Camperverzekering

Het hele jaar goed verzekerd

 • Uw camper is op de camping, onderweg en in de stalling verzekerd
 • Tot 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug bij diefstal en total loss (WA+ Beperkt Casco en All Risk)
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week hulp van de alarmcentrale
Man bij camper
U verzekert uw camper uitstekend tegen schade met onze uitgebreide Camper­verzekering. In heel Europa, Turkije, Israël, Marokko en Tunesië. Heeft u schade aan uw camper? Wij helpen u snel weer op weg. U kunt 7 dagen per week, 24 uur per dag bij ons terecht. Bij ons heeft u geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment opzeggen.

U heeft invloed op de premie van uw Camperverzekering

 • U kiest zelf wat u verzekert.
 • U betaalt minder als u kiest voor een eigen risico. 
 • U betaalt minder als u ervoor kiest om uw schade te laten repareren door een garage uit ons netwerk.

Bereken uw premie en sluit de Camperverzekering eenvoudig af via telefoon op (055) 579 8000. U weet in een paar minuten wat het kost en kunt direct afsluiten.

Verzekerd in onze Camperverzekering

U krijgt hulp bij pech en ongevallen tijdens uw reis. En natuurlijk is ook uw bagage goed verzekerd.

Verzekerd

 • Schade aan een ander veroorzaakt door uw camper of een vervangende camper. Ook schade door spullen die uitsteken of van de camper vallen.
 • Als u aansprakelijk bent voor de schade aan een ander.
 • Tot € 2.500.000,- bij schade aan de spullen van een ander.
 • Tot € 6.500.000,- bij schade aan andere personen.
 • Schade aan de bekleding van uw camper. Bijvoorbeeld als u gewonde personen vervoerde.
 • Schade aan uw andere voertuigen veroorzaakt door uw camper.
 • Vervoer van de camper, inzittenden en bagage naar een adres in Nederland na een ongeluk.
 • Borgkosten als uw camper in beslag genomen is na een ongeluk. Tot € 50.000,-.

Niet verzekerd

 • U doet met uw camper mee aan een wedstrijd of rijdt op een circuit.
 • U gebruikt uw camper zakelijk.
 • Uw camper wordt gebruikt voor iets dat niet mag. Of is in beslag genomen.
 • U veroorzaakt de schade met opzet.
 • U mag niet rijden. Bijvoorbeeld omdat u geen rijbewijs heeft.
 • De camper is gestolen. Of er is geweld gebruikt om met de camper te rijden.
 • Schade aan u.
 • Schade aan de spullen die u in de camper vervoert.
 • Schade door het langzaam inwerken van stoffen. Bijvoorbeeld vogelpoep, pekel of hars van bomen.

In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Camper­verzekering. Met het Informatiedocument kunt u onze Camper­verzekering makkelijk vergelijken.

Dit kunt u ook verzekeren 

Een steentje tegen de ruit van uw camper kan uw ruit laten scheuren of barsten. Wij betalen de schade als de ruiten van uw camper beschadigen, breken of barsten. En wij regelen een snelle reparatie of vervanging van de ruit.

Lees meer

U verzekert uw camper en onderdelen van uw camper uitstekend tegen diefstal en inbraak. Is uw camper gestolen? In overleg met u regelen wij vervangend vervoer of onderdak. Heeft u schade? Dan betalen wij de reparatie. Is de reparatie duurder dan 2/3 van de aanschafwaarde? Dan krijgt u de aanschafwaarde of de dagwaarde.
Lees meer
Schade aan uw camper kan ontstaan zonder dat iemand daaraan schuldig is. U verzekert uw camper tegen de gevolgen van brand, storm en natuur. Ook schade door omgevallen bomen of een vloedgolf is verzekerd.

Lees meer
U verzekert schade aan uw camper door een aanrijding of vandalisme. U bent ook verzekerd als uw camper in het water terecht komt. Of er bijvoorbeeld door een bal een deuk in uw camper komt.

Lees meer

Pech onderweg? Vervelend! Gelukkig kunt u altijd op ons rekenen. Wij komen u helpen. Dag en nacht. Of u nu onderweg bent of voor uw eigen voordeur staat.

Lees meer

Met hulpverlening buitenland bent u verzekerd van hulp bij pech met uw camper, auto, motor of caravan in Europa. Dag en nacht. Wij regelen snel hulp. En we betalen voor die hulp. Lukt het ons niet om ervoor te zorgen dat u binnen 2 werkdagen weer veilig kunt rijden? Dan kijken wij samen met u naar een goede oplossing. Wij huren bijvoorbeeld een andere auto voor u. Of we regelen dat u een nacht in een hotel kunt slapen.

Lees meer

Heeft u een ongeluk gehad? En wilt u dat de persoon die aansprakelijk is de schade betaalt? Dan is het prettig als u hierover juridisch advies kunt vragen aan een specialist. Dit noemen we rechtsbijstand. 

Lees meer

Met de Ongevallenverzekering inzittenden bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van een ongeluk. U verzekert niet alleen uzelf, maar ook de mensen die met u meerijden. 

Lees meer

Als bestuurder voelt u zich verantwoordelijk voor de mensen die met u meerijden. Met de Schadeverzekering inzittenden bent u verzekerd voor schade van u en de mensen die met u meerijden. Het is niet belangrijk wie schuld heeft aan het ongeval. U verzekert medische kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt. 

Lees meer
U houdt uw no-claimkorting als u 1 schade per jaar meldt. Wij betalen dan uw schade. Uw no-claimkorting en uw premie veranderen niet. Uw aantal schadevrije jaren verandert wel.
Lees meer

Tips en inspiratie uit ons magazine

Stickers camper

Met de camper op pad: plakken maar!

80, 90, 100… Bingo! Soms ziet u ronde stickers met deze getallen op campers. Maar in welke landen in Europa moet u nu zo'n sticker op camper plakken? En wat betekenen al die stickers eigenlijk? 

Welke reisverzekering heb ik nodig?

Als u zeker wilt weten welke reisverzekering voor u het meest geschikt is, vergelijk dan onze Doorlopende en Kortlopende reisverzekering.

 milieuzones in europa

Milieuzones in Europa

Welke buitenlandse steden hebben een milieuzone?

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Camper­verzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Camper­verzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Camper­verzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Camper­verzekering vergelijken.

Overig

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.