Kortlopende Reisverzekering

Lekker weer op vakantie

 • Met bagagedekking is schade, verlies en diefstal verzekerd
 • Onze alarmcentrale is 24/7 bereikbaar
 • Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd
Binnen 1 minuut berekend
Stel camera
De Kortlopende Reisverzekering sluit u af voor 1 reis. U bent goed verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Onze Kortlopende Reisverzekering is flexibel en stelt u zelf samen. U kunt uw bagage eenvoudig meeverzekeren. Of een Annuleringsverzekering afsluiten. Met de Kortlopende Reisverzekering kunt u ook groepen verzekeren. Dit is handig als u een bedrijfsuitje organiseert of een weekendje weggaat met vrienden. Gaat u vaker per jaar op vakantie? Dan is de Doorlopende Reisverzekering vaak voordeliger voor u.

U heeft invloed op de premie van uw Kortlopende Reisverzekering

U betaalt uw premie veilig via iDEAL

Onze Kortlopende Reisverzekering sluit u gemakkelijk online af. U betaalt veilig met iDEAL via uw eigen bank. En uw verzekering is meteen geregeld.

Corona: wat is verzekerd? 

Door corona is het een stuk ingewikkelder geworden om een vakantie te plannen. Daarom zetten we graag voor u op een rij hoe u met onze Kortlopende Reisverzekering verzekerd bent. Let op: dit geldt als u op reis bent in een gebied met kleurcode groen of geel.

Corona en onze Kortlopende Reisverzekering

 • Krijgt u corona op reis waardoor u te ziek bent om er nog van te genieten of verder te reizen? Dan zijn de extra kosten die u maakt om naar huis te komen verzekerd.
 • Bent u op reis en wordt een dierbare in Nederland door corona ernstig ziek? Dan kunt u uw reis afbreken en eerder terugkomen. De extra kosten die u maakt om naar huis te komen zijn verzekerd.
 • Krijgt u corona en moet u in quarantaine? Dan zijn de extra reis- en verblijfkosten verzekerd.
 • Krijgt het land waar u op vakantie bent kleurcode oranje? Dan bent u verzekerd tot het einde van uw vakantie.
 • Krijgt u corona op uw vakantiebestemming? Dan zijn de extra zorgkosten verzekerd via de dekking Medische kosten op reis.

Heeft u ook een Annuleringsverzekering?

 • Dan vergoeden wij de annuleringskosten als u vlak voor vertrek corona krijgt (we vragen hiervoor een PCR testbewijs).
 • Wij vergoeden ook de annuleringskosten als een dierbare ernstig ziek wordt, waardoor u niet op vakantie kunt gaan.
 • Moet u halverwege uw reis terug naar huis omdat u corona kreeg? Dan krijgt u een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.
Heeft u nog vragen over onze Reisverzekering of Annuleringsverzekering door het coronavirus? Wij zetten de meest gestelde vragen voor u op een rij.

Verzekerd in de Kortlopende Reisverzekering

Met onze Kortlopende Reisverzekering bent u verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Bijvoorbeeld bij ziekte, een ongeluk of overlijden. De basis van onze Kortlopende Reisverzekering is Personenhulp op reis.

Verzekerd

 • Uw terugreis bij ziekte of een ernstig ongeluk. Of als een dierbare overlijdt.
 • Reiskosten en verblijfkosten voor medereizigers die u verzorgen.
 • Kosten als u onverwachts wordt opgeroepen voor een donororgaan.
 • Telefoonkosten en internetkosten voor contact met ons of onze alarmcentrale.
 • Extra terugreiskosten of verblijfkosten door natuurgeweld.
 • Kosten voor het toesturen van noodzakelijke medicijnen.
 • Een noodzakelijke reis naar een gebied dat de overheid afraadt met kleurcode oranje.
 • Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd

Niet verzekerd

 • U heeft ernstige schuld aan de schade of u pleegt een misdrijf.
 • U reist naar een gebied dat de overheid afraadt. Bent u al in het gebied op het moment dat de overheid dit afraadt? Dan bent u wel verzekerd maar moet u zo snel mogelijk vertrekken.
 • U doet mee aan een snelheidswedstrijd.
 • U doet mee aan een vechtsport of vechtpartij.
 • U gaat op winter- of onderwatersport. Dit kunt u apart meeverzekeren.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Kortlopende Reisverzekering. Met informatiedocument kunt u onze Kortlopende Reisverzekering makkelijk vergelijken.
Bekijk of de overheid de reis naar een gebied afraadt.

Dit kunt u ook verzekeren

U bent met Personenhulp op reis verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Bijvoorbeeld bij ziekte, een ongeluk of overlijden. Ook bent u verzekerd tijdens vrijwilligerswerk of een stage in het buitenland. En u krijgt uw terugreis vergoed als een dierbare ernstig ziek is of overlijdt.
Meer over Personenhulp op reis
Wij betalen u bij schade, verlies of diefstal van uw bagage. Bijvoorbeeld kleding, reisdocumenten en geld. U kiest zelf het bedrag dat u wilt verzekeren. Bekijk welk bedrag wij u betalen bij schade aan uw bagage. 
Meer over Bagage op reis
Stel, u bent op vakantie in het buitenland. En u moet met spoed naar de dokter of het ziekenhuis. U krijgt van uw zorgverzekering maximaal het bedrag dat de behandeling in Nederland kost.
Meer over Medische kosten op reis
Kunt u onverwacht niet op reis of moet u eerder terug door een ernstige gebeurtenis? Dan is het fijn als u goed verzekerd bent tegen de financiële gevolgen. U kiest wat wij u maximaal betalen per persoon.
Meer over onze Annuleringsverzekering
Gaat u op wintersport? Of doet u aan onderwatersport? U kunt uw Kortlopende Reisverzekering uitbreiden met Winter- en onderwatersport. Alles wat u verzekert in de Kortlopende Reisverzekering geldt dan ook voor wintersport en onderwatersport. Zo kunt u met een veilig gevoel skiën of duiken. Gaat u met een groep op reis? Dan kunt u bijvoorbeeld uw vrienden meeverzekeren. 
Bekijk onze Winter- en onderwatersportdekking
Pech of schade aan uw voertuig is vervelend. Zeker op vakantie. Duurt het repareren langer dan 2 werkdagen? U krijgt een vervangende auto, motor, caravan, aanhangwagen of vouwwagen.
Meer over Vervangend vervoer op reis
Pech op vakantie is heel vervelend. Met Pechhulp op reis krijgt u hulp en bent u snel weer op weg.
Meer over Pechhulp op Reis
Krijgt u een ongeluk en raakt u daarbij blijvend invalide? U bent verzekerd van een uitkering. Overlijdt u door een ongeval op reis? Dan krijgen uw nabestaanden een uitkering. Wij betalen bij invaliditeit of overlijden.
Meer over Uitkering bij ongeval op reis
U kunt uw Kortlopende Reisverzekering uitbreiden met de keuze Zakenreis. U bent dan verzekerd tijdens uw zakenreizen. Alles wat u verder verzekert in uw Kortlopende Reisverzekering geldt ook tijdens uw zakenreizen. Organiseert u een zakenreis? Dan kunt u uw collega’s meeverzekeren.
Meer over Zakenreis

Tips en inspiratie uit ons magazine

Medische kosten op vakantie

Lees de handige tips van onze reisexperts. Dan gaat u goed verzekerd op reis. En voorkomt u dat u achteraf moet bijbetalen. 

Vakantie jeep

Help! Welke reisverzekering heb ik nodig?

De vakantievoorpret. Wat houd ik er van! Aankomende zomer staat de westkust van Amerika op het programma. Naast de leuke voorbereidingen zijn er ook wat verplichte zaken te regelen. Zoals het invullen van een ESTA-formulier en het checken of afsluiten van de reisverzekering.

Autovakantie

Veilig op weg bij tropische hitte

Met temperaturen boven de 30 graden is het tropisch warm. Heerlijk als u op het strand ligt. Maar wat als u de weg op moet? Een file inrijden bij tropische hitte is de nachtmerrie van vrijwel iedere bestuurder. Zeker als uw auto geen airco heeft.

In de voorwaarden hieronder leest u precies wat u verzekert met onze Kortlopende Reisverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Kortlopende Reisverzekering ook in Mijn Centraal Beheer

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus gemakkelijk vergelijken.

Bekijk informatiedocument

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie