Zonnepanelen. Hoe zijn ze verzekerd?

Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en voor uw portemonnee. Met zonnepanelen kunt u honderden euro’s besparen op uw energierekening. Ook in uw buurt ziet u ongetwijfeld steeds meer zonnepanelen. Heeft u ze al op uw dak liggen? Zo zit het met de verzekering ervan.

Uw zonnepanelen zijn meeverzekerd

Bij Centraal Beheer werkt het simpel. Een van de onderdelen van onze uitgebreide Woonverzekering is de Opstalverzekering. Met de Opstalverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw woning. Daar horen ook de zonnepanelen op het dak bij. Maar ook een schuur, garage en carport vallen onder de dekking van de Opstalverzekering. Dus heeft u de zonnepanelen op het dak van uw schuur? En heeft u bij ons een Opstalverzekering? Dan zijn ze gewoon meeverzekerd.

Zonnepanelen: ook in de tuin verzekerd

Zonnepanelen hoeven niet op het dak van een huis of schuur te liggen. Ze kunnen ook op de grond prima hun werk doen. Bijvoorbeeld in de tuin. Goed nieuws: ook dan vallen de zonnepanelen onder de dekking van onze Opstalverzekering. Alle vaste onderdelen van uw tuin zijn automatisch meeverzekerd.

Als de zonnepanelen niet goed werken

Bij zonnepanelen kan het gebeuren dat de beloofde capaciteit niet wordt gehaald. Deze tegenvaller is niet verzekerd. Ook als de panelen niet goed werken, stuk gaan door een gebrek of onzichtbare schade (microcracks) hebben is dat niet verzekerd. Laat u dus goed infomeren en doe zaken met gekwalificeerde bedrijven.

Duurzaam Woongemak voor u

Wilt u misschien zonnepanelen kopen? Dan komt er waarschijnlijk veel informatie op u af. Wat kosten ze? Waar moet u op letten? En dat zijn nog maar een paar vragen waar u vast een antwoord op wilt hebben. Met onze dienst Duurzaam Woongemak zochten wij veel voor u uit. En kozen een betrouwbare partner voor u. Zodat u daar gemak van heeft bij het kopen van uw zonnepanelen.

Zonnepanelen goed verzekerd

Met de Opstalverzekering van Centraal Beheer zijn uw zonnepanelen gewoon meeverzekerd. Bekijk onze Opstalverzekering.