Subsidiehulp bij verduurzamen

Bereken uw subsidie en vraag meteen aan

  • Hulp bij het aanvragen van ISDE-subsidie
  • Geregeld vanaf € 65,-
  • U betaalt achteraf en alleen bij succes
Voor deze dienst werken wij samen met Simpel Subsidie. Centraal Beheer bemiddelt hierin. Simpel Subsidie voert de dienst uit.

ISDE-subsidie aanvragen

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie krijgen als u uw woning verduurzaamd heeft. Vindt u subsidie aanvragen maar ingewikkeld? Of heeft u geen zin of tijd om dit zelf uit te pluizen? Geen probleem. Onze partner Simpel Subsidie regelt de subsidieaanvraag graag voor u. 

Heeft u uw huis nog niet verduurzaamd? Maar bent u dat wel plan? Dan kunt u met onze check ook van tevoren al berekenen hoeveel subsidie u krijgt. Handig toch?

Waarvoor kunt u subsidie aanvragen?

Warmtepomp

U ontvangt minimaal € 500,- subsidie voor een warmtepomp. Het bedrag kan oplopen tot een paar duizend euro. Dit is afhankelijk van het type apparaat. Vanaf 2024 moet een warmtepomp minimaal energielabel A++ hebben om subsidie te ontvangen.

Zonneboiler

Hoeveel subsidie u kunt verwachten is afhankelijk van het apparaat. Het bedrag ligt tussen de € 850,- en € 2.000,-.

Isolatie

Neemt u 2 of meer maatregelen, dan krijgt u tot 30 procent subsidie. Vanaf 1 januari 2023 kunt u ook subsidie aanvragen als u 1 isolatiemaatregel neemt. U krijgt dan tot 15 procent van de kosten terug.

Uw subsidie in 3 stappen geregeld

  1. Bereken uw subsidie
  2. Bekijk en bewaar het resultaat
  3. Subsidie aanvragen? Regel het meteen

Hoe werkt het precies? 

Heeft u uw huis verduurzaamd? En wilt u ISDE-subsidie aanvragen? Dan kan dit via Subsidiehulp. Onze partner Simpel Subsidie regelt in korte tijd uw subsidieaanvraag voor uw warmtepomp, zonneboiler of isolatie. Al vanaf € 65,- nemen zij al uw werk uit handen. U betaalt pas wanneer de subsidieaanvraag is goedgekeurd. Lekker makkelijk geregeld.

 

Handige tips en informatie

Lees meer informatie over isoleren met subsidie

Hulp bij aanvragen subsidie

Hoe vraagt u subsidie aan? Sven Ringelberg van onze partner Simpel Subsidie legt het uit. Ook geeft hij een aantal handige tips. Zo kunt u meteen aan de slag. 

Subsidie voor woningeigenaren

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u overheidssubsidie aanvragen. Voor isolatie, een zonneboiler, een warmtepomp en aansluiting op een warmtenet.

Uw woning isoleren

Woningisolatie heeft veel voordelen. Het verlaagt uw energierekening, biedt meer wooncomfort én uw woning wordt meer waard. Wij deden het voorwerk en kozen een betrouwbare partner voor u.

Veelgestelde vragen

U kunt voor bepaalde duurzame maatregelen subsidie aanvragen bij de Rijksoverheid. De belangrijkste subsidieregeling is de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE). U krijgt dan subsidie op zonneboilers, warmtepompen, isolatiemaatregelen en bij aansluiting op het warmtenet.
U kunt de subsidie aanvragen nadat uw product is geïnstalleerd of aangebracht. U heeft 24 maanden na het plaatsen van de installatie of isolatie de tijd om subsidie aan te vragen.

Vanaf 1 januari 2023 kunt u ook subsidie aanvragen als u 1 isolatiemaatregel neemt. Eerder kon dit alleen bij 2 (isolatie)maatregelen. Wel moet uw isolatiemaatregel na 2 april 2022 zijn gedaan.

Nee, er is geen landelijke subsidie voor het kopen van zonnepanelen. Er zijn nog wel een paar gemeenten die hier subsidie voor geven. Ook zijn er regelingen die het kopen van zonnepanelen aantrekkelijk maken. Zo heeft de overheid per 1 januari 2023 de btw voor zonnepanelen naar 0% verlaagd.  
Wij werken samen met Simpel Subsidie. Een betrouwbare partner voor wie het aanvragen van subsidie een alledaagse bezigheid is. Simpel Subsidie biedt, net zoals Centraal Beheer, gemak. Dit doen zij door u het aanvragen van subsidie uit handen te nemen.  
Voor de uitvoering van deze dienst sluit u een overeenkomst met Simpel Subsidie. Wij bemiddelen hierin door u in contact te brengen met Simpel Subsidie. Voor onze bemiddeling ontvangen wij een vergoeding.

Koopt u na 1 januari 2024 een warmtepomp? Dan moet deze minimaal energielabel A++ hebben om subsidie te ontvangen. De meeste warmtepompen voldoen al aan dit label. Kocht u in 2023 een warmtepomp met een A+ label of lager, en laat u deze in 2024 installeren? Dan kunt u wel subsidie krijgen. Voor warmtepompen vanaf energielabel A+++ krijgt u een aanvullende subsidiebonus van € 225,-.