Rendementen

Het rendement van beleggen

Met beleggen kunt u uw geld laten groeien. Het rendement is voor elk fonds en op elk moment anders. 

Ontvang € 75,- bonus
Als u nu start met beleggen, ontvangt u € 75,- bonus bij een minimale inleg van € 1000,-. Lees de voorwaarden.*

Uw rendement is afhankelijk van:

Wat er gebeurt in de wereld, kan invloed hebben op uw beleggingen. Zo kan goed nieuws, bijvoorbeeld goede economische vooruitzichten, zorgen voor stijgende koersen. En slecht nieuws, bijvoorbeeld een orkaan, voor dalende koersen.
Draait een bedrijf goed, dan gaat de waarde van het bedrijf vaak ook omhoog. En stijgen uw beleggingen in waarde. Andersom geldt dit natuurlijk ook.
De fondsbeheerder bepaalt waar een fonds in belegt. De samenstelling van een fonds kan invloed hebben op uw rendement. Uw beleggingen bij Centraal Beheer worden beheerd door Achmea Investment Management (AIM). AIM is 1 van de grootste fondsbeheerders van Nederland. En beheert meer dan € 140 miljard.
Beleggen kost geld. U betaalt bijvoorbeeld voor het uitvoeren van het vermogensbeheer. Bekijk de kosten van beleggen.

Rendement: wat betekent wat?

Leest u over beleggen? Dan komt u deze termen tegen: bruto, netto, historisch en verwacht rendement. We leggen ze hieronder uit:
 • Bruto rendement
  Het rendement voor aftrek van de kosten.
 • Netto rendement
  Het rendement dat u krijgt. Dus het bruto rendement min de kosten.
 • Historisch rendement
  Het gemiddelde rendement over een bepaalde periode in het verleden.
 • Verwacht rendement
  Een voorspelling op basis van het historisch rendement en ontwikkelingen in de wereld. Bijvoorbeeld economische en politieke ontwikkelingen.

Rendement van beleggen

Met beleggen kunt u uw geld laten groeien. Het rendement is voor elk fonds en op elk moment anders. Hier kunt u het rendement van onze fondsen bekijken. De meest actuele informatie van onze fondsen leest u in de fondsupdates.

Rendement van beleggen

Met beleggen kunt u uw geld laten groeien. Het rendement is voor elk fonds en op elk moment anders. Hier kunt u het rendement van onze fondsen bekijken. De meest actuele informatie van onze fondsen leest u in de fondsupdates.

In een paar eenvoudige stappen opent u een beleggingsrekening

Houd uw burgerservicenummer (BSN) en bankpas bij de hand. Nadat u uw gegevens heeft ingevuld, ontvangt u een bevestiging van uw aanvraag via de mail.
Voordat wij uw rekening actief maken, moeten wij volgens de wet uw gegevens controleren. Dat doen wij met een overboeking van 1 cent die u naar ons overmaakt. Met iDEAL is dit snel en eenvoudig geregeld. Als uw gegevens akkoord zijn, activeren wij na 1 à 2 werkdagen uw beleggingsrekening. Soms hebben wij meer informatie nodig. U krijgt dan van ons een e-mail.
Hierin staat uw beleggingsrekeningnummer. Wij beginnen met beleggen als u geld inlegt.
Bepaal uw beleggingsdoel. Maak een keuze tussen Gemaksbeleggen en Fondsbeleggen. En kies een fonds met een risico- en rendementsverwachting dat bij u past. Onze experts regelen de rest! Wij maken beleggen makkelijk.
Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. Voor het beheren van beleggingsinstellingen beschikt Achmea Investment Management B.V. over een vergunning van de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is zij opgenomen in het register van de AFM onder nummer 15001209.