Bestelautoverzekering Centraal Beheer

Bestelauto verzekeren

Speciaal voor auto’s met een ‘grijs kenteken’

  • Krijg de aanschafwaarde terug bij WA Beperkt Casco of WA Casco
  • Snelle schadeafhandeling
  • Onbeperkt aantal kilometers
Binnen 2 minuten berekend

Wat is een bestelautoverzekering?

Een bestelautoverzekering is een zakelijke verzekering voor uw bestelauto. Gebruikt u een bestelauto voor uw bedrijf, dan is een WA-bestelautoverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) minimaal verplicht. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u met uw bedrijfsauto veroorzaakt aan anderen en hun spullen. Een bestelauto verzekeren kan ook met een uitgebreidere dekking, waarmee u bijvoorbeeld ook tegen schade door diefstal, storm, of vandalisme bent verzekerd.

Kies de bedrijfsauto verzekering die bij u past 

Centraal Beheer biedt 3 soorten bedrijfswagenverzekeringen aan: WA, WA beperkt Casco en WA volledig casco. Vergelijk de belangrijkste verschillen hieronder. Zo ziet u direct in 1 overzicht welke verzekering het beste bij u past.

WA

Onze eenvoudigste bestelautoautoverzekering

WA beperkt casco (Plus)

Onze populairste bestelautoverzekering

WA volledig casco (Allrisk)

Onze meest uitgebreide bestelautoverzekering 

Wettelijke aansprakelijkheid
Ruit
Diefstal en inbraak
Brand, storm en natuur
Aanrijding en vandalisme
Vervangend vervoer schade buitenland
Bekijk WA Bekijk WA beperkt casco Bekijk WA volledig casco
Meest gekozen voor bestelauto’s van 10 jaar en ouder Meest gekozen voor bestelauto’s tussen 6 en 10 jaar Meest gekozen voor bestelauto’s jonger dan 6 jaar
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Zakelijke Autoverzekering. Met de verzekeringskaarten WA, WA beperkt casco en WA volledig casco vergelijkt u makkelijk onze verzekeringen met andere aanbieders.

Aanvullende dekkingen voor uw Bestelautoverzekering

U kunt uw WA, WA Beperkt Casco of WA Casco bestelautoverzekering uitbreiden met 1 of meer aanvullende verzekeringen. Zo stelt u zelf uw ideale verzekeringspakket samen.

Rechtsbijstand

Wij vergoeden uw juridische hulp bij een ongeval buiten uw schuld.

Schade inzittenden

Dekking voor schade aan inzittenden - ongeacht wie schuldig is voor de aanrijding.

Pechhulp

Met Pechhulp bent u dag en nacht verzekerd bij autopech. In Nederland of in heel Europa. Dat is een fijne gedachte. 

Zakelijke autoverzekering

Waarom bij ons uw bestelauto verzekeren?

Sommige verzekeraars accepteren geen auto’s met een grijs kenteken. Bij Centraal Beheer is dit geen probleem. U kunt uw bestelauto verzekeren bij ons. En dit biedt voordelen. Wij sommen er graag enkele voor u op:
U bent verzekerd voor de kilometers die u met uw bestelauto zowel zakelijk als privé rijdt. En ook uw accessoires zijn standaard onbeperkt meeverzekerd.
Wordt uw bestelauto binnen 1 jaar na aankoop gestolen of total loss verklaard? Met een WA beperkt casco of WA volledig casco dekking krijgt u bij een gedekte schade de aanschafwaarde van de bestelauto terug als deze niet ouder is dan 8 jaar. Dat is het bedrag dat u voor de bestelauto heeft betaald. Bij een aanschafwaarde hoger dan € 50.000 vergoeden we 110% van de dagwaarde.
In Nederland heeft jaarlijks ongeveer 1 op de 10 auto’s schade (bron: FOCWA). Daaronder vallen ook bestelauto’s. En u weet als geen ander: als uw bestelbus niet rijdt, dan kunt u geen materialen vervoeren of bestellingen op tijd leveren. En dat kost tijd en geld.
Rijdt u een schade die WA gedekt is? Dan betaalt u geen eigen risico. Rijdt u een schade die WA beperkt casco of WA volledig casco verzekerd is? Dan geldt voor uw bestelauto een vast eigen risico van € 250,-. Dit geldt niet voor WA.
U kunt een vlotte klantenservice en schadeafhandeling verwachten. Let wel: schade kan gevolgen hebben voor uw no-claimkorting en u kunt de schade niet verhalen op de persoon die de bedrijfsauto met toestemming heeft geleend.

Zo sluit u uw Bestelautoverzekering af

Heeft u vragen of wilt u persoonlijke hulp? Dan staan onze specialisten voor u klaar.
Dit doet u binnen 2 minuten.
Uw verzekering zelf samenstellen kan ook.
Is deze naar wens? Dan kunt u de bedrijfswagenverzekering direct afsluiten. Wilt u er nog even rustig over nadenken? Dan kunnen wij uw aanbod toesturen per e-mail.

Bestelautoverzekering of particuliere autoverzekering?

De keuze wordt bepaald door 2 zaken: het kenteken en het gebruik.

Particuliere autoverzekering

Bent u géén ondernemer? Of staat uw bestelbus niet in de boek­houding van uw bedrijf? Dan gebruikt u uw bestelbus dus uit­sluitend privé. U hoeft uw auto dan niet zakelijk te verzekeren.

Bestelautoverzekering

Vervoert u goederen? Heeft u een grijs kenteken? En staat uw auto in de boekhouding van uw bedrijf? Dan kiest u voor een bestel­auto­verzekering. Een bestel­auto­verzekering wordt bij Centraal Beheer een Bedrijfs­auto­verzekering genoemd.

Wat is een grijs kenteken?

De Belastingdienst noemt een bestelauto of bestelbus ook wel een auto met een ‘grijs kenteken’. Het kenteken van bestelwagens is, ondanks de naam, gewoon geel van kleur. Vroeger, toen het kentekenbewijs nog 3 papieren delen had, was deel 1 bij bestelauto’s grijs. Naast bestelauto’s kunnen ook andere voertuigen, zoals pick-ups of vrachtwagens, een grijs kenteken hebben. Hiervoor moeten ze voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Uw bestelauto verzekeren exclusief btw en bpm

Bent u ondernemer? Rijdt u meer dan 10% van uw jaarlijkse kilometers zakelijk? En is uw bestelauto na 1 juli 2005 geregistreerd bij het RDW? Dan kunt u uw bedrijfswagen niet alleen verzekeren zonder btw, maar ook zonder bpm.

Dankzij de ondernemersregeling komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstelling van beide belastingen

Voldoet u aan de bovenstaande voorwaarden? Dan komt u dankzij de onder­nemers­regeling mogelijk in aanmerking voor vrijstelling van beide belastingen. Hierdoor betaalt u een lagere premie, omdat wij de premie berekenen over de verzekerde waarde.

U betaalt normaal bpm als u een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt

Bpm is de afkorting voor ‘Belasting van personenauto’s en motorrijwielen’. U betaalt normaal bpm als u een nieuwe personenauto, motor of bestelauto koopt in Nederland. Of exporteert naar Nederland. De hoogte hiervan hangt af van uw netto catalogusprijs en brandstof.

Uw bedrijfsautoverzekering direct online afsluiten

Wilt u een bestelautoverzekering afsluiten? Bereken uw premie om meteen uw bedrijfsauto te verzekeren. U heeft altijd 14 dagen bedenktijd en de verzekering is dagelijks opzegbaar.
Binnen 2 minuten berekend

Veelgestelde vragen

De kosten van een bestelautoverzekering hangen af van onder andere het type auto, de gekozen dekking, en uw schadevrije jaren. Bereken hier eenvoudig uw persoonlijke premie.
Dit is een auto met laadruimte, die vooral gebruikt wordt voor goederenvervoer. Er zijn ook bestelauto’s voor speciaal vervoer, zoals voor mensen met een beperking of het transport van huisdieren. Zoals bijvoorbeeld een hondenuitlaatservice.
Nee, uw goederen zijn met een bestelwagenverzekering niet meeverzekerd.
Ja, u bent ook verzekerd als u de bestelauto privé gebruikt. Welke dekking u heeft, hangt af van uw gekozen verzekering.
Heeft u schade aan uw bestelauto, dan kunt u uw schade gemakkelijk en snel online melden. Heeft u direct pechhulp nodig? Dan kunt u ons 24 uur per dag bereiken via +31 (0)55 579 6699.
U past uw verzekering makkelijk zelf aan in Mijn Centraal Beheer.
Schadevrije jaren tonen aan hoe lang u zonder schade heeft gereden. Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager uw premie. Het aantal schadevrije jaren wordt bijgehouden door uw verzekeraar en overgedragen bij het wisselen van verzekering.
Voor elektrische auto’s geldt dezelfde dekking als voor brandstofauto’s . Goed om te weten: de laadkabel van uw elektrische auto is met een WA beperkt casco of WA volledig casco dekking ook meeverzekerd.