Jonge dame belt tijdens workation voor de camper

Workation

Werken én vakantie combineren? Dat kan met onze Reisverzekering. Handig!

Bekijk uw premie

Werken en vakantie vieren

Gaat u op workation? In plaats van op kantoor of thuis werkt u op vakantie. Laptoppen met uitzicht op het strand. En in de pauze een frisse duik nemen in de zee. Werken én vakantie vieren tegelijk. Bij ons hoeft u dit niet apart te verzekeren. Dit is standaard meeverzekerd met onze Doorlopende- en Kortlopende Reisverzekering. Wel zo makkelijk!

Verzekerd tijdens uw workation

Met onze Reisverzekering zijn uw zakenreis en workation standaard meeverzekerd. Alles wat u verzekert met uw Reisverzekering geldt ook tijdens uw workation. Verzekert u bijvoorbeeld Annulering? Dan kunt u ook uw workation annuleren als u niet op reis kunt door ziekte of een andere verzekerde reden.   

Verzekerd

  • Maximaal € 100,- koerierskosten om een nieuwe laptop te versturen. Als de laptop die u voor uw werk gebruikt, gestolen of beschadigd is.
  • Maximaal € 100,- per maand internetvergoeding als u onverwachts geen internet heeft.
  • Stage, studie of vrijwilligerswerk op reis.
  • Reiskosten voor de persoon die uw werkzaamheden overneemt in het geval dat u overlijdt, ziek wordt of een ongeluk krijgt.
  • Reiskosten naar Nederland. Als de persoon die uw werkzaamheden overnam in Nederland overlijdt, ziek wordt of een ongeluk krijgt. En u geen andere vervanger kan vinden.

Niet verzekerd

  • Uw werkapparatuur, zoals een laptop. Dit kunt u apart meeverzekeren met Bagage op reis.
  • Internet- en koerierskosten boven € 100,-.
  • Medische kosten. Dit kunt u apart meeverzekeren met Medische kosten op reis.
  • Pech onderweg met uw auto. Dit kunt u apart meeverzekeren met Pechhulp op reis.
  • U reist naar een gebied dat de overheid afraadt.
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Reisverzekering. Met het informatiedocument kunt u onze Reisverzekering makkelijk vergelijken.

Veelgestelde vragen over workation

De manier van werken is flink veranderd. Veel mensen werken vaker thuis. Werken op een fijne vakantieplek gebeurt ook steeds vaker. In plaats van op kantoor of thuis. Dat noemen we workation. Een combinatie van werken en vakantie vieren. 

U kunt kiezen voor Europadekking of Werelddekking. Binnen Europa bent u verzekerd in Nederland en de overige Europese landen. Maar ook de Azoren, Canarische Eilanden en Madeira. En Rusland (tot aan de Oeral en Kaukasusgebergte), Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en Turkije. U bent niet verzekerd op de Nederlandse Antillen. Met Werelddekking bent u overal ter wereld verzekerd.

Nee, als u tijdens uw vakantie een beurs of klant bezoekt of een teams vergadering bijwoont, bent u standaard verzekerd met onze Reisverzekering. 


Wordt uw laptop die u voor werk gebruikt gestolen of raakt deze beschadigd? Vervelend!
Dan ontvangt u met onze Reisverzekering maximaal € 100,- koerierskosten om een nieuwe laptop naar u op te sturen. Uw laptop is niet standaard verzekerd met onze Reisverzekering.
Uw laptop verzekeren?
Met de aanvullende dekking Bagage op reis verzekert u uw (privé) laptop en andere werkapparatuur tegen beschadiging, verlies of diefstal. Koopt u een nieuwe laptop in het buitenland? Of laat u deze daar maken? Bij een verzekerde schade krijgt u met deze dekking de vergoeding voor een nieuwe laptop tegen Nederlands tarief. We houden dan wel rekening met de dagwaarde van de laptop en het eigen risico dat u koos.

Ja, als ZZP’er kunt u onze Reisverzekering afsluiten voor uw workation en zakenreis.

Bent u als bedrijf op zoek naar een reisverzekering voor uw medewerkers? Sluit dan onze Zakelijke zakenreisverzekering af.

Medewerker
Liever even Apeldoorn bellen?
We helpen u bij uw vragen