Zonnepanelen. Hoe zijn ze verzekerd?

Zonnepanelen zijn best een investering. Als er iets gebeurt, wil je er zeker van zijn dat je goed verzekerd bent.
3 jan 2023 2 minuten

Schade door brand, hagel of storm

Onverwachte omstandigheden kunnen we niet altijd voorkomen. Bijvoorbeeld brand, een hagelbui of een flinke storm van windkracht 7 of meer. Hierdoor kan schade ontstaan aan je zonnepanelen. Dan is het fijn om te weten dat je goed verzekerd bent.

Check je woonverzekering

Elke woonverzekering is anders. Het is goed om bij de aanschaf van zonnepanelen te bekijken hoe het zit met je woonverzekering. Zijn je zonnepanelen verzekerd en op welke manier?

Je zonnepanelen zijn meeverzekerd

Bij Centraal Beheer werkt het simpel. Een van de onderdelen van onze uitgebreide Woonverzekering is de Opstalverzekering. Met de Opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je woning. Daar horen ook de zonnepanelen op het dak bij. Maar ook een schuur, garage en carport vallen onder de dekking van de Opstalverzekering. Dus heb je de zonnepanelen op het dak van je schuur? En heb je bij ons een Opstalverzekering? Dan zijn ze gewoon meeverzekerd.

Zonnepanelen: ook in de tuin verzekerd

Zonnepanelen hoeven niet op het dak van een huis of schuur te liggen. Ze kunnen ook op de grond prima hun werk doen. Bijvoorbeeld in de tuin. Goed nieuws: ook dan vallen de zonnepanelen onder de dekking van onze Opstalverzekering. Alle vaste onderdelen van je tuin zijn automatisch meeverzekerd.

Als de zonnepanelen niet goed werken

Bij zonnepanelen kan het gebeuren dat de beloofde capaciteit niet wordt gehaald. Deze tegenvaller is niet verzekerd. Ook als de panelen niet goed werken, stuk gaan door een gebrek of onzichtbare schade (microcracks) hebben is dat niet verzekerd. Laat je dus goed infomeren en doe zaken met gekwalificeerde bedrijven. Sommige zonnepanelen leveranciers geven een vermogensgarantie op de zonnepanelen: een garantie dat je zonnepanelen na een bepaald aantal jaar nog een bepaalde hoeveelheid stroom opwekken.

Duurzaam Woongemak voor jou

Wil je misschien zonnepanelen kopen? Dan komt er waarschijnlijk veel informatie op je af. Wat kosten ze? Waar moet je op letten? En dat zijn nog maar een paar vragen waar je vast een antwoord op wilt hebben. Met onze dienst Duurzaam Woongemak zochten wij veel voor je uit. En kozen een betrouwbare partner voor jou. Zodat je daar gemak van hebt bij het kopen van jouw zonnepanelen.

Zonnepanelen voor je VvE

Woon je in een appartement en ben je lid van een VvE? Ook daar helpen we je bij. Ontdek de mogelijkheden voor zonnepanelen met een VvE.

Zonnepanelen goed verzekerd

Met de Opstalverzekering van Centraal Beheer zijn je zonnepanelen gewoon meeverzekerd. Bekijk onze Opstalverzekering.