Meer Informatie

RentePlús Rekening

Lees hoe u uw RentePlús Rekening kunt bekijken in de app of via Mijn Centraal Beheer. Over hoe u eenvoudig geld kunt overmaken. Over het depositogarantiestelsel en dat uw geld veilig is. U kunt een RentePlús Rekening openen als u 18 jaar bent. Lees hoe u het geld van uw RentePlús Rekening kunt gebruiken om beleggingen mee aan te kopen. Lees ook hoe het zit met overlijden en belasting. En hoe u de rekening kunt stoppen of een tegenrekening kunt wijzigen.

De RentePlús Rekening is een spaarrekening

U opent en beheert uw RentePlús Rekening eenvoudig en veilig online. U kunt maximaal 2 RentePlús Rekeningen openen.

U kunt altijd geld overmaken

U kunt gemakkelijk en zonder kosten geld overmaken. En 24 uur per dag uw spaarrekening bekijken in Mijn Centraal Beheer of met onze app.

De rente is variabel

De rente kan veranderen. Wilt u weten wat de rente op dit moment is? De actuele rente vindt u hier. Of kijk in Mijn Centraal Beheer.

U kunt altijd bij uw geld

U kiest zelf hoeveel en hoe vaak u geld op uw rekening zet. U kunt geld overmaken van en naar uw RentePlús Rekening wanneer u wilt. 

Elke maand schrijven wij rente bij of af

Dit doen wij na afloop van elke maand. Lees meer over de rente op uw RentePlús Rekening

Geen minimale inleg

U kiest zelf hoeveel geld u op uw spaarrekening zet.

Uw geld is veilig

De RentePlús Rekening valt onder het deposito­garantie­stelsel van De Nederlandsche Bank.

U regelt alles snel online

U kunt alles regelen met onze app of in Mijn Centraal Beheer. Hier ziet u 24 uur per dag uw saldo, de rente, uw bijschrijvingen en afschrijvingen. Ook kunt u eenvoudig:
 • Geld overboeken naar uw tegenrekening.
 • Geld vastzetten voor een bepaalde periode op een RenteVast Rekening.

Heeft u nog geen account? En opent u een nieuwe RentePlús Rekening? Dan maakt u er zelf eentje aan. Gebruik hierbij dezelfde voorletters en achternaam als bij de aanvraag van uw rekening.

Download de app

Eenvoudig geld overmaken

Wilt u geld storten of opnemen? Dat kan heel eenvoudig en zonder kosten. 24 uur per dag en 7 dagen per week.

U stort geld op uw RentePlús Rekening

U kunt een bedrag naar uw RentePlús Rekening overmaken. U doet dat via de bank van uw vaste tegenrekening. 

U neemt geld op van uw RentePlús Rekening

U opent de app. Of u logt in op Mijn Centraal Beheer en gaat naar Sparen. U maakt een bedrag over van uw RentePlús Rekening naar uw tegenrekening. 

Wat is een tegenrekening?

De bankrekening die u gebruikt om bedragen over te maken van of naar uw RentePlús Rekening. De tegenrekening is 1 vast rekeningnummer. U geeft dat rekeningnummer aan ons door als u uw RentePlús Rekening opent.

Uw geld staat meestal dezelfde dag al op uw Renteplús Rekening 

Komt uw overschrijving voor 17.30 uur bij ons binnen? Dan staat het geld nog dezelfde werkdag op uw RentePlús Rekening. Als uw overschrijving later binnenkomt, staat het geld de volgende werkdag op uw RentePlús Rekening. Overschrijvingen die u in het weekend doet, ziet u op maandag terug in uw rekeningoverzicht van de app en Mijn Centraal Beheer. 

Uw geld staat meestal dezelfde dag al op uw tegenrekening

Maakt u op een werkdag voor 12.00 uur geld over naar uw tegenrekening? Die overschrijving bieden we dezelfde dag aan bij uw bank. Vaak staat het geld dan ook dezelfde dag al op uw tegenrekening. Overschrijvingen die u in het weekend of op een feestdag doet, bieden wij de eerstvolgende werkdag aan bij uw bank.

Uw geld is veilig

De RentePlús Rekening valt onder het deposito­garantie­stelsel van De Nederlandsche Bank (DNB).

Centraal Beheer is onderdeel van Achmea Bank N.V.

Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank N.V. (DNB). Uw geld op uw RentePlús Rekening valt daarom onder het Nederlandse deposito­garantie­stelsel.

Uw geld is tot € 100.000,- gegarandeerd

Binnen het deposito­garantiestelsel is spaargeld tot € 100.000,- per rekeninghouder gegarandeerd in het geval dat Achmea Bank failliet gaat. Heeft u een en/of rekening bijvoorbeeld met uw partner? Dan geldt de € 100.000,- per persoon. Deze garantie geldt voor het totaal aan spaargeld dat u heeft bij Centraal Beheer.

Zzp’ers worden gezien als privépersoon

Voor het deposito­garantiestelsel is er geen verschil in uw privéspaargeld en uw geld als zzp’er. Uw geld valt dus onder het deposito­garantiestelsel als u zzp’er bent. De Nederlandsche Bank telt uw privéspaargeld en uw zakelijke tegoeden bij elkaar op.

Lees meer over het Nederlandse deposito­garantiestelsel.

Afsluiten kan vanaf 18 jaar

U kunt een Renteplús Rekening afsluiten als u:
 • 18 jaar of ouder bent.
 • een betaalrekening heeft bij een bank met een kantoor in Nederland. En de bank onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank.
 • minimaal 4 maanden in Nederland woont. Ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente en een burgerservicenummer heeft.

De RentePlús Rekening mag niet op naam van een bedrijf staan 

Ook uw tegenrekening mag niet op naam van een bedrijf staan.

Beleggingen aan- en verkopen

Heeft u een beleggingsrekening bij Centraal Beheer? Dan kunt u het geld van uw RentePlús Rekening gebruiken om uw aankopen mee te betalen. Ook kunt u verkoop­opbrengsten van uw beleggingsrekening op uw RentePlús Rekening laten storten.
Opdrachten om beleggingen aan te kopen en te verkopen geeft u in de app of in Mijn Centraal Beheer. Als u gaat betalen kunt u ook kiezen om het geld van uw RentePlús Rekening te gebruiken. Dat geldt ook voor het ontvangen van uw verkoopopbrengst. Uw RentePlús Rekening blijft een spaarrekening.
Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen
Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële informatiedocument voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.

Informatie voor nabestaanden

Een dierbare is overleden. Wij wensen u veel sterkte in deze moeilijke periode.

Bel ons op telefoonnummer (055) 579 5055

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 uur tot 16.30 uur. Wij helpen u graag om alle verzekeringen en bankzaken van de overledene bij Centraal Beheer op te zeggen of aan te passen.

Stappenplan

 1. U geeft aan ons door dat de rekeninghouder is overleden.
 2. Staat de spaarrekening op 1 naam? Dan blokkeren we de spaarrekening.
 3. Staat de spaarrekening op naam van 2 rekeninghouders? Dan kan de andere rekeninghouder geld opnemen. De erfgenamen nemen de plaats van de overleden rekeninghouder in. De erfgenamen kunnen het geld opnemen als ze een kopie van een Verklaring van Erfrecht opsturen.
 4. U stuurt ons de papieren en laat ons schriftelijk weten wat er met de spaarrekening moet gebeuren.
 5. Wij bekijken of alle papieren kloppen en of uw keuze wettelijk mogelijk is.
 6. We zorgen dat uw keuze zo snel mogelijk geregeld is.
U leest meer informatie in de brochure Sparen en Beleggen, informatie voor nabestaanden (pdf).

Uw spaarrekening en de belasting

We sturen elk jaar financiële gegevens van onze rekeninghouders naar de Belastingdienst. Alle financiële instellingen in Nederland zijn dat wettelijk verplicht.

Wij geven uw spaartegoeden door aan de belasting

Uw spaartegoeden staan vooraf ingevuld op uw aangifteformulier. Is dit niet het geval? Vul uw spaartegoeden dan zelf in bij uw belastingaangifte. 

U moet misschien inkomstenbelasting over uw spaartegoeden betalen

Dit hangt af van uw totale vermogen. U heeft een vrijstelling over uw totale vermogen in box 3 van € 57.000,- (2024). Heeft u een fiscaal partner? Dan geldt een dubbele vrijstelling voor uw gezamenlijke vermogen. Meer informatie over de vermogensrendementsheffing.

De Belastingdienst wisselt uw gegevens uit met andere landen

De Belastingdienst wisselt gegevens uit met landen die meedoen aan de zogeheten Common Reporting Standard (CRS). Ook wisselt de Belastingdienst gegevens uit met landen waarmee Nederland een belastingverdrag heeft. Bent u fiscaal inwoner van een land dat niet meedoet aan de CRS? En waarmee Nederland ook geen belastingverdrag heeft? Dan geeft de Belastingdienst uw gegevens niet door aan dat land.