Zonnepanelen. Hoe zijn ze verzekerd?

Zonnepanelen zijn best een investering. Als er iets gebeurt, wilt u er zeker van zijn dat u goed verzekerd bent.

Schade door brand, hagel of storm

Onverwachte omstandigheden kunnen we niet altijd voorkomen. Bijvoorbeeld brand, een hagelbui of een flinke storm van windkracht 7 of meer. Hierdoor kan schade ontstaan aan uw zonnepanelen. Dan is het fijn om te weten dat u goed verzekerd bent.

Check uw woonverzekering

Elke woonverzekering is anders. Het is goed om bij de aanschaf van zonnepanelen te bekijken hoe het zit met uw woonverzekering. Zijn uw zonnepanelen verzekerd en op welke manier?

Uw zonnepanelen zijn meeverzekerd

Bij Centraal Beheer werkt het simpel. Een van de onderdelen van onze uitgebreide Woonverzekering is de Opstalverzekering. Met de Opstalverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw woning. Daar horen ook de zonnepanelen op het dak bij. Maar ook een schuur, garage en carport vallen onder de dekking van de Opstalverzekering. Dus heeft u de zonnepanelen op het dak van uw schuur? En heeft u bij ons een Opstalverzekering? Dan zijn ze gewoon meeverzekerd.

Zonnepanelen: ook in de tuin verzekerd

Zonnepanelen hoeven niet op het dak van een huis of schuur te liggen. Ze kunnen ook op de grond prima hun werk doen. Bijvoorbeeld in de tuin. Goed nieuws: ook dan vallen de zonnepanelen onder de dekking van onze Opstalverzekering. Alle vaste onderdelen van uw tuin zijn automatisch meeverzekerd.

Als de zonnepanelen niet goed werken

Bij zonnepanelen kan het gebeuren dat de beloofde capaciteit niet wordt gehaald. Deze tegenvaller is niet verzekerd. Ook als de panelen niet goed werken, stuk gaan door een gebrek of onzichtbare schade (microcracks) hebben is dat niet verzekerd. Laat u dus goed infomeren en doe zaken met gekwalificeerde bedrijven. Sommige zonnepanelen leveranciers geven een vermogensgarantie op de zonnepanelen: een garantie dat uw zonnepanelen na een bepaald aantal jaar nog een bepaalde hoeveelheid stroom opwekken.

Duurzaam Woongemak voor u

Wilt u misschien zonnepanelen kopen? Dan komt er waarschijnlijk veel informatie op u af. Wat kosten ze? Waar moet u op letten? En dat zijn nog maar een paar vragen waar u vast een antwoord op wilt hebben. Met onze dienst Duurzaam Woongemak zochten wij veel voor u uit. En kozen een betrouwbare partner voor u. Zodat u daar gemak van heeft bij het kopen van uw zonnepanelen.

Zonnepanelen goed verzekerd

Met de Opstalverzekering van Centraal Beheer zijn uw zonnepanelen gewoon meeverzekerd. Bekijk onze Opstalverzekering.