VvE aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijk­heids­verzekering VvE

De oplossing bij schade aan anderen

  • Zowel bewoners als bezoekers zijn verzekerd
  • Gehuurde materialen kunt u apart verzekeren
  • Een aansprakelijkheidsverzekering voor uw VvE is verplicht

Wat is een aansprakelijk­heids­verzekering VvE?

Met de aansprakelijkheidsverzekering voor Vereniging van Eigenaren verzekert u schade die door het gebouw ontstaat aan anderen. Of aan spullen van anderen. Bijvoorbeeld door dakpannen die onder normale weersomstandigheden loslaten. Of door een lekkage in de parkeergarage. De kosten hiervoor kunnen hoog oplopen. Met de Aansprakelijk­heids­verzekering VvE van Centraal Beheer bent u hiertegen verzekerd.

En krijgt een bewoner, medewerker of vrijwilliger een ongeval terwijl hij of zij werkt voor uw VvE? Dan is hun schade verzekerd. Ook als uw VvE volgens de wet niet aansprakelijk is.

Als VvE kunt u aansprakelijk worden gesteld als er schade ontstaat aan personen. Of aan spullen van anderen. Onze Aansprakelijk­heids­verzekering VvE dekt de financiële gevolgen hiervan. Wij nemen in dat geval de zorg voor uw VvE uit handen.
Joey Damming, VvE-specialist bij Centraal Beheer

Huur en gebruik

Het gebouw van uw VvE moet onderhouden worden. Daarvoor huurt u misschien gereedschap. Of u huurt een lift om de hoge ramen van het gebouw te wassen. Gebeurt er iets met de gehuurde materialen waar uw VvE aansprakelijk voor is? Met de dekking Huur en Gebruik is deze schade verzekerd.

Wat verzekert u met de Aansprakelijk­heids­verzekering VvE?

Met onze Aansprakelijk­heids­verzekering VvE bent u verzekerd voor schade aan anderen door het gebouw.

Wel verzekerd

  • Materiële schade
  • Letselschade
  • Gevolgschade
  • Proceskosten bij verweer

Niet verzekerd

  • Schade veroorzaakt door een aardbeving of overstroming
  • Schade veroorzaakt met opzet.
  • Schade veroorzaakt door achterstallig onderhoud

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk onze Polisvoorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering VvE

Onze Aansprakelijkheidsverzekering VvE in 1 overzicht?
Bekijk de verzekeringskaart

Let op de veiligheid bij onderhoud

Onderhouden derden uw gebouw? Dan moeten zij zich houden aan de wettelijke veilig­heidsregels. Doen zij dit niet en is er schade? Dan is de VvE als opdrachtgever vaak (mede-)aansprakelijk. De Arbeidsinspectie kan de VvE een boete opleggen. Ook vrij­willigers die klusjes doen moeten zich aan de veiligheidsregels houden.

Veelgestelde vragen

Ja, een aansprakelijkheidsverzekering voor een Vereniging van Eigenaren is verplicht. Daarnaast is ook de opstalverzekering verplicht voor VvE’s.
Als VvE bent u wettelijk gezien eigenaar van de opstal en dus ook verantwoordelijk voor eventuele schade die de opstal veroorzaakt. Denk hierbij aan een gevelplaat die losschiet van het complex en iemand bezeert. Of aan een lek in de garage dat schade toebrengt aan de daar geparkeerde auto's. De particuliere verzekeringen van de eigenaren ver­goeden deze schade niet, de aansprakelijkheidsverzekering van de VvE verzekering wel.
Ja, dat is nodig. De Aansprakelijkheidsverzekering VvE helpt u niet in privésituaties. Zoals bijvoorbeeld bij schade die u maakt als u bij iemand op bezoek gaat. Stoot u daar een antieke vaas om? Dan valt dit niet onder de Aansprakelijkheidsverzekering VvE. Daarvoor heeft u een eigen aansprakelijk­heids­verzekering nodig.

De Aansprakelijk­heids­verzekering VvE afsluiten?

Heeft u vragen over de premieberekening van onze VvE verzekering? Of heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een offerte? Of het afsluiten van een polis? Neem dan gerust contact met ons op. Onze VvE-specialisten helpen u graag. U bereikt ons op werkdagen op (055) 579 8115. Of stuur een e-mail naar vve.beheer@centraalbeheer.nl.

Ook handig om te verzekeren

Verplicht

Opstalverzekering VvE

Verzeker schade aan uw appartementengebouw. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door storm, water, brand of een inbraak. Dat neemt u veel zorg uit handen. 

Inboedelverzekering VvE 

Verzeker schade aan de gezamenlijke inboedel van uw VvE. Bij­voor­beeld de spullen in de gezamenlijke ruimtes die door de VvE zijn aangeschaft. Dan krijgt u bij storm, brand of waterschade uw gezamenlijke inboedel vergoed.  

Bestuurders­aansprakelijk­heids­verzekering VvE

Verzeker het risico dat u als VvE-bestuurder loopt met uw privé­vermogen. Bijvoorbeeld bij schade door een verkeerde beslissing van het VvE-bestuur. Of fraude door een medebestuurslid.

Rechtsbijstandverzekering VvE

Verzeker de kosten voor juridische hulp. Voor als uw VvE in conflict raakt. Bijvoorbeeld met een aannemer die zijn werk niet goed gedaan heeft. Wij regelen dan deskundige juridische hulp.