Wat doet u met het geld van uw deposito?

De keuze is aan u!

Uw deposito loopt binnenkort af

U spaart bij ons met Extra Pensioen Opbouw voor een aanvulling op uw pensioen. Dat doet u met een deposito. Met een deposito ontvangt u een vaste rente voor een bepaalde looptijd. Daardoor bent u zeker van het eindbedrag.

De looptijd van uw deposito is binnenkort voorbij. Dat betekent dat u het geld in uw deposito vrijkomt op de Variabele renterekening van uw Extra Pensioen Opbouw.

Wat gaat u doen: sparen, beleggen of allebei?

Het geld dat vrijkomt uit uw deposito, is bedoeld als aanvulling op uw pensioen. U kunt het dus niet opnemen. Wel kunt u doorsparen. Of (met een deel van) het geld beleggen. Aan u de keus! 

Variabel sparen

U hoeft niets te doen. U spaart tegen een variabele rente op uw Variabele renterekening. U houdt de mogelijkheid open om op een later moment te beleggen. Of uw geld toch weer vast te zetten.

  • Een hoge variabele rente
  • Inleg vanaf € 50,-
  • Eenvoudig geld beleggen of depositosparen met geld van uw Variabele renterekening

Variabel sparen

Depositosparen

Als u uw geld opnieuw vast wilt zetten tegen een (vaak) hogere en vaste rente.

Vaste rente per 12-12-2023 (looptijd 20 jaar): 3,15%

  • Een hogere (vaste) rente dan variabel sparen
  • Inleg vanaf € 500,-
  • Zekerheid over het eindbedrag
  • Keuze uit meerdere looptijden: van 1 tot 25 jaar
Deposito openen

Beleggen

Als u (met een deel van) uw geld wilt beleggen in fondsen met kans op een hoger rendement

Bereken uw rendement

  • Kans op een hoger rendement
  • Beleggen kent kosten en risico’s
  • Eenvoudig beleggingen verkopen en weer gaan sparen


Starten met beleggen

Sparen of beleggen voor later?

Met sparen en beleggen zorgt u ervoor dat uw geld kan groeien. Zodat u later wat extra heeft als u met pensioen gaat.

Met depositosparen krijgt u een vaste rente. U weet precies wat het eindbedrag is aan het einde van de looptijd van uw deposito. Met een Variabele renterekening rente kan de rente tussentijds veranderen. Hierdoor kan de opbrengst anders zijn dan u vooraf verwachtte.
Bij beleggen heeft u kans op een hoger rendement. Maar het kan ook tegenvallen. U weet van te voren nooit wat het resultaat is. Kiest u voor beleggen? Dan kan het verstandig zijn uw risico af te bouwen als uw pensioenleeftijd dichterbij komt. Zo zorgt u ervoor dat u meer zekerheid heeft over uw inkomen na uw pensioen.

Maar u hoeft niet te kiezen. Sparen én beleggen kan ook! Goed om te weten: door de zekerheid van sparen te combineren met de kans op een hoger rendement van beleggen beperkt u de risico’s van beleggen. Wilt u de verdeling tussen sparen en beleggen tussentijds aanpassen? Dat kan altijd! 

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.