Kortlopende Reisverzekering

Kortlopende Reisverzekering

Onbezorgd op vakantie

 • Verzekerd tijdens 1 korte reis
 • Onze alarmcentrale staat 24/7 voor u klaar
 • Kinderen tot 5 jaar zijn automatisch meeverzekerd
Binnen 1 minuut berekend
De Kortlopende Reisverzekering sluit u af voor 1 reis. Onze Kortlopende Reisverzekering is flexibel en stelt u zelf samen. Met de Kortlopende Reisverzekering kunt u ook groepen verzekeren. Dit is handig als u een bedrijfsuitje organiseert of een weekendje weggaat met vrienden.

Doorlopende Reisverzekering voordeliger?

Gaat u langer dan 14 dagen per jaar op vakantie? Dan is de Doorlopende Reisverzekering vaak voordeliger voor u.

U betaalt uw premie veilig via iDEAL

Onze Kortlopende Reisverzekering sluit u gemakkelijk online af. U betaalt veilig met iDEAL via uw eigen bank. En uw verzekering is meteen geregeld.

Verzekerd in de basis Kortlopende Reisverzekering

U bent hiermee verzekerd voor hulp en onverwachte kosten op reis. Bijvoorbeeld als u ziek wordt of een ongeluk krijgt.

Verzekerd

 • 24/7 hulpverlening van onze alarmcentrale. Telefonisch of via de app.
 • Uw terugreis bij ziekte of een ernstig ongeluk. Of als een dierbare overlijdt.
 • Reis- en verblijfskosten voor medereizigers die u verzorgen.
 • Extra reis- of noodzakelijke verblijfskosten door natuurgeweld.

Niet verzekerd

 • U reist naar een gebied dat de overheid afraadt.
 • Schade ontstaan door opzet of nalatigheid.
 • Schade tijdens winter- of onderwatersport. Dit kunt u apart meeverzekeren.
 • Schade tijdens een zakenreis. Dit kunt u apart meeverzekeren.
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Kortlopende Reisverzekering. Met het informatiedocument kunt u onze Kortlopende Reisverzekering makkelijk vergelijken.

Dit kunt u ook verzekeren

U bent met Personenhulp op reis verzekerd van hulp en voor onverwachte kosten op reis. Bijvoorbeeld bij ziekte, een ongeluk of overlijden. Ook bent u verzekerd tijdens vrijwilligerswerk of een stage in het buitenland. En u krijgt uw terugreis vergoed als een dierbare ernstig ziek is of overlijdt.
Meer over Personenhulp op reis
Wij betalen u bij schade, verlies of diefstal van uw bagage. Bijvoorbeeld kleding, reisdocumenten en geld. U kiest zelf het bedrag dat u wilt verzekeren. Bekijk welk bedrag wij u betalen bij schade aan uw bagage. 
Meer over Bagage op reis
Stel, u bent op vakantie in het buitenland. En u moet met spoed naar de dokter of het ziekenhuis. U krijgt van uw zorgverzekering maximaal het bedrag dat de behandeling in Nederland kost.
Meer over Medische kosten op reis
Kunt u onverwacht niet op reis of moet u eerder terug door een ernstige gebeurtenis? Dan is het fijn als u goed verzekerd bent tegen de financiële gevolgen. U kiest zelf het reisbedrag dat u verzekert.
Meer over onze Annuleringsverzekering
Gaat u op wintersport? Of doet u aan onderwatersport? U kunt uw Kortlopende Reisverzekering uitbreiden met Winter- en onderwatersport. Alles wat u verzekert in de Kortlopende Reisverzekering geldt dan ook voor wintersport en onderwatersport. Zo kunt u met een veilig gevoel skiën of duiken. Gaat u met een groep op reis? Dan kunt u bijvoorbeeld uw vrienden meeverzekeren. 
Bekijk onze Winter- en onderwatersportdekking
Door de chiptekorten en de gevolgen van de coronacrisis zijn er in vakantielanden minder huurauto’s beschikbaar. Het kan voorkomen dat u langer dan gebruikelijk moet wachten op vervangend vervoer. In sommige gevallen zal er gekeken worden naar een alternatief.
Meer over Vervangend vervoer op reis
Pech op vakantie is heel vervelend. Met Pechhulp op reis krijgt u hulp en bent u snel weer op weg.
Meer over Pechhulp op Reis
Krijgt u een ongeluk en raakt u daarbij blijvend invalide? U bent verzekerd van een uitkering. Overlijdt u door een ongeval op reis? Dan krijgen uw nabestaanden een uitkering. Wij betalen bij invaliditeit of overlijden.
Meer over Uitkering bij ongeval op reis
U kunt uw Kortlopende Reisverzekering uitbreiden met de keuze Zakenreis. U bent dan verzekerd tijdens uw zakenreizen. Alles wat u verder verzekert in uw Kortlopende Reisverzekering geldt ook tijdens uw zakenreizen. Organiseert u een zakenreis? Dan kunt u uw collega’s meeverzekeren.
Meer over Zakenreis

Tips en inspiratie uit ons magazine

medische kosten op reis

Medische kosten op vakantie

Lees de handige tips van onze reisexperts. Dan gaat u goed verzekerd op reis. En voorkomt u dat u achteraf moet bijbetalen. 

Handige vakantie-apps

Plannen maken voor de volgende vakantie? Deze apps kunnen u helpen. Bij de voorbereiding of tijdens uw reis.

Kaart met vliegtuig

Waar moet u aan denken voor u op reis gaat? 

Het avontuur roept! Maar voor u de deur van uw auto, caravan of camper dichttrekt is het handig om te weten waar u aan moet denken. 

In de voorwaarden hieronder leest u precies wat u verzekert met onze Kortlopende Reisverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Kortlopende Reisverzekering ook in Mijn Centraal Beheer

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus gemakkelijk vergelijken.

Bekijk informatiedocument

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie