8 gouden regels voor succesvol beleggen

Onze beleggingsexperts delen hun tips

Vindt u beleggen spannend of ingewikkeld? Dat hoeft niet. Onze beleggingsexperts Aart en Jeroen volgen de beurs al jarenlang van minuut tot minuut. En ze hebben wel een paar tips voor succesvol beleggen.

Tips en inspiratie

magazine beleggen houvast bij beleggen

Houvast bij beleggen

Beleggen gaat niet over geluk hebben. Of over een spannend spel spelen. Het gaat vooral over uw geld verstandig aan het werk zetten en het hoofd koel houden. Daar helpen we u graag bij.

magazine beleggen heel makkelijk

Beleggen, heel gemakkelijk

Beleggen is minder ingewikkeld dan u denkt. Bij Centraal Beheer maken we beleggen makkelijk. Zelf elke dag de beurs in de gaten houden is niet nodig. Dat doen onze experts voor u.

Gouden tips voor succesvol beleggen

Gouden tips van onze beleggingsexperts

Hoe maakt u beleggen tot een succes? Aart en Jeroen geven u een paar 'Gouden tips'

Succesvol beleggen

8 gouden regels die houvast geven
Het is belangrijk dat u begrijpt hoe beleggen werkt en wat het kan opleveren. Het doel is om uw geld te laten groeien. Als het goed gaat met de koersen lukt dat. Maar u kunt ook geld verliezen.
Bij ons kiest u zelf het risicoprofiel dat bij u past, van voorzichtig tot zeer ambitieus. Denk hierbij aan het doel waarvoor u belegt en wanneer u dat doel wilt bereiken. Als u dat weet, kent u ook uw beleggingshorizon. Hoe langer uw beleggingshorizon, hoe groter de kans op een positief rendement. Onthoud wel dat bij beleggen risico’s en kosten horen, hoe waterdicht uw plan ook is. Gelukkig kunt u er van alles aan doen om risico’s te beperken.
Beleggen doet u voor de lange termijn. En alleen met geld dat u niet direct nodig heeft. Koersen stijgen of dalen elke dag. Gaat het wat minder? Dan is er tijd om te wachten tot de koers weer aantrekt. Focus dus niet op morgen. Maar ga voor het resultaat op lange termijn.
Wed niet op 1 paard. Dat is een van de belangrijkste regels bij beleggen. Koopt u bijvoorbeeld aandelen van maar 1 bedrijf? Dan hangt het rendement af van het succes van dat bedrijf. Dat kan goed uitpakken, maar ook verkeerd. Door beleggingen zoveel mogelijk te spreiden, loopt u minder risico. Gaat 1 van de beleggingen de mist in? Dan kunnen andere beleggingen dat verlies opvangen. Door in beleggingsfondsen te beleggen, spreidt u uw beleggingen automatisch. En daarmee ook uw risico.
Een koersdaling is heel normaal maar kan wel even schrikken zijn. Het is de kunst om niet in paniek te verkopen. Emotie is een slechte raadgever. Bepaal van tevoren wat u doet als het even minder gaat en laat u niet gek maken. Als u regelmatig een bedrag belegt, levert dat op termijn vaak een beter resultaat op.
Sommige analisten en beleggings­goeroes voorspellen welke kant de beurs opgaat. En ze willen u overtuigen met de mooiste grafieken en ingewikkelde analyses. Feit is dat niemand een glazen bol heeft die de toekomst voorspelt. Anders waren we allemaal allang miljonair.
Beleggingsproducten zijn lastig met elkaar te vergelijken. Wat de ene aanbieder 'voorzichtig' noemt, heet bij de ander 'defensief' of 'behoudend'. En al zijn de namen gelijk, dan nog zijn er vaak grote verschillen in het risicoprofiel en de beleggingsmix. Appels en peren dus.
Alle aanbieders van beleggen rekenen kosten. Ze hangen onder meer af van de manier waarop u belegt, waarin u belegt en hoe vaak u handelt. Sommige kosten zijn in de koers verwerkt en snoepen dus van uw rendement. Let daarom goed op de verschillende soorten kosten waar u mee te maken krijgt. Wij zijn daar helder over. We houden onze kosten voor beleggen laag omdat we veel beleggingen beheren.

Begin met beleggen en ontvang tot € 125,- bonus

Opent u uw 1e Beleggings­rekening? Leg dan binnen 14 dagen minimaal € 500,- in en ontvang een bonus van € 65,-. Start u ook met periodiek beleggen? Dan ontvangt u een extra bonus van € 60,-. U doet al mee met een inleg van € 50,- per maand. Lees alles over de actie en de voorwaarden
Rekening openen

Meer tips en inspiratie van onze beleggingsexperts

Aart en Jeroen inspireren u graag met handige en leuke tips over beleggen. Bijvoorbeeld over het vergelijken van beleggingsfondsen, het timen van beleggingsopdrachten én beleggen met de app.

Uw beleggingen altijd bij de hand

Beleggingen kopen of verkopen, makkelijk betalen én je rendement volgen? Dit kan allemaal eenvoudig met onze app.

Beleggingsfondsen vergelijken: appels met peren?

Beleggingsfondsen vergelijken is lastig. Toch zijn er een paar dingen waar u op kunt letten.

Beleggen op het juiste moment

Het in- en uitstappen op het juiste moment om maximaal rendement te halen. Kan dat?

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.