Woningisolatie

Woningisolatie

Bespaar op uw energierekening met onze isolatieoplossingen

Ontdek uw besparing

Waarom uw huis isoleren?

Heeft u last van tocht of koude voeten? En moet uw verwarming hard werken? Dan is isolatie een goed idee. Met spouwmuur-, vloer- en/of dakisolatie wordt uw huis warmer en comfortabeler. En u bespaart ook nog eens flink op uw energierekening. Bovendien houdt u in de winter de warmte binnen en in de zomer de hitte buiten. 

  • Lage energierekening
  • Meer wooncomfort
  • Uw woning wordt meer waard

Uw huis op verschillende manieren isoleren

Video still

Bent u benieuwd op welke manieren u uw woning kunt isoleren? En wat erbij komt kijken? Bekijk dan de video.

Kies uw isolatie

Samen met onze partner Takkenkamp bieden we verschillende soorten isolatie aan. Waar bent u naar op zoek?

Vloerisolatie

Koude vloer, toch in huis of een vochtige kruipruimte? Los het op met vloerisolatie. Met vloerisolatie wordt uw vloer zo'n 4 graden warmer.

Dakisolatie

33% van de warmte in uw woning gaat verloren via het dak. Met goede dakisolatie bespaart u op de energierekening en woont u comfortabeler.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie levert vaak de grootste besparing op tegen een relatief lage investering. Uw spouwmuur isoleren is vaak binnen 1 dag gebeurd.

Isoleren met subsidie

Er is een landelijke subsidieregeling voor isolatie. Voor 1 isolatiemaatregel krijgt u tot 15% van de kosten terug. Voor 2 of meer maatregelen tot 30%. Zo wordt isoleren een stuk goedkoper. Check via de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal of u subsidie kunt krijgen voor dakisolatie. 

Wilt u hulp met uw subsidieaanvraag?

Lees meer op onze subsidiepagina

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis?

Ontdek de kosten, besparing en het subsidiebedrag via de isolatiescan.
Voor deze dienst werken we samen met Takkenkamp. Centraal Beheer bemiddelt hierin. U sluit een overeenkomst met Takkenkamp en Takkenkamp voert de dienst uit.

Verduurzamen met Centraal Beheer? Komt goed!

Met onze diensten nemen wij u veel werk en zorgen uit handen bij het verduurzamen van uw huis. Ook als u geen klant bent van Centraal Beheer. Geen gedoe, wel zo makkelijk. Houdt u ‘energie over’ voor leuke dingen.

Van het eerste persoonlijke advies tot en met de monteurs bij u thuis voor de installatie: wij zorgen dat het goed komt. Dankzij onze eigen experts, onze uitstekende klantenservice en onze betrouwbare installatiepartners. En ook dit: toch niet helemaal tevreden? Dan zetten we nog een extra stapje voor u. Alles voor een oplossing.

Veelgestelde vragen

Spouwmuurisolatie kost gemiddeld tussen € 1.100,- en € 4.000,-. De kosten worden bepaald door het gebruikte materiaal en het muuroppervlak. Door de energiebesparing verdient u de kosten van spouwmuurisolatie gemiddeld binnen 4 jaar terug.

Vloerisolatie kost tussen de € 2.500,- en € 5.000,-. Afhankelijk van het gebruikte materiaal en het vloeroppervlak. Door de energiebesparing verdient u vloerisolatie gemiddeld in 7 à 8 jaar terug. 

Dakisolatie is maatwerk en kost gemiddeld tussen de € 6.000,- tot € 12.000,-. De kosten voor dakisolatie worden onder meer bepaald door het gebruikte isolatiemateriaal en het dakoppervlak. Dakisolatie is niet goedkoop. Maar met goede dakisolatie bespaart u jaarlijks al snel honderden euro’s aan energiekosten. Door de energiebesparing verdient u dakisolatie in ongeveer 10 jaar terug. Bij een verwarmde bovenverdieping is het gemiddeld 7 jaar. Bij een onverwarmde bovenverdieping is het gemiddeld 12,5 jaar. 

Doe de scan en u ziet in 1 minuut de kosten en besparingen. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

Wist u dat u ook subsidie kunt ontvangen voor de isolatiemaatregelen die u neemt? Voor 1 isolatiemaatregel krijgt u tot 15% van de kosten terug. Voor 2 of meer maatregelen tot 30%. Zo wordt isoleren een stuk goedkoper.

Er zijn verschillende isolatiemogelijkheden, maar het verschilt per woning welke soort mogelijk is en het meest geschikt. Zo wordt bijvoorbeeld eerst gekeken naar het bouwjaar van een woning. Oudere huizen, gebouwd voor 1975 zijn meestal niet geïsoleerd. Huizen die na 2000 gebouwd zijn hebben vaal al wel goede isolatie. En soms is er al isolatie in een woning aanwezig, maar kan het verbeterd worden.

Doe onze scan om meteen te zien of uw woning geschikt is. En maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Vloer- of spouwmuurisolatie is vaak binnen 1 dag aangebracht. Dakisolatie binnen 2 dagen. De medewerkers van isolatiespecialist Takkenkamp geven u een schatting nadat ze langs zijn geweest voor de inspectie van uw woning.