Bestelautoverzekering Centraal Beheer

Bestelauto verzekeren

Speciaal voor auto’s met een ‘grijs kenteken’

  • U ontvangt al uw bestelauto’s op 1 polis en 1 nota
  • U kunt de nieuwwaarde terugkrijgen bij WA Beperkt Casco of WA Casco
  • U kunt uw bestelautoverzekering direct online afsluiten
Binnen 2 minuten berekend

Wat is een grijs kenteken?

De Belastingdienst noemt een bestelauto of bestelbus ook wel een auto met een ‘grijs kenteken’. Een bestelauto is een motorrijtuig met een laadruimte of laadbak, die vooral gebruikt wordt voor goederenvervoer. In de laadruimte mogen geen zitplaatsen aanwezig zijn. Vroeger hadden bestelauto’s daadwerkelijk een grijs kenteken. Tegenwoordig niet meer.

Wanneer kiest u voor een bestelautoverzekering?

Heeft u een bestelautoverzekering of particuliere autoverzekering nodig? De keuze wordt bepaald door 2 zaken: het kenteken en het gebruik.

Particuliere autoverzekering

Bent u géén ondernemer? Of staat uw bestelbus niet in de boek­houding van uw bedrijf? Dan gebruikt u uw bestelbus dus uit­sluitend privé. U hoeft uw auto dan niet zakelijk te verzekeren.

Bestelautoverzekering

Vervoert u goederen? Heeft u een grijs kenteken? En staat uw auto in de boekhouding van uw bedrijf? Dan kiest u voor een bestel­auto­verzekering. Een bestel­auto­verzekering wordt bij Centraal Beheer een Bedrijfs­auto­verzekering genoemd.

Waarom bij ons uw bestelauto verzekeren?

Sommige verzekeraars accepteren geen auto’s met een grijs kenteken. Bij Centraal Beheer is dit geen probleem. U kunt uw bestelauto verzekeren bij ons. En dit biedt voordelen. Wij sommen er graag enkele voor u op:
U bent verzekerd voor de kilometers die u met uw bestelauto zowel zakelijk als privé rijdt. En ook uw accessoires zijn standaard onbeperkt meeverzekerd.
Wordt uw bestelauto binnen 1 jaar na aankoop gestolen of total loss verklaard? Met een WA beperkt casco of WA volledig casco dekking krijgt u bij een gedekte schade de aanschafwaarde van de bestelauto terug als deze niet ouder is dan 8 jaar. Dat is het bedrag dat u voor de bestelauto heeft betaald. Bij een aanschafwaarde hoger dan € 50.000 vergoeden we 110% van de dagwaarde.
In Nederland heeft jaarlijks ongeveer 1 op de 10 auto’s schade (bron: FOCWA). Daaronder vallen ook bestelauto’s. En u weet als geen ander: als uw bestelbus niet rijdt, dan kunt u geen materialen vervoeren of bestellingen op tijd leveren. En dat kost tijd en geld.
Rijdt u een schade die WA gedekt is? Dan betaalt u geen eigen risico. Rijdt u een schade die WA beperkt casco of WA volledig casco verzekerd is? Dan geldt voor uw bestelauto een vast eigen risico van € 250,-. Dit geldt niet voor WA.
U kunt een vlotte klantenservice en schadeafhandeling verwachten. Let wel: schade kan gevolgen hebben voor uw no-claimkorting en u kunt de schade niet verhalen op de persoon die de bedrijfsauto met toestemming heeft geleend.

Kies de verzekering die bij u past

Centraal Beheer biedt 3 soorten verzekeringen: WA, WA beperkt Casco en WA volledig casco. Vergelijk de belangrijkste verschillen hieronder. Zo ziet u in 1 oogopslag welke verzekering het beste bij u past.

WA

Onze eenvoudigste bestelautoautoverzekering

WA beperkt casco (Plus)

Onze populairste bestelautoverzekering

WA volledig casco (Allrisk)

Onze meest uitgebreide bestelautoverzekering 

Wettelijke aansprakelijkheid
Ruit
Diefstal en inbraak
Brand, storm en natuur
Aanrijding en vandalisme
Vervangend vervoer schade buitenland
Bekijk WA Bekijk WA beperkt casco Bekijk WA volledig casco
Meest gekozen voor bestelauto’s van 10 jaar en ouder Meest gekozen voor bestelauto’s tussen 6 en 10 jaar Meest gekozen voor bestelauto’s jonger dan 6 jaar
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Zakelijke Autoverzekering. Met de verzekeringskaarten WA, WA beperkt casco en WA volledig casco vergelijkt u makkelijk onze verzekeringen met andere aanbieders.

Ook handig om te verzekeren

U kunt uw WA, WA Beperkt Casco of WA Casco bestelautoverzekering uitbreiden met 1 of meer aanvullende verzekeringen. Zo stelt u zelf uw ideale verzekeringspakket samen.

Zakelijke rechts­bijstands­verzekering

Wij vergoeden uw juridische hulp bij een ongeval buiten uw schuld.

Schade­verzekering voor inzittenden

Dekking voor schade aan inzittenden - ongeacht wie schuldig is voor de aanrijding.

Pechhulp

Met Pechhulp bent u dag en nacht verzekerd bij autopech. In Nederland of in heel Europa. Dat is een fijne gedachte. 

Uw bestelauto verzekeren exclusief BTW en BPM

Bent u ondernemer? Rijdt u meer dan 10% van uw jaarlijkse kilometers zakelijk? En is uw
bestelauto na 1 juli 2005 geregistreerd bij het RDW? Dan kunt u uw bestelauto niet alleen verzekeren zonder BTW, maar ook zonder BPM.

Dankzij de ondernemersregeling komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstelling van beide belastingen

Voldoet u aan de bovenstaande voorwaarden? Dan komt u dankzij de onder­nemers­regeling mogelijk in aanmerking voor vrijstelling van beide belastingen. Hierdoor betaalt u een lagere premie, omdat wij de premie berekenen over de verzekerde waarde.

U betaalt normaal BPM als u een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt

BPM is de afkorting voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen’. U betaalt normaal BPM als u een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt in Nederland. Of exporteert naar Nederland. De hoogte hiervan hangt af van uw netto catalogusprijs en brandstof. 


Centraal Beheer biedt 3 bestelautoverzekeringen: WA, WA beperkt casco en WA volledig casco. Uw premie is afhankelijk van de verzekering die u kiest. Wilt u een bestelautoverzekering afsluiten? Bereken uw premie om per direct uw bestelauto te verzekeren.
Binnen 2 minuten berekend