test

Fietsverzekering

Goed verzekerd bij diefstal, schade en pech

 • Uitgebreide dekking voor diefstal en schade
 • Tot 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug
 • De accu van uw e-bike is standaard meeverzekerd
Binnen 1 minuut berekend
Met onze Fietsverzekering verzekert u uw fiets uitgebreid voor schade en diefstal. In Nederland en in het buitenland. U kunt alle soorten fietsen verzekeren. Van stadsfiets tot kinderfiets en van bakfiets tot e-bike met een trapondersteuning tot en met 25 km/uur. De accessoires van uw fiets zijn standaard meeverzekerd. Ook als u uw fiets uitleent is dat goed verzekerd. Heeft u pech of hulp nodig bij een ongeval? Wij staan 24 uur per dag voor u klaar.
Nederland is een echt fietsland. Onze fiets brengt ons vaak van A naar B. Als er iets gebeurt met uw fiets wilt u dat dit snel wordt opgelost. Met onze uitgebreide Fietsverzekering verzekert u schade aan uw fiets en diefstal van uw fiets. Wereldwijd. Accessoires zijn standaard meeverzekerd. Accessoires zijn alle onderdelen die op uw fiets gemonteerd zijn. Bijvoorbeeld een kinderzitje, fietsmand of fietstassen.

Verzekerd in de Fietsverzekering

Verzekerd

 • Diefstal.
 • Schade door een aanrijding.
 • Schade als uw fiets omvalt of van de weg raakt.
 • 24/7 pechhulp in Nederland.
 • Accessoires en accu.
 • Als u uw fiets uitleent.

Niet verzekerd

 • Bij ernstige schuld aan de schade.
 • Als u uw fiets zakelijk gebruikt. Bijvoorbeeld als fietskoerier.
 • Diefstal van losse fietscomputers, gps- of navigatieapparatuur.
 • Schade aan banden.
 • Schade door normaal gebruik en slijtage. Zoals krassen.
 • Schade veroorzaakt aan anderen.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en  niet verzekert met onze Fietsverzekering. Met het informatiedocument kunt u onze Fietsverzekering makkelijk vergelijken.

Alles over uw Fietsverzekering

De aanschafwaarde is het bedrag dat u voor uw fiets betaalde

Het maakt niet uit of u uw fiets nieuw of 2e hands kocht. De aanschaf­waarderegeling geldt standaard voor 1 jaar. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u ook kiezen voor een aanschafwaarderegeling van 3 jaar. U betaalt dan meer premie.

Bij schade betalen wij de reparatiekosten of de aanschafwaarde

Heeft u schade aan uw fiets? Dan betalen wij de kosten om uw fiets te repareren. Zijn de kosten van de reparatie hoger dan 4/5 van de dagwaarde? Dan betalen wij de reparatiekosten niet. U krijgt de aanschafwaarde van uw fiets min de restwaarde. De restwaarde is het bedrag dat uw beschadigde fiets nog waard is. Een schade-expert stelt de restwaarde vast.

Hoe regelen we schade als de aanschafwaarderegeling niet meer geldt?

Kocht u uw fiets langer dan 1 of 3 jaar geleden? En is uw fiets gestolen of niet meer te repareren? Dan krijgt u de dagwaarde van uw fiets min de restwaarde.

Bij schade aan uw accu geldt een afschrijving van 1,5% per maand

We berekenen de afschrijving vanaf de datum dat de fiets voor het eerst nieuw verkocht is. We berekenen geen afschrijving als uw accu wordt gestolen.
Bij een hoger eigen risico betaalt u minder premie. U kunt kiezen uit een eigen risico van:
 • € 25,-
 • € 150,-
 • € 300,-

Pas uw eigen risico aan wanneer u wilt

U kiest uw eigen risico bij het afsluiten van uw Fietsverzekering. U kunt uw eigen risico ook tussentijds aanpassen.
Diefstal kunnen we niet altijd voorkomen. Maar met een goedgekeurd slot is de kans op diefstal kleiner. Een ART-slot met 2 sterren is een goedgekeurd slot voor fietsen. Op stichtingart.nl ziet u welke sloten hieraan voldoen.

Schade door een poging tot diefstal is ook verzekerd

Of als er onderdelen van de fiets zijn gestolen. En leende iemand uw fiets met uw toestemming en bracht hij de fiets niet meer terug? Dan zien wij dat ook als diefstal en is dit verzekerd.
Een ongelukje kan gebeuren. Wij helpen u graag de schade snel en goed op te lossen. Lees hoe wij u kunnen helpen.
Krijgt u onderweg een lekke band? Of gaat uw fiets kapot en kunt u daardoor niet verder rijden? Met onze Pechhulp worden u en uw fiets teruggebracht naar het beginpunt van uw reis. Bijvoorbeeld naar huis of de plek waar uw auto staat. U kunt in heel Nederland gebruik maken van onze Pechhulp.

Lees hoe wij u kunnen helpen

Dit kunt u ook verzekeren

Rechtsbijstandverzekering

Stel, u krijgt een conflict na een fietsongeval. Met de dekking Verkeer en medisch van onze Rechtsbijstandverzekering kunt u rekenen op juridische hulp.

Aansprakelijkheidsverzekering

Veroorzaakt u schade aan iemand anders? Bijvoorbeeld met uw fiets? Met onze Aansprakelijkheidsverzekering bent u dan goed verzekerd tot € 2.500.000,-.

Heb ik een eigen risico bij de Fietsverzekering?

Ja, u heeft standaard een eigen risico van € 25,-. U kunt ook kiezen voor een eigen risico van € 150,- of € 300,-. U betaalt dan minder premie.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Fietsverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Fietsverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Fietsverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Fietsverzekering vergelijken.

Bekijk informatiedocument
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.