Een lijfrente afsluiten

Makkelijk zelf regelen of liever met advies

Een lijfrente kiest u niet elke dag. Er zijn veel dingen om op te letten. Weet u al precies wat u wilt? U kunt een lijfrente online bij ons regelen. Of misschien wilt u liever dat een adviseur meekijkt. Wat past bij u?

2 mogelijkheden

U kunt een lijfrente zonder adviseur afsluiten, zonder advieskosten. Bij Centraal Beheer kan dat. Als u maar genoeg van lijfrentes weet. Want een verkeerde keuze kan grote gevolgen hebben.

U maakt eerst een kennis- en ervaringstoets

Dat staat in de wet. We toetsen zo of u weet:

  • hoe de lijfrente werkt
  • welke financiële risico's en voorwaarden erbij horen

Slaagt u? Gefeliciteerd! U kunt uw lijfrente meteen online afsluiten.
Niet geslaagd? U krijgt meteen 1 herkansing.
Slaagt u niet voor de herkansing? Dan kunt u een lijfrente wel afsluiten met hulp van een adviseur.

Ging de toets goed maar twijfelt u toch? Vraag dan altijd persoonlijk advies aan een onafhankelijk adviseur.

Een adviseur kijkt goed naar uw financiële situatie. En naar uw wensen voor de toekomst. Een onafhankelijk adviseur zet een aantal gegevens op een rijtje. Denk aan uw salaris, pensioenuitkeringen, AOW en ook schulden. Een adviseur laat ook zien wat de financiële gevolgen zijn als u of uw partner overlijdt. Daarna kijkt u samen welke lijfrente het beste bij u past. En voor alle duidelijkheid: een persoonlijk advies kost geld. De kosten verschillen per adviseur. Bel ons gerust als u een adviseur bij u in de buurt zoekt.

Opent u Extra Pensioen Opbouw of Extra Pensioen Inkomen?

Om Extra Pensioen Opbouw en Extra Pensioen Inkomen te openen heeft u internetbankieren nodig. U logt dan veilig in met iDIN. iDIN betekent identificeren door in te loggen. Zo maakt u uzelf online via uw eigen bank bij ons bekend.

Gebruikt u iDIN voor het eerst? Het werkt heel makkelijk. U volgt gewoon de instructies op uw scherm. Bent u ingelogd? Dan geeft u toestemming dat uw bank gegevens aan ons stuurt. Zoals uw naam en adres. U verstuurt alleen gegevens die u in het scherm ziet. We kunnen met iDIN nooit bij uw betaalgegevens. Uw bankrekening is natuurlijk van u. En dat blijft zo.

Lees meer over hoe Centraal Beheer met iDIN werkt.

Een lijfrente op bouwen of laten uitkeren bij Centraal Beheer

Lijfrente opbouwen

Met Extra Pensioen Opbouw spaart en/of belegt u op een geblokkeerde rekening.

Uitkeren via een rekening

Extra Pensioen Inkomen keert uw lijfrente uit via een bankrekening.

Uitkeren via een verzekering

Garantie Inkomen Lijfrente keert uw lijfrente uit via een verzekering.

Er zijn verschillen tussen sparen en beleggen. Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.