WA Camperverzekering

Verzekerd voor schade aan anderen

 • Schade aan (spullen van) anderen
 • Hulp na een ongeluk
 • Kosten van een rechtszaak tegen u
Binnen 1 minuut berekend
De WA Camperverzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Met deze verzekering bent u verzekert als u met uw camper schade veroorzaakt aan anderen. Of aan spullen van anderen. Deze verzekering is verplicht voor iedereen die een camper heeft. 

Verzekerd met onze WA Camperverzekering

Verzekerd

 • Schade aan andere personen tot € 6.500.000,-.
 • Schade aan spullen van een ander tot € 2.500.000,-.
 • Hulp na een ongeluk als u niet meer kunt rijden.
 • Kosten van een rechtszaak tegen u.
 • Borgkosten bij schade in het buitenland tot maximaal € 100.000,- per gebeurtenis.

Niet verzekerd

 • Schade aan uzelf of aan uw camper.
 • Schade aan uw ruit.
 • Diefstal en schade door inbraak.
 • Brand-, storm- en natuurschade.
 • Aanrijding en vandalisme.
 • Ernstige schuld aan de schade.
 • Schade als de bestuurder rijdt zonder (geldig) rijbewijs.
 • Schade doordat de bestuurder alcohol, drugs, medicijnen of andere bedwelmende stoffen gebruikte.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Camper­verzekering. Met het Informatiedocument kunt u onze Camper­verzekering makkelijk vergelijken.

Dit kunt u ook verzekeren

Als bestuurder voelt u zich verantwoordelijk voor de mensen die met u meerijden. Met de Inzittendenverzekering bent u verzekerd voor schade van u en andere inzittenden. Het is niet belangrijk wie schuld heeft aan het ongeval. U verzekert medische kosten en andere kosten die nergens anders verzekerd zijn.
Meer
Pech onderweg? Vervelend! Gelukkig kunt u altijd op ons rekenen. Wij komen u helpen. Dag en nacht. Of u nu onderweg bent of voor uw eigen voordeur staat. Dat regelt u gemakkelijk met de pechhulpverzekering voor uw camper. 

Wilt u geen verzekering of abonnement afsluiten? Maak dan 24/7 gebruik van RoadGuard Pechhulp. U betaalt pas als u pechhulp nodig heeft. U heeft dus geen maandelijkse vaste kosten. En u weet vooraf wat de kosten zijn. 
Met Pechhulp buitenland bent u verzekerd van hulp bij pech met uw camper, auto, motor of caravan in Europa. Dag en nacht. Wij regelen snel hulp. En we betalen voor die hulp. Lukt het ons niet om ervoor te zorgen dat u binnen 2 werkdagen weer veilig kunt rijden? Dan kijken wij samen met u naar een goede oplossing. Wij huren bijvoorbeeld een andere auto voor u. Of we regelen dat u een nacht in een hotel kunt slapen. 

Wilt u geen verzekering of abonnement afsluiten? Maak dan 24/7 gebruik van RoadGuard Pechhulp. U betaalt pas als u pechhulp nodig heeft. U heeft dus geen maandelijkse vaste kosten. En u weet vooraf wat de kosten zijn. 

Schade aan anderen betalen wij

Veroorzaakt u met de camper schade aan iemand anders? Of aan de spullen van een ander? Dan moet u volgens de wet die schade betalen. Met onze WA Camperverzekering bent u hiervoor verzekerd. Wij betalen de schade dan voor u.

Schade aan uzelf, uw spullen en uw camper betalen wij niet

Voor schade aan uw spullen en uw eigen camper heeft u een WA+ Beperkt Casco Camperverzekering of All Risk Camperverzekering nodig. Voor schade aan uzelf en de mensen die met u meerijden kunt u de Inzittendenverzekering afsluiten.

Wij handelen schade aan uw camper af 

Heeft u schade aan uw camper door een aanrijding en was het niet uw schuld? Dan kunt u ook met uw WA Camperverzekering gewoon bij ons terecht. Wij gaan in gesprek met de verzekeraar van de tegenpartij en handelen de schade voor u af. Dat scheelt u veel tijd en gedoe. Lees meer over deze regeling

Is er iemand gewond geraakt?

Dan is het belangrijk dat de persoon met letsel de best mogelijke hulp krijgt. Wij snappen dat een ongeluk heel ingrijpend is en invloed heeft op het normale leven. Wij hebben een speciale afdeling die mensen met letsel helpt met hulp en vergoedingen om hun leven weer op te pakken. Onze collega’s van Achmea Personenschade nemen contact op met de persoon die gewond is geraakt. Of met de nabestaanden, als het gaat om overlijden.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Camper­verzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Camper­verzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Camper­verzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Camper­verzekering vergelijken.

Overig

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.