CAR-verzekering intro

CAR-verzekering

Geen gedoe bij schade tijdens de bouw

 • Alle betrokken partijen op de bouwplaats zijn verzekerd
 • Snelle schadeafhandeling en betaling
 • Deskundige schadeservice die 24/7 bereikbaar is
 • Dekking die aansluit op wetgeving en bouwreglementen

Wat is een CAR-verzekering?

Met een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering) verzekert u materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties.

Denk hierbij aan schade door een brand, storm of diefstal. Maar ook aan schade die ontstaat door een bouwfout, ontwerpfout of constructiefout. Een standaard opstal­verzekering of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico van (ver)bouw­werkzaamheden namelijk niet.

Welke CAR-verzekering past bij u?

U heeft bij Centraal Beheer de keuze uit 2 verschillende CAR-verzekeringen: een doorlopende en een aflopende. Welke u nodig heeft, hangt af van 3 factoren: het aantal bouwopdrachten, de bouwsom en de looptijd.

1. Doorlopende CAR-verzekering

Heeft u meerdere bouwprojecten per jaar? Dan biedt een doorlopende CAR-polis uit­komst. U dekt dan al uw bouwprojecten in 1 keer, heeft minder administratie en betaalt een lagere premie per bouwproject (vergeleken met de aflopende CAR-verzekering). Duurt uw bouwproject langer dan de afgesproken verzekeringstermijn? Dan betaalt u bij een aflopende CAR-verzekering een (hogere) verlengingspremie. Bij een doorlopende CAR-verzekering hanteren wij dezelfde premie gedurende een maximum bouwperiode van 24 maanden.

Offerte aanvragen

2. Aflopende CAR-verzekering

Heeft u een eenmalig bouwproject? Dan is een tijdelijke CAR-verzekering een oplossing. U sluit deze verzekering namelijk per project.

Offerte aanvragen

Wie kan een CAR-verzekering afsluiten?

Onze CAR-verzekeringen zijn voor zakelijke opdrachtgevers en aannemers (opdracht­nemers). Het maakt hierbij niet uit of u zzp’er of ondernemer met personeel bent.

Zakelijke opdrachtgever

Als opdrachtgever bent u eind­verantwoordelijke. U kiest natuurlijk een aannemer die goed verzekerd is. Maar weet u precies wát hij verzekerd heeft? Stel dat deze aannemer de architect heeft uit­ge­sloten in zijn bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. En er ontstaat schade door een ontwerpfout. Dan is die schade niet via uw aannemer gedekt. Als opdrachtgever bent u in dat geval wettelijk aansprakelijk voor alle schade aan objecten en personen op het bouwterrein. Een CAR-verzekering biedt u zekerheid. U verzekert zich zo tegen de risico’s van mogelijk ongedekte schade aan of rondom het bouwproject. Een bijkomend voordeel is dat wij bij faillissement van de aannemer de bouwschade rechtstreeks uitkeren aan de opdrachtgever.

Aannemer

Ook voor hoofdaannemers en onderaannemers biedt een CAR-polis voordelen. U verzekert hiermee niet alleen schade die u veroorzaakt aan het te maken werk, onroerende goederen, andermans spullen of mensen op het bouwterrein. Maar ook aan uw eigen materialen. U heeft als aannemer naast deze verzekering ook een bedrijfs­aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Waarom kiezen voor onze Construction All Risk-verzekering?

Wij zetten de voordelen voor u op een rij:

Alle partijen zijn verzekerd 

Met de CAR-verzekering zijn alle medewerkers op de bouw verzekerd. Niet alleen de opdracht­gever, aan­nemer en onder­aannemer. Maar ook de architect, ingenieur, installateur, dakdekker en schilder. En zelfs schade aan derden zoals buren of voor­bij­gangers die niet betrokken zijn bij de bouw.

Snelle schadeafhandeling

U kunt schade 7 dagen per week, 24 uur per dag melden. Onze ervaren schade-experts handelen uw schade snel af. We laten u weten hoe ver de schadeafhandeling is. En of we nog iets van u nodig hebben. We zorgen dat u snel weer verder kunt met uw werk.

1 vast aanspreekpunt 

Wij werken niet met tussenpersonen. U krijgt bij Centraal Beheer 1 vast aanspreekpunt waar u altijd op terug kunt vallen. Welke mogelijkheden heeft u binnen de CAR-verzekering? En waar moet u op letten. Onze deskundige specialisten kijken graag met u mee.

Verzekerd in onze CAR-verzekering

Afhankelijk van de door u gekozen rubrieken verzekert uw CAR-verzekering onder meer:

Wel verzekerd

 • Schade door diefstal en vandalisme
 • Schade door brand of ontploffing
 • Stormschade
 • Schade door verborgen gebreken (optioneel)
 • Schade door een ontwerpfout of constructiefout
 • Schade tijdens de bouw- of montageperiode
 • Schade tijdens de testperiode
 • Schade aan omringende gebouwen door sloopwerkzaamheden

Niet verzekerd

 • Schade door slijtage, oxidatie of corrosie
 • Schade door werkstaking
 • Schade tijdens de onderhouds- of garantieperiode (tenzij dit apart is meeverzekerd)
 • Geld en geldwaardige papieren
Wilt u precies weten wat wel en niet is verzekerd?
Kijk in onze polisvoorwaarden van onze CAR- verzekering.

U heeft keuze uit 5 extra dekkingen

Een CAR-verzekering is een bouwverzekering, montageverzekering en aansprakelijk­heids­verzekering in 1. U bepaalt zelf welke extra dekkingen u meeverzekert. Wat houdt elke dekking in?

U verzekert materiële schade aan het verzekerde werk tijdens de bouw- en montage­periode. Denk hierbij aan bouwmaterialen, hulpconstructies, tekeningen en reclame­borden op het bouwterrein.
U verzekert de wettelijke aansprakelijkheid voor alle schade aan spullen en personen op het bouwterrein. Schade door werkzaamheden tijdens de onderhoudsperiode kunt u apart meeverzekeren.
U verzekert schade aan spullen van de opdrachtgever die ontstaat tijdens het werk. Wij dekken ook de kosten van overwerk en spoedzendingen, tot maximaal € 250.000,- per gebeurtenis.
U verzekert noodzakelijke hulpmaterialen tegen schade of diefstal: gereedschappen, machines, werktuigen, keten, loodsen, steigers, systeemkisten, damwanden enzovoort.
U verzekert schade die op de bouwplaats ontstaat aan uw spullen en die van uw medewerkers. Schade door diefstal van bezittingen is ook verzekerd.
Vrouw kijkt en wijst naar een icoon met 2 mensen

In deze video vertelt Eva alles wat jij moet weten over de Construction All Risk verzekering. Bekijk de video.

Schade melden? Ervaar de service van Centraal Beheer

Zo handelen wij uw schade af:
U kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken.
Bij sommige schades komt 1 van onze experts bij u langs. Hij bekijkt wat de schade is en stelt de hoogte hiervan vast. Centraal Beheer betaalt de kosten van uw schade-expert. U betaalt géén eigen risico voor de kosten van de schade-expert.