Variabel sparen

U ontvangt automatisch een variabele rente

Met Extra Pensioen Opbouw ontvangt u jaarlijks een hoge variabele rente op uw Variabele renterekening.

Hoe werkt variabel sparen?

Bij uw Extra Pensioen Opbouw krijgt u een Variabele renterekening. Dit is een geblokkeerde rekening. Het geld dat u hierop stort, is namelijk bedoeld als aanvulling op uw pensioen. Over het geld op uw Variabele renterekening ontvangt u automatisch een variabele rente

Met (een deel van) het geld op uw Variabele renterekening kunt u ook een deposito openen. Of beleggen. En als u uw beleggingen verkoopt, of uw deposito valt vrij, ontvangt u uw geld weer op de Variabele renterekening.

Wat zijn de voordelen van variabel sparen?

Met het geld op de Variabele renterekening krijg u een hoge variabele rente. En u houdt de mogelijkheid open om op een later moment te starten met beleggen. Of een deposito te openen. Ook kunt u alle 3 combineren. Door de zekerheid van sparen te combineren met de kans op een hoger rendement van beleggen beperkt u de risico’s van beleggen.

  • Een hoge rente: per 08-11-2023: 1,75%
  • Elke maand sparen*, of een keertje niet.
  • Bepaal zelf of en wanneer u (ook) wilt beleggen of depositosparen.
  • Pas de verdeling tussen sparen en beleggen aan wanneer u dat wilt.
*Als u genoeg jaar- en/of reserveringsruimte heeft

Zo start u met sparen voor uw pensioen

U heeft Extra Pensioen Opbouw nodig om variabel te kunnen sparen. Na uw aanvraag ontvangt u een bevestiging en het rekeningnummer van uw Variabele renterekening.
Wilt u weten welk bedrag u belastingvriendelijk in mag leggen? Bereken dan uw jaarruimte. U mag vanaf € 50,- inleggen op uw Variabele renterekening. U kiest zelf hoe vaak u wilt inleggen. U mag uw jaarruimte ieder jaar gebruiken.
Over het geld op de Variabele renterekening ontvangt u automatisch een variabele rente. U ontvangt rente vanaf de dag dat het geld op uw Variabele renterekening staat. Tot de dag waarop uw Extra Pensioen Opbouw stopt. We schrijven de rente in januari bij. U ontvangt de rente over het voorgaande jaar. Over deze rente krijgt u vanaf dat moment ook weer rente.

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.