Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Het rendement van beleggen

Wat kan beleggen u opleveren?

Met beleggen kunt u uw geld laten groeien. Benieuwd wat beleggen u kan opleveren? Bereken uw mogelijke rendement makkelijk met onze rekenhulp. Of bekijk in de grafiek de historische rendements­ontwikkeling van onze 8 fondsen.

Het rendement van onze 8 fondsen

In het algemeen geldt: hoe meer risico u neemt, hoe groter de kans op een goed rendement. Maar de kans op verlies is ook groter. En andersom. Hieronder ziet u de eerdere resultaten van onze fondsen. Door de schuifjes aan of uit te zetten vergelijkt u de fondsen met elkaar.

Het Opkomende Markten Aandelenfonds is live gegaan op 30 mei 2023. Het is nog niet mogelijk om het fonds toe te voegen aan de grafiek. Wel is er een tabel met informatie over het rendement beschikbaar.

Uw rendement hangt af van:

Marktontwikkelingen

Gebeurtenissen in de wereld kunnen invloed hebben op uw beleggingen. Zo kan goed nieuws, bijvoorbeeld goede economische vooruitzichten, zorgen voor stijgende koersen. En slecht nieuws, bijvoorbeeld een orkaan, zorgen voor dalende koersen.

De prestaties van de bedrijven en obligaties waar fondsen in beleggen

Gaat het goed met een bedrijf? Dan gaat de waarde van het bedrijf vaak ook omhoog. En stijgen uw beleggingen in waarde. Andersom geldt dit natuurlijk ook.

Keuzes van de fondsbeheerder

De fondsbeheerder bepaalt waar een fonds in belegt. De samenstelling van een fonds kan invloed hebben op uw rendement. Uw beleggingen worden beheerd door Achmea Investment Management (Achmea IM). Achmea IM is 1 van de grootste fondsbeheerders van Nederland. En beheert meer dan € 200 miljard (vermogen 2021) aan beleggingen.

De kosten die u betaalt voor beleggen

Beleggen kost geld. U betaalt bijvoorbeeld voor het vermogensbeheer. Deze kosten gaan van uw rendement af. Wij houden deze kosten laag. Bij ons betaalt u geen verkoop- en/of switchkosten.  
Bekijk de kosten van beleggen

Beleggen kan bij ons op verschillende manieren

Wilt u meer vrijheid? En zelf een beleggingsdoel kiezen? Of gaat u voor een extra pensioenpotje en vindt u belasting­voordeel belangrijker? Kies wat bij u past. En onze beleggings­experts gaan voor u aan de slag.

Stel aan het picknicken

Beleggingsrekening

 • Zelf uw beleggingsdoel kiezen
 • 100% beleggen
 • Geen belastingvoordeel (box 3)
 • Geld opnemen wanneer u wilt
 • Bijstorten kan met elk bedrag
 • Geen einddatum
Meer over de Beleggingsrekening
Ouder stel aan het wandelen

Extra Pensioen Opbouw

 • Een extra pensioenpotje opbouwen
 • Sparen, beleggen of een combinatie
 • Met belastingvoordeel (box 1)
 • Geld staat vast en is niet vrij opneembaar
 • Bijstorten is bijvoorbeeld afhankelijk van uw jaarruimte/­reserverings­ruimte
 • Op einddatum omzetten in een uitkeerproduct. Over de uitkeringen betaalt u belasting
Meer over Extra Pensioen Opbouw

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.