Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.
Man zit buiten op zijn telefoon

Beginnen met beleggen

Makkelijker dan u denkt

Wij begrijpen dat beginnen met beleggen best spannend kan zijn. Wij zetten alles wat u moet weten over beleggen op een rijtje en helpen u graag op weg.

Wat is beleggen?

In het kort gaat beleggen over iets kopen in de verwachting dat het meer waard wordt. Het doel van beleggen in beleggingsfondsen is om uw geld op langere termijn te laten groeien. Hoe langer u belegt, hoe meer tijd u heeft om wisselende koersen op te vangen. Want er zijn ook risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Even snel geld verdienen? Dan is beleggen dus geen goed idee.

Wat weet u van beleggen?

Om te beginnen met beleggen hoeft u er niet álles over te weten. Toch is het belangrijk om de basis van beleggen te begrijpen. Zo kunt u straks met een goed gevoel van start. Wij helpen u met 5 korte filmpjes om de basis van beleggen te begrijpen.
Bekijk de video's

In 4 stappen beginnen met beleggen

Bedenk waarvoor u wilt beleggen. En wanneer u dit doel wilt bereiken. Hoe verder in de toekomst uw doel is, hoe meer tijd uw beleggingen hebben om te groeien. Maak uw beleggingsdoel zo duidelijk mogelijk. Starten met het idee om ‘meer geld opzij te zetten’ is vrij vaag. Want: hoeveel is meer? Met een helder doel houdt u de aandacht vast. Wilt u weten wat geschikte doelen zijn om voor te beleggen? En hoe u zo’n doel bereikt? Lees alles over doelbeleggen.
Beleg alleen met geld dat u voor een langere tijd kunt missen. Zo krijgen uw beleggingen de tijd om te groeien. Zet het geld dat u graag achter de hand wilt houden voor onverwachte uitgaven op een spaarrekening. Zo combineert u de zekerheid van sparen met de kans op een hoger rendement van beleggen. En beperkt u de risico’s. Ook kunt u denken aan periodiek beleggen door regelmatig een (kleiner) bedrag opzij te zetten. Bijvoorbeeld elke week of elke maand. Dan hoeft u niet na te denken over het juiste aankoopmoment.
Beleggen kan bij ons op verschillende manieren. Wilt u meer vrijheid? En zelf een beleggingsdoel kiezen? Of gaat u voor een extra pensioenpotje en vindt u belastingvoordeel belangrijker? Kies wat bij u past. En onze beleggingsexperts gaan voor u aan de slag.
Starten met beleggen
Bij ons belegt u in beleggingsfondsen. Onze beleggingsexperts beheren deze. U hoeft zelf geen aandelen te kopen en verkopen. Of koersen in de gaten te houden. Elk fonds heeft een eigen risico. U kiest wat het beste bij u past. Wij regelen de rest. 
Bekijk onze fondsen

Handige begrippen

In de wereld van beleggen komt u misschien nieuwe woorden tegen. Zoals dividend en mixfonds. Handig om te weten wat deze woorden betekenen.
Naar de begrippenlijst

Het rendement van beleggen

Beleggen kan winst opleveren. De winst bij beleggen noemen we rendement. Het rendement is voor elk fonds en op elk moment anders. Wat er gebeurt in de wereld, kan ook invloed hebben op uw beleggingen.

Risico's van beleggen

Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Maar er komen ook risico's bij kijken. Er zijn manieren om deze risico’s te verkleinen. Wij vertellen u er graag over.

De kosten van beleggen

Beleggen vraagt tijd en aandacht. Daarom berekenen wij kosten. Wij houden deze kosten laag. Bij ons betaalt u geen verkoop- en/of switchkosten.

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.