Groen dak wordt afgewerkt

Groen dak

Van een grijs naar groen dak

  • 1 jaar groei- en bloeigarantie
  • Extra gemak met een bewateringssysteem
  • Al vanaf 6m2 dak en € 85,75 per m2
Voor deze dienst werken we samen met Groendakcoach. Centraal Beheer bemiddelt hierin. U sluit de overeenkomst met Groendakcoach en Groendakcoach voert de dienst uit.

Verduurzamen met een groen dak

Een groen dak heeft veel voordelen. Het isoleert, zuivert, biedt voedsel en schuilplaats voor insecten en verkoeling in de zomer. En het is ook nog eens mooi! Wij zochten alvast veel voor u uit, bieden hulp bij uw keuze en werken samen met een betrouwbare partner. Een groen dak zonder gedoe dus. Lees hier hoe het werkt. En vraag vrijblijvend een offerte op bij onze partner.

Onze pakketten

Sedum dak

Groen extra

Een Groen Extra dak bestaat uit een water afvoerende drainagelaag met worteldoek, een substraatlaag en sedumplantjes. Het isoleert, zuivert, biedt voedsel en een schuilplaats voor insecten. Het ziet er mooi uit en heeft weinig onderhoud nodig. Bovendien zorgt een groen dak ervoor dat uw platte dak wel 2x langer meegaat. 

Groen dak deluxe

Groen deluxe

Het meest gekozen Groen Deluxe biedt u alles van Groen Extra, maar met meer biodiversiteit, extra substraatkorrels en duurzaam Olivijn grind. Dat betekent meer verschillende planten, hogere bloemen en een koelere woning. Het is een luxe verblijfplaats voor de insecten in uw tuin. En geeft u een mooi uitzicht.

Groen dak met de buren

Groener met de buren

Willen uw buren ook goed doen voor de natuur en net zo’n mooi groen uitzicht? Kies dan samen met 5 buren voor een groen dak met korting. Op Groen Extra krijgt u € 4,25 korting per m2. Op Groen Deluxe geldt € 5,- korting per m2. Dat wordt een mooie groene straat. En een waar paradijs voor insecten!

Ga voor gemak met een bewateringssysteem

Uw groene dak heeft weinig onderhoud nodig. Maar in droge periodes kan het nodig zijn te sproeien. Gaat u voor gemak? Laat dan meteen een handig bewateringssysteem aanleggen op uw groene dak. In droge periodes kunt u uw dak dan gemakkelijk besproeien.

Uw dak van grijs naar groen in 3 stappen

Binnen 2 werkdagen na uw aanvraag belt onze partner Groendakcoach u op. Samen bespreekt u uw wensen, welk pakket u wilt en of u interesse heeft in een bewateringssysteem. Na het gesprek krijgt u een inschatting van de prijs van uw groene dak.

Staat de prijs u aan? Dan wordt u binnen 5 werkdagen gebeld om een afspraak te maken voor een dakinspectie. Onze partner bekijkt of uw dak geschikt is en of er nog aanpassingen of reparaties nodig zijn. Na de dakinspectie krijgt u de definitieve offerte.

Gaat u akkoord met de offerte, dan kan het plannen én planten van uw groene dak beginnen. Uw groene dak is meestal binnen 1 dag aangelegd. U kunt er dus meteen van genieten!

De voordelen van een groen dak

Groen dak wordt afgewerkt

Tot de helft goedkoper door subsidie

De overheid ziet de voordelen van een groen dak ook. Daarom geven veel gemeenten, waterschappen en provincies tot wel € 30,- subsidie per m2 op de aanleg van een groen dak. Wel zo makkelijk en fijn voor uw portemonnee.

Groen dak isolerende werking

Isolerende werking tegen geluid en hitte

In de zomer blijven de ruimtes onder een groen dak tot 4 graden koeler. Fijn als het voor lange tijd warm is. Door de goede isolatie blijft de warmte in de winter juist heerlijk binnen. De planten op het groene dak vangen trillingen op. Daardoor is het ook nog eens stiller in huis.

Sedum dak

Een groen dak heeft een langere levensduur

Een dak heeft te maken met warmte, licht en UV-straling. Een groen dak beschermt daar tegen, zodat de onderlaag minder snel vergaat. Uw groene dak gaat daardoor 40 tot 50 jaar mee. Een gewoon plat dak wordt vaak al na 20 tot 25 jaar vervangen.

Het gemak van Centraal Beheer

De juiste partner

U hoeft niet langer te zoeken. Wij zochten al veel voor u uit over een groen dak. Van de juiste partner tot en met hoge kwaliteitseisen. Wij zetten de informatie voor u op een rij. En houden het proces en de kwaliteit voor u in de gaten. Dat is het gemak van Centraal Beheer.

Alles tot in de puntjes geregeld mét groei- en bloeigarantie

Onze partner Groendakcoach is expert in groene daken. Van inspectie, reparatie tot installatie. U krijgt standaard 1 jaar groei- en bloeigarantie. Zo weet u zeker dat u groene dak er mooi bij ligt. Groendakcoach biedt naast aanleg ook een bewateringssysteem en onderhoudscontract aan. Zo heeft u bijna geen omkijken meer naar uw groene dak, behalve natuurlijk volop genieten van het groen en de insecten die daarop af komen.

Veelgestelde vragen

Een groen dak kan al aangelegd worden vanaf een oppervlakte van 6 vierkante meter. Van een fietsschuurtje tot een groot plat dak.

Een groen dak heeft u al vanaf € 85,75 per m2 inclusief aanleg en groeigarantie. Dit is zonder subsidie. En geldt voor daken op de 1e woonlaag, waarbij er geen grind verwijderd hoeft te worden. Heeft u een plat dak op een hogere verdieping, of moet eerst grind verwijderd worden? Dan geldt een meerprijs.