Man zit buiten op zijn telefoon

Beginnen met beleggen

Makkelijker dan u denkt

Wij begrijpen dat beginnen met beleggen best spannend kan zijn. Wij zetten alles wat u moet weten over beleggen op een rijtje en helpen u graag op weg.

De basis van beleggen

Om te beginnen met beleggen hoeft u er niet álles over te weten. Toch is het belangrijk om de basis van beleggen te begrijpen. Zo kunt u straks met een goed gevoel van start. 

Onze beleggingsfondsen

Bij ons belegt u in fondsen. Onze beleggings­experts beheren deze. U hoeft zelf geen aandelen te kopen en verkopen. Of koersen in de gaten te houden. U kiest voor 1 of meerdere fondsen. Wij regelen de rest.

Het rendement van beleggen

Met beleggen kunt u uw geld laten groeien. Die groei noemen we het rendement. Het rendement is voor elk fonds en op elk moment anders. Wat er gebeurt in de wereld, kan ook invloed hebben op uw beleggingen.

Risico’s van beleggen

Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Maar er komen ook risico's bij kijken. Er zijn manieren om deze risico’s te verkleinen. Wij vertellen u er graag over.

Periodiek beleggen

Elke maand automatisch een bedrag inleggen wordt periodiek beleggen genoemd. Dit is een goede manier om langzaam maar zeker naar een bepaald bedrag toe te werken.  

Doelbeleggen

Beleggen met een bepaald toekomstig doel voor ogen noemen we doelbeleggen. Wat zijn geschikte doelen om voor te beleggen? En hoe bereikt u zo’n doel?

Handige begrippen

In de wereld van beleggen komt u misschien nieuwe woorden tegen. Zoals rendement en fondsen. Handig om te weten wat deze woorden betekenen. 

Begin met beleggen en ontvang tot € 125,- bonus

Opent u uw 1e beleggings­rekening? Leg dan binnen 14 dagen minimaal € 500,- in en ontvang een bonus van € 65,-. Start u ook met periodiek beleggen? Dan ontvangt u een extra bonus van € 60,-. U doet al mee met een inleg van € 50,- per maand. Lees alles over de actie en de voorwaarden
Rekening openen

Tips en inspiratie

Onze beleggingsexperts beleggen

Gouden regels van beleggen

Beleggen gaat niet over geluk hebben of over een spannend spel spelen. Het gaat vooral over uw geld verstandig aan het werk zetten en het hoofd koel houden.

magazine beleggen heel makkelijk

Beleggen op elke leeftijd

U bent nooit te oud om te beleggen. Maar elke levensfase vraagt wel om een andere beleggingsstrategie.

magazine beleggen met een doel

Fondsen vergelijken

Het ene fonds is het andere niet. Daarom is het belangrijk dat u de verschillen kent. En waar u op moet letten.

Uw beleggings­rekening openen in 3 stappen

Na uw aanvraag ontvangt u binnen 2 werkdagen een e-mail met de bevestiging dat u kunt starten met beleggen.
Download onze handige app of maak een account aan voor Mijn Centraal Beheer.

In de app of via Mijn Centraal Beheer doet u uw 1e aankoop. Als u een aankoop doet, kiest u in welk(e) fonds(en) u wilt beleggen.

Voor u echt aan de slag gaat, willen we zeker weten dat beleggen zonder advies bij u past. Daarom stellen we u eerst vragen over uw kennis en ervaring met beleggen. Beantwoord deze vragen voordat u begint met beleggen. Mist u nog kennis of ervaring om zelfstandig te beleggen? Of beantwoordt u de vragen niet? Dan raden we het u af om te gaan beleggen. Het is dan verstandig eerst meer kennis op te doen. We helpen u graag op weg met tips en informatie.

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.