Kortlopende Reisverzekering

Kortlopende Reisverzekering

Onbezorgd op vakantie

 • Verzekerd tijdens 1 korte reis
 • Onze alarmcentrale staat 24/7 voor u klaar
 • Kinderen tot 5 jaar zijn automatisch meeverzekerd
Binnen 1 minuut berekend
De Kortlopende Reisverzekering sluit u af voor 1 reis. Onze Kortlopende Reisverzekering is flexibel en stelt u zelf samen. Met de Kortlopende Reisverzekering kunt u ook groepen verzekeren. Dit is handig als u een bedrijfsuitje organiseert of een weekendje weggaat met vrienden.

Doorlopende Reisverzekering voordeliger?

Gaat u langer dan 14 dagen per jaar op vakantie? Dan is de Doorlopende Reisverzekering vaak voordeliger voor u.

U betaalt uw premie veilig via iDEAL

Onze Kortlopende Reisverzekering sluit u gemakkelijk online af. U betaalt veilig met iDEAL via uw eigen bank. En uw verzekering is meteen geregeld.

Verzekerd met Personenhulp op reis

Personenhulp op reis is de basis van onze Reisverzekering. U bent hiermee verzekerd voor hulp en onverwachtse kosten op reis. Dit geldt ook tijdens uw workation. U kunt Personenhulp op reis zelf uitbreiden met 7 dekkingen.

Verzekerd

 • 24/7 hulpverlening van onze alarmcentrale. Telefonisch of via de app.
 • Uw terugreis bij ziekte of een ernstig ongeluk. Of als een dierbare overlijdt.
 • Reis- en verblijfskosten voor medereizigers die u verzorgen.
 • Extra reis- of noodzakelijke verblijfskosten door natuurgeweld.
 • Schade en ongevallen tijdens een workation en zakenreis

Niet verzekerd

 • U reist naar een gebied dat de overheid afraadt.
 • Schade ontstaan door opzet of nalatigheid.
 • Schade tijdens winter- of onderwatersport. Dit kunt u apart meeverzekeren.
 • Schade door gebruik van alcohol, drugs of medicijnen.
 • Schade veroorzaakt door een misdrijf die u pleegde.
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Reisverzekering. Met het informatiedocument kunt u onze Reisverzekering makkelijk vergelijken.

Dit kunt u ook verzekeren

U verzekert zich voor beschadiging, verlies en diefstal van uw bagage. Wij betalen u bij schade, verlies of diefstal van uw bagage. Bijvoorbeeld kleding, reisdocumenten en geld. U kiest zelf het bedrag dat u wilt verzekeren. Bekijk welk bedrag wij u betalen bij schade aan uw bagage. 

Naar Bagage op reis
U verzekert extra medische kosten in het buitenland. Stel, u bent op vakantie in het buitenland. En u moet met spoed naar de dokter of het ziekenhuis. U krijgt van uw zorgverzekering maximaal het bedrag dat de behandeling in Nederland kost. 
Naar Medische kosten
Kunt u onverwacht niet op reis of moet u eerder terug door een ernstige gebeurtenis? Dan is het fijn als u goed verzekerd bent tegen de financiële gevolgen. U kiest wat wij u maximaal betalen per persoon.
Naar Annuleringsverzekering

U kunt met een veilig gevoel skiën of duiken. Gaat u op wintersport? Of doet u aan onderwatersport? U kunt uw Reisverzekering uitbreiden met Winter- en onderwater­sport. Alles wat u verzekert met de Reisverzekering geldt dan ook voor wintersport en onderwatersport. Zo kunt u met een veilig gevoel skiën of duiken. Gaat u met een groep op reis? Dan kunt u bijvoorbeeld uw vrienden meeverzekeren. 

Naar Winter- en onderwatersport
Pech of schade aan uw voertuig is vervelend. Zeker op vakantie. Duurt het repareren langer dan 2 werkdagen? U krijgt een vervangende auto, motor, caravan, aanhangwagen of vouwwagen. 
Naar Vervangend vervoer
Pech op vakantie is heel vervelend. Met Pechhulp op reis krijgt u hulp en bent u snel weer op weg. 
Naar Pechhulp op reis
Krijgt u een ongeluk en raakt u daarbij blijvend invalide? U bent verzekerd van een uitkering. Overlijdt u door een ongeval op reis? Dan krijgen uw nabestaanden een uitkering. Wij betalen bij invaliditeit of overlijden.
Naar Uitkering bij ongeval op reis

Tips en inspiratie uit ons magazine

medische kosten op reis

Medische kosten op vakantie

Lees de handige tips van onze reisexperts. Dan gaat u goed verzekerd op reis. En voorkomt u dat u achteraf moet bijbetalen. 

Vakantie jeep

Help! Welke reisverzekering heb ik nodig?

De vakantievoorpret. Wat houd ik er van! Aankomende zomer staat de westkust van Amerika op het programma. Naast de leuke voorbereidingen zijn er ook wat verplichte zaken te regelen. Zoals het invullen van een ESTA-formulier en het checken of afsluiten van de reisverzekering.

Kaart met vliegtuig

Waar moet u aan denken voor u op reis gaat? 

Het avontuur roept! Maar voor u de deur van uw auto, caravan of camper dichttrekt is het handig om te weten waar u aan moet denken. 

In de voorwaarden hieronder leest u precies wat u verzekert met onze Kortlopende Reisverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Kortlopende Reisverzekering ook in Mijn Centraal Beheer

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus gemakkelijk vergelijken.

Bekijk informatiedocument

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie