Vrouw rolt kleed uit in de woonkamer

Inboedel­verzekering

Uw spullen in huis verzekerd

 • U kunt ons dag en nacht bereiken bij schade
 • Op 2 adressen verzekerd tijdens verhuizing
 • Kies zelf uw eigen risico
Met onze Inboedelverzekering verzekert u de losse spullen in uw huis voor schade door diefstal, brand, inbraak en storm. Denk aan uw laptop, schilderij of gitaar. Maar ook het erfstuk van uw oma en uw fiets in de schuur zijn verzekerd. En veroorzaakt uw slimme stofzuiger of robot grasmaaier schade in huis? Dan is uw schade gedekt met onze All Risk Inboedelverzekering.
Consumentenbond

Consumentenbond

Onze All Risk Inboedelverzekering als beste uit de test van de Consumentenbond in oktober 2023. 

Welke schade verzekert u met de Inboedelverzekering?

Met onze Inboedelverzekering zijn uw spullen verzekerd voor schade door brand én het blussen van de brand. U bent ook verzekerd voor de extra kosten die u maakt om uw spullen na de brand ergens anders op te slaan. We vergoeden het vervoer van uw spullen en maximaal 1 jaar opslag tot een bedrag van € 25.000,-.

Uw spullen zijn goed verzekerd met onze Inboedelverzekering. Dit geldt ook voor spullen die u makkelijk meeneemt of onder de arm kunt dragen. Dit noemen wij diefstalgevoelige spullen. Denk hierbij aan mobiele telefoons, laptops en muziekapparatuur. Uw diefstalgevoelige spullen zijn verzekerd tot € 35.000,-. Heeft u veel diefstalgevoelige inboedel door bijvoorbeeld een bijzondere hobby? U kunt het verzekerde bedrag gemakkelijk verhogen.

Soms verzekeren wij diefstal tot een bepaald bedrag

Sieraden, horloges of wearables die niet in een kluis liggen: tot € 5.000,-.
Edelmetaal, edelstenen en munten die niet in een kluis liggen: tot € 7.500,-.
Dieren: tot € 35.000,-.
Geld of waardepapieren: tot € 1.250,-.
Gereedschap: tot € 35.000,-.

Bekijk wat wel en niet verzekerd is bij schade door storm met onze Inboedelverzekering.

Een stevige regenbui of lekkage kan veel schade in en om uw huis aanrichten. Wij helpen u voorkomen dat u natte voeten krijgt.

Dit kunt u ook verzekeren

Onze klanten kiezen ook voor deze verzekeringen.

Kostbaarheden Buitenshuis­verzekering

Verzeker uw spullen onderweg.

Opstal­­verzekering

Verzeker ook schade aan uw koopwoning en schuur of garage.

Aansprakelijkheids­­verzekering

Als iemand schade heeft door uw schuld.

Veelgestelde vragen over de Inboedelverzekering

Eigenlijk is het heel simpel. Inboedel is alles wat niet vast zit aan uw huis. Dus uw meubels, televisie, maar ook uw laptop en kleding. Tuinmeubelen en uw fiets in de schuur vallen er ook onder. 

De premie van onze Inboedelverzekering is afhankelijk van een aantal kenmerken. De volgende kenmerken bepalen onder andere de premie: 

 • Het type woning
 • Uw gezinssamenstelling
 • De hoogte van het eigen risico

Bereken uw premie.


Een Inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel handig om te hebben. Als u uw losse spullen in uw huis wilt verzekeren tegen diefstal en beschadiging dan is een Inboedelverzekering verstandig.

Eigen risico is een vast bedrag dat u zelf betaalt bij elke schade. Kiest u voor een eigen risico? Dan betaalt u minder premie. U kunt kiezen uit een eigen risico van:

 • € 0,-
 • € 100,-
 • € 200,-

Kiest u voor All Risk? Dan geldt altijd een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis.  


U kunt onze Inboedelverzekering uitbreiden met All Risk. Met All Risk bij uw Inboedelverzekering verzekert u bijna elke schade aan uw spullen. Ook schade die u per ongeluk zelf veroorzaakt. Of als een van de gezinsleden dat doet. Bijvoorbeeld als u uw tablet laat vallen of rode wijn op uw witte vloerkleed morst.
Als u uw huis verhuurd zijn uw spullen ook verzekerd met onze Inboedelverzekering. U mag uw hele woning of maximaal 4 kamers voor onbepaalde tijd als woonruimte verhuren. Verhuur aan toeristen mag maximaal 300 dagen per kalenderjaar. U kunt de verhuur zelf regelen of via een boekingssite als Airbnb.nl of bedandbreakfast.nl. Zorg er wel voor dat u altijd een verhuurovereenkomst afsluit.
Ja, spullen in uw tuin, op uw erf, balkon of dakterras zijn verzekerd met onze Inboedelverzekering. Bijvoorbeeld uw tuinmeubels, zonwering en tuingereedschap. Het gaat hierbij om spullen die ook bedoeld zijn om in uw tuin te gebruiken. Bijvoorbeeld uw tuinmeubels, zonwering en tuingereedschap. 
Spullen die u makkelijk kunt dragen of onder de arm kunt meenemen als mobiele telefoons, laptops en muziekapparatuur worden vaak gestolen. Daarom noemen we deze spullen diefstalgevoelige inboedel.
Verbeteringen die u of de vorige huurder op eigen kosten heeft aangebracht aan de woning noemen we huurdersbelang. Bijvoorbeeld een nieuwe schutting, een luxe keuken of zonnepanelen. Bij onze Inboedelverzekering is huurdersbelang standaard meeverzekerd. Maar alleen als u de schade zelf moet betalen. En als de Opstalverzekering van de huurwoning de schade niet vergoedt.
Medewerker
Liever even Apeldoorn bellen?
We helpen u bij uw vragen

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Inboedelverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Woonverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocumenten

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Inboedelverzekeringen in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Inboedelverzekeringverzekeringen vergelijken.

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.

Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.
Bekijk en vergelijk de premie van onze Woonverzekeringen. En kies de beste verzekering voor uw situatie. U betaalt minder premie als u kiest voor een eigen risico.
Binnen 1 minuut berekend

Meer informatie

Waterschade

Bekijk wat wel en niet verzekerd is bij schade door water met onze Inboedelverzekering:

Verzekerd

 • Uw tv en spelcomputer zijn verzekerd tot € 35.000,-.
 • Schade door water uit een koelkast of vriezer als het apparaat kapot is of als de stroom is uitgevallen.
 • Waterschade door vorst. Bijvoorbeeld als de leidingen barsten.

Niet verzekerd

 • Slecht onderhoud.
 • Waterschade door open deuren of ramen.
 • Waterschade aan planten, struiken en bomen.

Lees meer over waterschade.

Meer informatie

Stormschade

Bekijk wat wel en niet verzekerd is bij schade door storm met onze Inboedelverzekering:

Verzekerd

 • Spullen in uw woning.
 • (Schotel)antennes.
 • Spullen die bedoeld zijn om in de tuin te gebruiken, zoals tuinmeubelen.
 • Dieren die buiten in een stal, volière of schuur zijn.

Niet verzekerd

 • Dakpannen.
 • Spullen die niet bedoeld zijn om buiten te staan zoals een skelter of een fiets.
 • Spullen die buiten staan voor bouwen of verbouwen.
 • Rolluiken en zonwering.
 • Schade door slijtage, ouderdom, verrotting en roest.

Lees meer over schade door storm.