Tips om beleggen vol te houden

Zo wordt geduldig afwachten makkelijker

Beleggen doet u het beste voor de lange termijn. En geduldig afwachten is soms lastig. Zeker als de koersen dalen of stijgen. We geven u een paar tips om beleggen vol te houden.

Handige tips

magazine beleggen goede voornemens halen

Goede voornemens halen

Meer geld opzij zetten staat vaak bovenaan de lijstjes van goede voornemens. Bijna iedereen begint vol goede moed, maar slechts een klein deel van alle gemaakte voornemens haalt ook de eindstreep. Beleggen is geen uitzondering.

Vrouw heeft een mooi uitzicht

Lange termijn beleggen

Hoe langer u belegt, hoe meer tijd u heeft om wisselende koersen op te vangen. Maar lange termijn beleggen is een geduldige zaak. En die wisselende koersen maken het u niet makkelijk. Toch horen ze er nou eenmaal bij.

3 tips om beleggen vol te houden

We helpen het u makkelijker te maken.

Bedenk waarvoor u wilt beleggen. En wanneer u dit doel wilt bereiken. Hoe verder in de toekomst uw doel is, hoe meer tijd uw beleggingen hebben om te groeien. Maak uw beleggingsdoel zo duidelijk mogelijk. Starten met het idee om 'meer geld opzij te zetten' is vrij vaag. Want: hoeveel is meer? Met een helder doel houdt u de aandacht vast.
Geef uzelf financiële rust en beleg alleen met geld dat u even kunt missen. Ontvangt u een financiële meevaller? Dit biedt een goede kans om in 1 keer een mooi bedrag opzij te zetten. Denk hierbij aan een schenking, 13e maand of een erfenis. Ook kunt u denken aan periodiek beleggen door regelmatig een (kleiner) bedrag opzij te zetten. Bijvoorbeeld elke week of elke maand. Dan hoeft u niet na te denken over het juiste aankoopmoment. Dat geeft rust.
Volhouden loont bij beleggen. Beurzen gaan altijd op en neer. Raak niet in paniek als het even wat minder gaat. Door de bewegende koersen denken veel mensen na een paar maanden dat beleggen niets voor hen is. Dat is meestal niet het geval. Koersen herstellen zich vaak na een bepaalde periode. En voor beleggers die aandacht houden op de lange termijn, kan dit herstel positief uitpakken. Houd daarom uw beleggingsdoel, in periodes dat het minder gaat, goed in beeld. En herinner uzelf eraan dat er betere tijden komen.

Goed voorbereid beleggen

magazine beleggen extra risicospreiding

Risico's van beleggen

Als u meer weet van de risico's, kunt u prettiger beleggen. Beleggen levert op de langere termijn meestal meer op dan sparen. Maar er komen ook risico's bij kijken. Uw geld kan minder waard worden. Daarom geldt voor beleggen altijd: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Gelukkig kunt u ook van alles doen om uw risico's te beperken.

magazine beleggen raak vooral niet in paniek

Meer over rendement

Met beleggen kunt u uw geld laten groeien. Die groei noemen we het rendement. Het rendement is voor elk fonds en op elk moment anders. Wat er gebeurt in de wereld, kan ook invloed hebben op uw beleggingen. Bekijk de laatste koersontwikkelingen. En lees meer over het rendement van beleggen.

Meer over beginnen met beleggen

Gouden regels voor succesvol beleggen

Iedereen wil graag het maximale uit zijn geld halen. Maar beleggen brengt ook risico's met zich mee. Hoe maak je beleggen tot een succes? Onze experts geven u een paar ‘gouden tips’.

Koersdalingen zijn heel normaal

Koersen kunnen stijgen, maar ook dalen. Een daling kan even schrikken zijn. Maar vaak trekken de koersen wel weer bij.

Beleggen op elke leeftijd

Starten met beleggen kan op elke leeftijd. Ontdek welke strategie bij uw levensfase past.

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.