Bestelauto­verzekering

Speciaal voor auto’s met een ‘grijs kenteken’

  • U ontvangt al uw bestelauto’s op 1 polis en 1 nota
  • U kunt de nieuwwaarde terugkrijgen bij WA Beperkt Casco of WA Casco
  • U kunt uw bestelautoverzekering direct online afsluiten

Wat is een grijs kenteken?

De Belastingdienst noemt een bestelauto ook wel een auto met een ‘grijs kenteken’. Een bestelauto is een motorrijtuig met een laadruimte of laadbak, die vooral gebruikt wordt voor goederenvervoer. In de laadruimte mogen geen zitplaatsen aanwezig zijn. Vroeger hadden bestelauto’s daadwerkelijk een grijs kenteken. Tegenwoordig niet meer.

Wanneer kiest u voor een bestelautoverzekering?

Heeft u een bestelautoverzekering of particuliere autoverzekering nodig? De keuze wordt bepaald door 2 zaken: het kenteken en het gebruik.

Bestelautoverzekering

Vervoert u goederen? Heeft u een grijs kenteken? En staat uw auto in de boekhouding van uw bedrijf? Dan kiest u voor een bestel­auto­verzekering. Een bestel­auto­verzekering wordt bij Centraal Beheer een Bedrijfs­auto­verzekering genoemd.

Particuliere autoverzekering

Bent u géén ondernemer? Of staat uw bestelbus niet in de boek­houding van uw bedrijf? Dan gebruikt u uw bestelbus dus uit­sluitend privé. U hoeft uw auto dan niet zakelijk te verzekeren.

Waarom onze verzekering voor uw bestelauto?

Sommige verzekeraars accepteren geen auto’s met een grijs kenteken. Bij Centraal Beheer is dit geen probleem. U kunt uw bestelbus dus gewoon bij ons verzekeren. En dit biedt voordelen. Wij sommen er graag enkele voor u op:
U bent verzekerd voor de kilometers die u met uw bestelauto zowel zakelijk als privé rijdt. En ook uw accessoires verzekert u makkelijk mee.
Sluit u een WA Beperkt Casco of WA Casco verzekering voor uw bestelauto af? Dan krijgt u van ons de nieuwwaarde terug, als uw nieuwe bestelbus binnen 1 jaar na aankoop total loss is of gestolen wordt. Tot en met het 3e jaar geldt een afschrijvingsregeling. Deze is altijd gunstiger voor u dan de dagwaarde. Vanaf het 4e jaar ontvangt u de dagwaarde.
In Nederland heeft jaarlijks ongeveer 1 op de 10 auto’s schade (bron: FOCWA). Daaronder vallen ook bestelauto’s. En u weet als geen ander: als uw bestelbus niet rijdt, dan kunt u geen materialen vervoeren of bestellingen op tijd leveren. En dat kost tijd en geld.
Rijdt u een schade die WA gedekt is? Dan betaalt u geen eigen risico. Rijdt u een schade die WA Beperkt Casco of WA Casco verzekerd is? Dan geldt voor uw bestelauto een vast eigen risico van € 250,-. Dit geldt niet voor WA.
U kunt een vlotte klantenservice en schadeafhandeling verwachten. Let wel: schade kan gevolgen hebben voor uw no-claimkorting en u kunt de schade niet verhalen op de persoon die de bedrijfsauto met toestemming heeft geleend.

Kies de verzekering die bij u past

Centraal Beheer biedt 3 soorten verzekeringen: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco. Vergelijk de belangrijkste verschillen hieronder. Zo ziet u in 1 oogopslag welke verzekering het beste bij u past.

WA

Onze eenvoudigste bestelautoautoverzekering

WA Beperkt Casco (Plus)

Onze populairste bestelautoverzekering

WA Casco (Allrisk)

Onze meest uitgebreide bestelautoverzekering 

Schade aan anderen (WA)
Ruit
Diefstal en inbraak
Brand, storm en natuur
Aanrijding en vandalisme
Bekijk WA Bekijk WA Beperkt Casco Bekijk WA Casco
Meest gekozen voor bestelauto’s van 10 jaar en ouder Meest gekozen voor bestelauto’s tussen 6 en 10 jaar Meest gekozen voor bestelauto’s jonger dan 6 jaar
Wilt u precies weten wat wel en niet is verzekerd?
Bekijk de polisvoorwaarden van onze bestelautoverzekering of de verzekeringskaart.

Ook handig om te verzekeren

U kunt uw WA, WA Beperkt Casco of WA Casco bestelautoverzekering uitbreiden met 1 of meer aanvullende verzekeringen. Zo stelt u zelf uw ideale verzekeringspakket samen.

Zakelijke rechts­bijstands­verzekering

Wij vergoeden uw juridische hulp bij een ongeval buiten uw schuld.

Schade­verzekering voor inzittenden

Dekking voor schade aan inzittenden - ongeacht wie schuldig is voor de aanrijding.

Pechhulp

Onze alarmcentrale helpt u 24/7 weer op weg bij pech.

Uw bestelauto verzekeren exclusief BTW en BPM

Bent u ondernemer? Rijdt u meer dan 10% van uw jaarlijkse kilometers zakelijk? En is uw
bestelauto na 1 juli 2005 geregistreerd bij het RDW? Dan kunt u uw bestelauto niet alleen verzekeren zonder BTW, maar ook zonder BPM.

Dankzij de ondernemersregeling komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstelling van beide belastingen

Voldoet u aan de bovenstaande voorwaarden? Dan komt u dankzij de ondernemersregeling mogelijk in aanmerking voor vrijstelling van beide belastingen. Hierdoor betaalt u een lagere premie, omdat wij de premie berekenen over de verzekerde waarde.

U betaalt normaal BPM als u een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt

BPM is de afkorting voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen’. U betaalt normaal BPM als u een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt in Nederland. Of exporteert naar Nederland. De hoogte hiervan hangt af van uw netto catalogusprijs en brandstof. 


Centraal Beheer biedt 3 bestelautoverzekeringen: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco. Uw premie is afhankelijk van de verzekering die u kiest.
Binnen 2 minuten berekend