fondsbeheerder

De fondsbeheerder bepaalt waar een fonds in belegt. De samenstelling van een fonds kan invloed hebben op uw rendement. Uw beleggingen worden beheerd door Achmea Investment Management (Achmea IM). Achmea IM is 1 van de grootste fondsbeheerders van Nederland. En beheert meer dan € 200 miljard (vermogen 2021) aan beleggingen.

De kosten die u betaalt voor beleggen

Beleggen kost geld. U betaalt bijvoorbeeld voor het vermogensbeheer. Deze kosten gaan van uw rendement af. Wij houden deze kosten laag. Bij ons betaalt u geen verkoop- en/of switchkosten.  
Bekijk de kosten van beleggen

Tips van onze beleggingsexperts

Onze experts geven u graag tips over beleggen. En schrijven regelmatig leuke en interessante artikelen.

De kracht van rendement op rendement

Als de waarde van uw beleggingen groeit, denkt u er misschien over om de winst op te nemen. Onze experts Aart en Jeroen leggen uit wat het effect kan zijn wanneer u dat níet doet.

Koersdalingen zijn heel normaal

Koersen kunnen stijgen, maar ook dalen. Een daling kan even schrikken zijn. Maar vaak trekken de koersen wel weer bij.

Elke levensfase een beleggingsstrategie

Jongeren hebben meer tijd om vermogen te laten groeien. Oudere mensen hebben vaak meer financiële ruimte. Starten met beleggen kan dus op elke leeftijd.

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.