Auto kopen: hoeveel kunt u uitgeven?

Een nieuwe auto kopen is soms een grote stap. Beslis niet te snel welke auto u gaat kopen. Maar kijk eerst even hoeveel u kunt uitgeven. En wat u daarmee kunt kopen.

Zo geeft u niet te veel uit

Autorijden kan minder leuk worden als u zich druk maakt over de kosten. Bepaal hoeveel u kunt uitgeven. Beantwoord deze 4 vragen:
 1. Wilt u de auto in 1 keer betalen?
  Als u de auto in 1 keer betaalt, heeft u het bedrag in 1 keer nodig. U kunt ook huren of leasen. U betaalt dan wel iedere maand extra kosten voor een huur- of leasecontract.
 2. Hoeveel spaargeld heeft u?
  Gebruik niet al uw spaargeld, maar houd wat achter voor als er bijvoorbeeld iets in uw huis kapot gaat.
 3. Kunt u uw oude auto verkopen of inruilen?
  Uw oude auto levert waarschijnlijk nog wel wat op. Ruilt u de auto in? Dan betaalt u minder voor uw nieuwe auto.
 4. Hoeveel wilt u uitgeven voor de auto?
  Geef niet het hele bedrag uit als u een nieuwe auto gaat kopen. Bewaar een deel. Voor als u met uw auto toch nog naar de garage moet.

Maandelijkse kosten

Denk niet alleen aan wat u nu betaalt, maar ook wat de auto iedere maand kost. Dat is best veel. Zelfs als u niet veel of alleen maar korte stukjes rijdt. Weet u hoeveel u maandelijks kunt betalen zonder in de problemen te komen?

Meeste uit uw geld halen

Hoeveel kunt u uitgeven als u een auto gaat kopen? Als u hier antwoord op kunt geven, is de volgende vraag: welke auto wordt het dan? Beslis ook nu niet te snel. Zet uw wensen op een rij. Vergelijk auto's. En zorg ervoor dat u het meeste uit uw geld haalt.