Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Vrouw staat bij een busje met een kopje koffie

Sparen en beleggen

De mogelijkheden van combineren

Bereken uw opbrengst

Sparen en beleggen combineren

  • Met sparen houdt u geld achter de hand voor onverwachte uitgaven.
  • Met beleggen heeft u kans op extra rendement. Er zijn ook risico’s.
  • Door sparen én beleggen te combineren, kunt u uw risico’s beperken.

Uw geld laten groeien met sparen en beleggen?

Met sparen of beleggen zorgt u ervoor dat uw geld in waarde kan groeien. Er zijn natuurlijk wel verschillen tussen sparen en beleggen. Waarvoor u kiest hangt bijvoorbeeld af van het risico dat u wilt nemen. En van de termijn waarop u geld nodig heeft. Steeds meer mensen kiezen voor een combinatie van sparen en beleggen. 

Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee

Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Maar er zijn ook kosten en risico's. Uw geld kan minder waard worden. Er zijn manieren om de risico's van beleggen te verkleinen.

Risico’s van beleggen

Benieuwd wat sparen en beleggen u kan opleveren?

Bereken het gemakkelijk

Op een makkelijke manier berekent u wat sparen, beleggen of een combinatie van beide u kan opleveren.
Bereken de opbrengst

Kies wat het beste bij u past

Sparen, beleggen óf allebei? 

Man en zoon met telefoon

Als u spaart, weet u wat u krijgt

U weet wat de rente is. Dus u weet wat u krijgt. U kunt sparen met een variabele rente op een RentePlús Rekening. Of u kunt er voor kiezen om uw geld een tijdje vast te zetten op een RenteVast Rekening. U ontvangt dan een vaste rente. Deze rente is meestal hoger dan de variabele rente

Man en vrouw met camper

Als u belegt, kan uw geld harder groeien

Bij beleggen weet u vooraf niet wat het resultaat is. Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Maar u loopt ook het risico dat u een deel van uw inleg verliest. Over het algemeen geldt: hoe meer risico u met uw beleggingen neemt, hoe meer kans op een hoger rendement. 

Opgewekte vrouw achter de computer

Sparen en beleggen combineren

U kunt sparen ook combineren met beleggen. Sparen geeft meer zekerheid en beleggen kan meer opleveren. Er zijn wel risico's. Wat kan sparen én beleggen u opleveren? Bereken het gemakkelijk.

Begin met beleggen en ontvang tot € 125,- bonus

Opent u uw 1e Beleggings­rekening? Leg dan binnen 14 dagen minimaal € 500,- in en ontvang een bonus van € 65,-. Start u ook met periodiek beleggen? Dan ontvangt u een extra bonus van € 60,-. U doet al mee met een inleg van € 50,- per maand. Lees alles over de actie en de voorwaarden
Rekening openen

Er zijn verschillen tussen sparen en beleggen. Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. 

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.