Voor uzelf beginnen

Overlijdens­risico­verzekering voor zelfstandigen

Denkt u erover om voor uzelf te beginnen? En start u een eenmanszaak, VOF of maatschap? Een overlijdens­risico­verzekering kan dan handig voor u zijn.

U begint voor uzelf

Uw eigen bedrijf starten. Waar moet u allemaal aan denken? Het plan, uw locatie, kosten, uw klanten bereiken. In het begin komt er veel op u af. Heeft u een bedrijfspand? Dan zorgt u dat het goed verzekerd is. Denkt u ook aan uzelf?

In alle drukte denkt u misschien niet na over wat er gebeurt als u iets overkomt. Kan uw bedrijf doorgaan? En kan uw gezin zonder de inkomsten uit uw bedrijf? U kunt dit op verschillende manieren regelen. 1 van de verzekeringen om aan te denken: een Overlijdens­risico­verzekering.

Overlijdens­risico­verzekering: privé

Uw nabestaanden krijgen een eenmalige uitkering als u binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Met de Overlijdens­risico­verzekering van Centraal Beheer kunt u als ondernemer een eenmalige uitkering voor uw gezin regelen. Een uitkering vangt vaste kosten op. Bijvoorbeeld voor hypotheek, huur of studie van de kinderen. Of om uw zaak (tijdelijk) door te laten gaan.

Overlijdens­risico­verzekering: zakelijk

Als u overlijdt binnen de looptijd van de verzekering, volgt een eenmalige uitkering. Met deze uitkering kan het eigen bedrijf doorgaan. Start u een bedrijf met zakenpartners of gaat u samenwerken met een zakenpartner? Dan kijkt u niet alleen naar uw thuissituatie. Maar is het ook belangrijk te bedenken hoe de zakelijke partners elkaar achterlaten als 1 van u onverwachts overlijdt.

Een Overlijdens­risico­verzekering voor deze situatie heet ook wel een ‘compagnons­verzekering’. Dan sluiten zakenpartners in een maatschap of VOF (maten of vennoten) onderling een Overlijdens­risico­verzekering. Bij een VOF of maatschap wordt vaak een overnamebeding afgesproken. In zo’n beding staat dat de andere eigenaren het eerste recht hebben om het aandeel van de overleden zakenpartner over te nemen van zijn of haar nabestaanden. Zij betalen daarvoor dan een vergoeding. Een Overlijdens­risico­verzekering kan een oplossing zijn voor deze vergoeding.

Verandering in uw bedrijf? Even checken

Controleer uw verzekeringen als er iets verandert in uw eigen bedrijf. Bijvoorbeeld als het bedrijf groeit, als u verhuist, of een nieuwe zakenpartner krijgt. Een adviseur kan u helpen om te kijken wat het beste past bij uw situatie

Goed verzekerd bij Centraal Beheer

Deze verzekeringen zijn ook handig voor een zelfstandige

Arbeids­ongeschikt­heid zzp

Aansprakelijk­heid zzp

Rechtsbijstand zzp

Pensioen zzp

Alle zzp verzekeringen