Huis met zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen

Bespaar op uw energierekening

 • Gratis online adviesgesprek
 • 25 jaar productgarantie
 • Vakkundige installatie binnen 8 weken
Voor deze dienst werken we samen met Soly. Centraal Beheer bemiddelt hierin. U sluit de overeenkomst met Soly en Soly voert de dienst uit.

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu én voor uw portemonnee. Zonnepanelen verdienen zich al tussen de 3 en 6 jaar terug. Daarna maakt u er nog jaren winst mee. Bekijk de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw dak en haal voordeel uit de zon!

Zonnepanelen via Centraal Beheer

Adviseur

Vrijblijvend advies

U kunt voor een gratis en vrijblijvend advies terecht bij onze adviseurs. Dagelijks geven zij vakkundig en persoonlijk advies over zonnepaneleninstallaties. 

Installateur met zonnepaneel

Zeker van kwaliteit

De deskundigheid van Centraal Beheer en de ervaring van Soly. Daarmee bent u zeker van kwaliteit en goede service.

Man en vrouw achter laptop

Hulp bij financiering

U wilt uw huis verduurzamen. Maar hoe betaalt u dat? Van spaargeld tot subsidie. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij. 

Hoe werkt het? Van online scan tot installatie

Bekijk de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw dak via onze online scan. Binnen 1 minuut ziet u wat u kunt besparen met zonnepanelen. Is uw interesse gewekt? Vraag dan een adviesgesprek aan voor een offerte op maat.

Tijdens het online adviesgesprek bespreekt u met een adviseur van Centraal Beheer uw wensen en persoonlijke situatie. En maakt u samen een legplan voor de zonnepanelen. Na het gesprek krijgt u een vrijblijvende offerte op maat van onze partner Soly.

Gaat u akkoord met de offerte? Dan liggen de zonnepanelen binnen 8 weken op uw dak. Vaak kunt u zelf de installatiedatum inplannen. Wel zo makkelijk! De installatie van uw panelen is vaak binnen 1 dag gebeurd.

Het zonnepaneel en de (micro-)omvormers

Trina Solar zonnepaneel

Trina Solar zonnepaneel

 • 435 Wp
 • Afmetingen 176,2 x 113,4 x 3 cm
 • 21,2 kg
 • 25 jaar productgarantie
Sungrow omvormer

Sungrow omvormer

 • Serieel systeem
 • 10-18 kg
 • 10 jaar productgarantie
 • Totale opbrengst te zien in monitoringsapp
Enphase micro omvormer

Enphase micro-omvormer

 • Parallel systeem
 • Minder boorwerk binnen
 • 1,08 kg
 • Op afstand te bewaken en te bedienen

Meer weten over zonnepanelen?

Wilt u weten wat zonnepanelen u opleveren? Doe dan onze dakscan. Wij maken een schatting van het aantal zonnepanelen dat op uw dak past. Hoeveel stroom u kunt opwekken. En u krijgt inzicht in de kosten.

Voor deze dienst werken we samen met Soly. Centraal Beheer bemiddelt hierin. U sluit de overeenkomst met Soly en Soly voert de dienst uit.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn heel populair in Nederland. En dat is niet voor niets. Wij zetten een aantal voordelen voor u op een rij. 

U verlaagt uw energierekening

De groen stroom die u zelf opwekt met de zonnepanelen, kunt u direct zelf gebruiken. Daardoor neemt u minder stroom af van het net. En gaat uw energierekening omlaag.

Beter voor het klimaat

Zonlicht raakt nooit op. En omdat er geen fossiele brandstoffen nodig zijn om de stroom op te wekken, stoten ze minder CO2 uit. Dat is goed voor het klimaat.

De waarde van uw huis stijgt

Een energielabel laat zien of uw huis energiezuinig is. Door het plaatsen van zonnepanelen krijgt u een hoger energielabel. En wordt uw huis meer waard.

Verduurzamen met Centraal Beheer? Komt goed!

Met onze diensten nemen wij u veel werk en zorgen uit handen bij het verduurzamen van uw huis. Ook als u geen klant bent van Centraal Beheer. Geen gedoe, wel zo makkelijk. Houdt u ‘energie over’ voor leuke dingen.

Van het eerste persoonlijke advies tot en met de monteurs bij u thuis voor de installatie: wij zorgen dat het goed komt. Dankzij onze eigen experts, onze uitstekende klantenservice en onze betrouwbare installatiepartners. En ook dit: toch niet helemaal tevreden? Dan zetten we nog een extra stapje voor u. Alles voor een oplossing.

Veelgestelde vragen

De prijs die u op onze website kunt zien is voor een schuin dak met gewone dakpannen. Op een plat dak kunnen ook zonnepanelen geplaatst worden. Hier wordt gebruik gemaakt van een frame. Hierdoor is dit in aanschaf iets duurder. Als de leien nog in goede staat zijn dan kunnen ook op een leiendak vaak zonnepanelen geplaatst worden. Op een rieten dak kunnen geen zonnepanelen geplaatst worden. Onze adviseurs vertellen u graag in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek wat de mogelijkheden zijn met uw dak.

Als u zonnepanelen op uw dakkapel wilt, houd dan rekening met de draagconstructie. Als de constructie niet sterk genoeg is, kan deze gaan verzakken. En wordt de kans op lekkage en schade aan de zonnepanelen te groot. De adviseurs kunnen u hierin adviseren tijdens een adviesgesprek. Zo weet u zeker dat de dakkapel het gewicht van de zonnepanelen aan kan.

Zo beoordelen klanten ons