Fijn huis met dakisolatie

Dakisolatie

Bespaar op uw energierekening

  • Gratis en vrijblijvend adviesgesprek
  • Professionele inspectie door onze partner
  • Korte terugverdientijd
Voor deze dienst werken we samen met Takkenkamp. Centraal Beheer bemiddelt hierin. U sluit de overeenkomst met Takkenkamp en Takkenkamp voert de dienst uit.

Wat is dakisolatie?

Met dakisolatie wordt de binnenkant van uw dak geïsoleerd. Zo bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en uw huis voelt prettiger aan. Gebruikt u de zolder niet als leefruimte, dan kunt u er ook voor kiezen om de zoldervloer te isoleren. 

Dakisolatie via Centraal Beheer

Isolatiemateriaal wordt aangebracht

Vrijblijvend advies

U kunt voor een gratis en vrijblijvend advies terecht bij onze partner Takkenkamp. Isolatiespecialist met ruim 80 jaar ervaring. 

Kwaliteit en zekerheid

Zeker van kwaliteit

De deskundigheid van Centraal Beheer en de ervaring van Takkenkamp. Daarmee bent u zeker van kwaliteit, goede service én een natuurvrije woning. 

Man en vrouw achter laptop

Hulp bij financiering

U wilt uw huis verduurzamen. Maar hoe betaalt u dat? Van spaargeld tot subsidie. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij. 

Hoe werkt het? Van online scan tot installatie

Bekijk de mogelijkheden voor daksisolatie via onze online scan. Is uw interesse gewekt? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.
Nadat u een adviesgesprek heeft aangevraagd, belt onze partner Takkenkamp u voor een telefonische intake. Daarna volgt een inspectie bij u thuis om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Na het gesprek krijgt u een offerte op maat.
Gaat u akkoord met de offerte? Slimme keuze! Vaak wordt uw dak in 1 dag geïsoleerd.

Meer weten over dakisolatie?

Wilt u weten wat isoleren u oplevert? Doe dan onze isolatiescan. U krijgt inzicht in de kosten. En ziet binnen hoeveel tijd u dit terugverdient.
Voor deze dienst werken wij samen met Takkenkamp. Centraal Beheer bemiddelt hierin. U sluit de overeenkomst met Takkenkamp en Takkenkamp voert de dienst uit.

De voordelen van dakisolatie

Veel huizen hebben een niet of slecht geïsoleerd dak. Zonde, want zo gaat veel warmte verloren. Met goede dakisolatie bespaart u gemiddeld 30 procent op uw energiekosten en heeft u minder geluidsoverlast. Maar er zijn nog meer voordelen.

Beter voor het klimaat

Er gaat minder warmte verloren, waardoor u minder stookt. Dat betekent minder CO2-uitstoot. Dakisolatie is dus een goede keus voor het milieu.

Uw woning wordt meer waard

Het energielabel geeft aan hoe goed een woning is geïsoleerd. Met dakisolatie stijgt het energielabel van uw woning. En daarmee ook de waarde van uw huis.

Vergroot uw wooncomfort

Met goede dakisolatie zorgt u ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft en in de zomer buiten. Uw huis voelt dus prettiger aan.

Kan ik subsidie krijgen voor dakisolatie?

Er is een landelijke subsidieregeling voor isolatie. Voor 1 isolatiemaatregel krijgt u tot 15% van de kosten terug. Voor 2 of meer maatregelen tot 30%. Zo wordt isoleren een stuk goedkoper. Check via de Energiesubsidiewijzer van Milieu Centraal of u subsidie kunt krijgen voor dakisolatie. 

Wilt u hulp met uw subsidieaanvraag?

Lees meer op onze subsidiepagina

Uw huis op verschillende manieren isoleren

Video still

Bent u benieuwd op welke manieren u uw woning kunt isoleren? En wat erbij komt kijken? Bekijk dan de video.

Verduurzamen met Centraal Beheer? Komt goed!

Met onze diensten nemen wij u veel werk en zorgen uit handen bij het verduurzamen van uw huis. Ook als u geen klant bent van Centraal Beheer. Geen gedoe, wel zo makkelijk. Houdt u ‘energie over’ voor leuke dingen.

Van het eerste persoonlijke advies tot en met de monteurs bij u thuis voor de installatie: wij zorgen dat het goed komt. Dankzij onze eigen experts, onze uitstekende klantenservice en onze betrouwbare installatiepartners. En ook dit: toch niet helemaal tevreden? Dan zetten we nog een extra stapje voor u. Alles voor een oplossing.

Veelgestelde vragen

De kosten voor dakisolatie verschillen per type huis. Gemiddeld kunt u bedragen van € 6.000,- tot € 12.000,- verwachten. Heeft u een groot huis? Dan kan het nog wat duurder worden. De kosten voor dakisolatie worden onder meer bepaald door het gebruikte isolatiemateriaal en het dakoppervlak. U verdient de kosten van dakisolatie gemiddeld binnen 10 jaar terug. Dakisolatie is niet goedkoop. Maar met goede dakisolatie bespaart u jaarlijks al snel honderden euro’s aan energiekosten.

Doe de scan en u ziet in 1 minuut de kosten en besparingen. Zo weet u meteen waar u aan toe bent. Wist u dat u ook subsidie kunt ontvangen voor de isolatiemaatregelen die u neemt? Voor 1 isolatiemaatregel krijgt u tot 15% van de kosten terug. Voor 2 of meer maatregelen tot 30%. Zo wordt isoleren een stuk goedkoper.

Of dakisolatie mogelijk en nodig is, hangt af van het bouwjaar van uw huis. Ook is er soms al isolatie aanwezig. Vaak staat dat in uw taxatierapport of het rapport van uw bouwkundige keuring. 

Voor 1975
Bij de bouw van uw huis is geen isolatie aangebracht. Misschien dat een van de latere bewoners het daarna heeft geïsoleerd. Vaak is dat een matige isolatielaag van 3 tot 5 centimeter.

Tussen 1975 en 1992
Uw huis heeft waarschijnlijk een matige isolatielaag van 3 tot 5 centimeter. Een latere bewoner heeft het misschien daarna beter geïsoleerd.

In 1992 of later
Dan is uw dak al goed geïsoleerd (8 tot 10 centimeter of meer). U kunt beter naar andere mogelijkheden zoeken om uw huis te verduurzamen. Zonnepanelen is dan bijvoorbeeld een goede keus.

Vaak wordt uw dak binnen 2 dagen geïsoleerd. De medewerkers van isolatiespecialist Takkenkamp geven u een schatting nadat ze langs zijn geweest voor de inspectie van uw woning.