Aansprakelijkheids­verzekering

Uitgebreid verzekerd bij schade aan een ander

 • Ook bij schade aan spullen van een ander
 • In Nederland én in het buitenland
 • Schade door uw huisdier
Binnen 1 minuut berekend

Wereldwijd verzekerd bij schade

Met onze Aansprakelijkheids­verzekering bent u goed verzekerd als u schade aan de spullen van een ander veroorzaakt. Of als iemand door u gewond raakt. U kunt kiezen uit een verzekerd bedrag van € 1.500.000,- en € 2.500.000,-. De Aansprakelijkheids­verzekering geldt voor u en de mensen met wie u samenwoont. Bijvoorbeeld uw partner of kinderen. U bent overal in de wereld verzekerd voor een scherpe prijs.

Met een 8,4 komt onze Aansprakelijkheidsverzekering als Beste uit de Test van de Consumentenbond.

MoneyView vergelijkt de voorwaarden en tarieven van verzekeraars. Dat doen ze onafhankelijk en objectief. Wat blijkt? Onze Aansprakelijkheidsverzekering krijgt 5 sterren voor de voorwaarden.

Wat verzekert u met onze Aansprakelijkheids­verzekering

Met onze Aansprakelijkheids­verzekering bent u wereldwijd verzekerd. Tot een bedrag van € 2.500.000,-. U kunt ook kiezen voor een bedrag van € 1.500.000,-. U betaalt dan minder premie. Het afsluiten van een Aansprakelijkheids­verzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. U kunt volgens de wet namelijk aansprakelijk gesteld worden voor schade aan iemand anders. Dan is het fijn om te weten dat u hiervoor verzekerd bent.

Wel verzekerd

 • Schade aan iemand anders.
 • Schade aan de spullen van iemand anders.
 • Schade door uw huisdier.
 • Schade aan een vakantiewoning.
 • Schade tijdens een vriendendienst. Bijvoorbeeld als u een vriend helpt met verhuizen en u breekt een vaas. Tot € 25.000,-.

Niet verzekerd

 • Schade die u met opzet veroorzaakt.
 • Geld, betaalpassen en creditcards.
 • Schade aan een motorrijtuig dat u leent.
 • Schade door uw motorrijtuig. Hiervoor heeft u een verplichte WA-verzekering.
 • Schade door asbest.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Aansprakelijkheids­verzekering.
Met het informatiedocument kunt u onze Aansprakelijkheids­verzekering makkelijk vergelijken.

Meer informatie over uw Aansprakelijkheidsverzekering

Heeft u schade veroorzaakt? Wij helpen u in 3 stappen.
Wij helpen u graag. Online, telefonisch of via app. Bekijk alle contactmogelijkheden.

Dit kunt u ook verzekeren

Inboedelverzekering

Met onze Inboedelverzekering verzekert u de losse spullen in uw huis en tuin. Bijvoorbeeld uw laptop, sieraden en tuinmeubelen.

Kostbaarheden Buitenshuis­verzekering

Met een Kostbaarheden Buitenshuis­verzekering verzekert u uw waardevolle spullen ook buiten tegen diefstal of schade. U kunt deze afsluiten als u onze Inboedelverzekering heeft.

Opstalverzekering

Met onze Opstalverzekering verzekert u uw woning tegen schade door inbraak, brand, bliksem en storm. Een Opstalverzekering wordt ook wel woonhuisverzekering genoemd.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Aansprakelijkheidsverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Woonverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocumenten

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Aansprakelijkheidsverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.