Vrouw staat bij een busje met een kopje koffie

Sparen en beleggen

Bouw een potje op voor later

Kies wat bij u past
  • Sparen en beleggen combineren
  • Regel alles in de app of in Mijn Centraal Beheer
  • U kunt altijd bij uw geld

Wilt u een potje opbouwen voor later?

Wilt u een potje opbouwen voor later? Met sparen of beleggen zorgt u ervoor dat uw geld in waarde kan groeien. Maar er zijn verschillen tussen sparen en beleggen. Waarvoor u kiest hangt bijvoorbeeld af van het risico dat u wilt nemen. En van de termijn waarop u geld nodig heeft. Steeds meer mensen kiezen voor een combinatie van sparen en beleggen.

Kies wat het beste bij u past

Man en zoon met telefoon

Als u spaart, weet u wat u krijgt

U weet wat de rente is. Dus u weet wat u krijgt. U kunt er ook voor kiezen om uw geld een tijdje vast te zetten tegen een vooraf afgesproken rente. Deze rente is meestal hoger dan de rente op een gewone spaarrekening.  

Man en vrouw met camper

Als u belegt, kan uw geld harder groeien

Bij beleggen weet u van tevoren niet wat het resultaat is. Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Maar u loopt ook het risico dat u een deel van uw inleg verliest. Over het algemeen geldt: hoe meer risico u met uw beleggingen neemt, hoe meer kans op een hoger rendement. 

Opgewekte vrouw achter de computer

Sparen en beleggen combineren

U kunt sparen ook combineren met beleggen. Beleg alleen met geld dat u voor een langere tijd kunt missen. Zo krijgen uw beleggingen de tijd om te groeien. Zet het geld dat u graag achter de hand wilt houden voor onverwachte uitgaven op een spaarrekening. Zo combineert u de zekerheid van sparen met de kans op een hoger rendement van beleggen. En beperkt u de risico’s. Heeft u vragen over sparen of beleggen? Stel ze in een gratis oriëntatie­gesprek.

De voordelen van sparen en beleggen combineren

  • U houdt geld achter de hand (buffer) voor onverwachte uitgaven.
  • U heeft kans op extra rendement. Een deel van uw geld kan harder groeien.
  • U loopt beperkt risico. Een beursdaling raakt niet al uw geld.

Begin met beleggen en ontvang tot € 125,- bonus

Opent u uw 1e Beleggings­rekening? Leg dan binnen 14 dagen minimaal € 500,- in en ontvang een bonus van € 65,-. Start u ook met periodiek beleggen? Dan ontvangt u een extra bonus van € 60,-. U doet al mee met een inleg van € 50,- per maand. Lees alles over de actie en de voorwaarden
Rekening openen

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.