Uw VvE verduurzamen

Start met het maken van een energieplan

Centraal Beheer helpt u van energieplan tot uitvoering.

 • Bouw aan een toekomstbestendig appartementencomplex
 • Maak een energieplan voor uw VvE passend bij uw MJOP
 • Schakel experts in die u en uw VvE ontzorgen
Bescherm uw gebouw tegen schade
Elke VvE krijgt te maken met groot onderhoud en verduurzaming van het gebouw. Bijvoorbeeld om het wooncomfort te verhogen, energieverspilling terug te brengen of de waarde van het complex te verhogen. De situatie en de mogelijkheden zijn voor elke VvE anders. Als VvE-bestuurder, bewoner of beheerder heeft u waarschijnlijk veel vragen. Welke stappen zet u bijvoorbeeld in welke volgorde? Wie kan u hierbij helpen? Wat levert het op? Hoe blijft het betaalbaar? En hoe maakt u de juiste keuzes?

Centraal Beheer maakt het u gemakkelijk. Zodat u niet hoeft te zoeken naar informatie. En we brengen u graag in contact met onze partners. Zij helpen u met wat u nodig heeft.

Denkt u aan verduurzaming van uw VvE?

Centraal Beheer helpt u daar graag bij. Onze partners kunnen u helpen op heel veel gebieden. Dat begint in de meeste gevallen met het opstellen van een financieel haalbaar energieplan passend bij uw MJOP. Om energieverspilling te verminderen, stappen te zetten in de opwekking van energie en het nemen van andere maatregelen. Maar zij helpen ook met subsidies, de financiering en de uitvoering van de werkzaamheden. En het begeleiden van het proces binnen de VvE zelf. U geeft aan wat u nodig heeft. Zij vertellen u hoe u dit het beste kunt regelen.

Doe de VvE Verduurzamingscheck.

 • Inzicht in verduurzaming van uw VvE
 • Inzicht in het draagvlak binnen uw VvE
 • Weet binnen 5 minuten of u uw onderhoudsplannen duurzaam kan insteken
 • Ontvang de whitepaper 'Verduurzamen van uw VvE'
Ontdek of uw VvE klaar is om te verduurzamen, doe de test.

Verduurzamen is maatwerk

Elke VvE is uniek. Daarom zijn bij het verduurzamen voor elke VvE andere zaken belangrijk. Verduurzaming begint met het maken van een financieel haalbaar energieplan. Om te bepalen wat mogelijk is, kijken we onder andere naar de volgende zaken:
 • De locatie van het gebouw.
 • Het bouwjaar en het aantal appartementen en bedrijven.
 • De wensen van de bewoners over het wooncomfort en energieverbruik en/of -opwekking.
 • De staat van het onderhoud en de technische mogelijkheden om te verduurzamen.
 • En de financiële mogelijkheden van de VvE.
Tip: weet u al welke wensen de bewoners van uw VvE hebben om het wooncomfort te verhogen?

Onderhoud van het dak na lekkages en waterschade

Veel VvE’s krijgen te maken met onderhoud van het dak. Vaak blijft het dan niet bij één lekkage. Materiaalmoeheid en ouderdom zijn meestal de oorzaak. Een lekkage kan aanleiding zijn om als VvE actie te ondernemen. Bijvoorbeeld door het naar voren halen van gepland dakonderhoud of vervanging. Dat is ook het goede moment om te kijken naar extra mogelijkheden om te verduurzamen. Door het combineren van maatregelen kunt u vaak subsidies of financieringsmogelijkheden krijgen om dit te realiseren.

Centraal Beheer helpt u hier graag bij. Ons netwerk heeft allerlei oplossingen om de kwaliteit van het gebouw te verbeteren. Deze duurzame maatregelen brengen u weer een stap dichterbij een toekomstbestendige VvE. Neem voor meer informatie contact op met onze VvE-specialisten.

Een kosteloze second opinion

Heeft uw VvE al een energieplan of een (duurzaam) MJOP? Vraagt dit plan om grote investeringen van bewoners en lijkt het daarom (financieel) niet haalbaar? Onze partners doen een kosteloze second opinion op basis van de plannen die er liggen. Zij geven dan aan welke ruimte zij zien om wel financieel haalbare stappen te zetten.

Heeft u vragen over het verduurzamen van uw VvE? 

Onze VvE-specialisten helpen u graag verder. Centraal Beheer heeft een netwerk van partners die u hierbij kunnen helpen. Van het maken van plannen tot het begeleiden van de besluitvorming in de VvE en de uitvoering van de gemaakte keuzes. Wij brengen u graag met hen in contact. Ook als uw VvE geen klant is van Centraal Beheer.

U bereikt ons op werkdagen op (055) 579 8115. Of stuur een e-mail naar vve.beheer@centraalbeheer.nl.

Wij helpen u graag verder op weg. In de whitepaper leest u alle uitleg over mogelijkheden en stappen die uw VvE kan zetten. Deze kunt u ook delen met uw bestuur en bewoners.

Whitepaper