Depositosparen

Sparen met een vaste looptijd tegen een vaste rente

Met Extra Pensioen Opbouw opent u eenvoudig een deposito. Meestal is de rente hoger als u uw geld langer vastzet. En daarmee het uiteindelijke bedrag.

Hoe werkt depositosparen?

Over het geld op de Variabele renterekening van uw Extra Pensioen Opbouw ontvangt u een variabele rente. Met uw Extra Pensioen Opbouw kunt u ook 1 of meer deposito’s openen. Het deposito krijgt een eigen nummer. U spaart dan tegen een vaste rente. Het gekozen bedrag (minimaal € 500,-) gaat dan van de Variabele renterekening naar het deposito. We schrijven de rente jaarlijks bij op dat deposito. Dat doen we op de datum waarop het deposito gestart is. Tijdens de looptijd van het deposito staat het geld vast. Aan het eind van de looptijd verhuist het eindbedrag van uw deposito vanzelf naar de Variabele renterekening van uw Extra Pensioen Opbouw.

Wat zijn de voordelen van een deposito?

Wilt u de zekerheid van een vaste rente? Dan kunt u met (een deel van) uw geld depositosparen. Daarmee kan uw lijfrentekapitaal sneller groeien. U bent zeker van het eindbedrag! Meestal (maar niet altijd!) geldt: hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente.

  • Aantrekkelijke vaste rente
  • Zekerheid over het eindbedrag
  • Keuze uit meerdere looptijden: van 1 tot 25 jaar
  • Kosteloos openen
Open deposito Bekijk depositorentes

Zo opent u een deposito

U heeft Extra Pensioen Opbouw nodig om een deposito te kunnen openen. En er moet geld op uw Variabele renterekening staan.
Download onze handige app of maak een account aan voor Mijn Centraal Beheer. Ga naar uw Extra Pensioen Opbouw. En kies voor ‘Deposito openen’. Een deposito openen is kosteloos. En kan met een inleg vanaf € 500,-.
Misschien wilt u niet al het geld van uw Variabele renterekening vastzetten in een deposito. Of u wilt een deel in een deposito met een kortere looptijd en een deel in een deposito met een langere looptijd. Om wat voor reden dan ook. Het kan allemaal. Goed om te weten: de maximale looptijd is afhankelijk van de einddatum van uw Extra Pensioen Opbouw.