Man zit achter een laptop te werken

Uw hypotheek berekenen

Bereken hoeveel u kunt lenen

Wilt u weten hoeveel hypotheek u kunt krijgen? Bent u benieuwd of u het huis dat u op het oog heeft kunt betalen? Of wilt u inzicht in uw maandlasten? U berekent het in een paar stappen. Zo weet u meteen wat uw mogelijkheden zijn.

Hoe bepalen we de maximale hypotheek?

De hoogte van uw maximale hypotheek hangt af van uw persoonlijke situatie: We kijken naar uw inkomen en uitgaven, de koopsom van de woning, de rente die u gaat betalen en uw eventuele verbouwplannen.
Uw inkomen bepaalt voor een groot deel de hoogte van de hypotheek die u kunt krijgen. We berekenen uw maximale hypotheek aan de hand van uw bruto inkomen. Daarbij is het belangrijk of u alleen koopt of samen met uw partner.
We kijken ook naar uw uitgaven. Niet naar de normale maandelijks uitgaven zoals de rekening voor gas en licht, maar naar verplichtingen zoals leningen en alimentatiebetalingen. Ook hoeveel u rood mag staan op uw bankrekening of creditcard nemen we mee.
Hoeveel gaat u voor het huis betalen en hoeveel is het huis waard? U kunt een hypotheek krijgen tot 100% van de waarde van de woning. U heeft daarnaast altijd eigen geld nodig om de aankoopkosten van uw huis te kunnen financieren.
De hypotheekrente speelt ook een rol. Als de rentes hoger zijn, wordt de maximale hypotheek meestal lager. De hypotheekrente hangt af van de rentevast-periode en de hypotheekvorm die u kiest, de waarde van de woning en de economie.
Als u uw nieuwe woning gaat verbouwen, wordt het vaak meer waard. In een taxatierapport kunt u laten vastleggen wat de waarde van de woning wordt na de verbouwing. Daarmee kunt u mogelijk een hoger hypotheekbedrag lenen.

Ook als u van plan bent om uw nieuwe woning te verduurzamen kunt u een hoger hypotheekbedrag krijgen. U mag dan tot 106% van de waarde van de woning lenen.

Wat worden mijn maandlasten?

Wilt u weten wat u maandelijks kwijt bent aan uw hypotheek? Ook dat berekent u eenvoudig met onze rekentool.
Maandlasten berekenen

Hypotheek Academie

In de Hypotheek Academie leert u in begrijpelijke taal en via handige video’s alles over hypotheken. Kies losse onderdelen of volg de hele academie. Zo gaat u goed voorbereid op hypotheekgesprek of sluit u met vertrouwen zelf online uw hypotheek af.
Volg de Hypotheek Academie

Afsluiten zoals u dat wilt

Informatiegesprek hypotheken

Twijfelt u wat bij uw situatie past? Of heeft u vragen over onze hypotheek? Wij helpen u graag op weg.
Ga in gesprek

Afsluiten met een adviseur

Als u een hypotheek afsluit met een adviseur, krijgt u deskundig advies over welke hypotheek bij u past.
Vind een adviseur

Zelf online afsluiten

Bij ons kunt u uw hypotheek ook zelf online afsluiten. U regelt alles zelf en betaalt geen advieskosten.

Zelf afsluiten