Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Centraal Beheer

Arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV)

Voor inkomen en hulp bij arbeids­ongeschikt­heid

  • 35% korting op uw premie in het eerste jaar
  • Direct online af te sluiten zonder hoge advieskosten
  • Persoonlijke hulp bij preventie en re-integratie
Specialist Alexandra
Vragen? Onze specialisten helpen u graag verder.
Van 8.00 uur tot 17.30 uur

Wat is een arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV)?

Met een AOV verzekert u het inkomen uit uw beroep. Als zelfstandig ondernemer krijgt u in geval van arbeids­ongeschikt­heid meestal geen uitkering van de overheid. U bent zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet. Kunt u uw eigen werk niet meer uitoefenen, dan zorgt u met een AOV ervoor dat u als ondernemer niet zonder inkomen komt te zitten.

Daarom kiest u voor de AOV van Centraal Beheer

De Arbeids­ongeschikt­heids­verzekering van Centraal Beheer verzekert u van inkomen bij een ongeval of ziekte. U ontvangt dan een maandelijkse uitkering. Bij ons stelt u zelf uw AOV samen. U kunt kiezen om uw volledige inkomen te verzekeren of een deel van uw vaste lasten. Ook kiest u zelf of een uitkering voor een korte periode wilt of langdurend tot aan uw pensioen.

Wat verzekert onze Arbeidsongeschikt­heidsverzekering?

Uw inkomen is verzekerd:

  • Bij lichamelijke of psychische klachten die medisch vastgesteld zijn
  • Bij arbeidsongeschiktheid na een ongeval op werk, thuis, tijdens het sporten of op vakantie
  • Bij zwangerschap, vanaf 1 jaar na de start van uw verzekering (bij AOV Compleet)

Uw inkomen is niet verzekerd:

  • Bij klachten die niet medisch vastgesteld kunnen worden door een arts
  • Bij minder dan 25% arbeidsongeschiktheid
  • Bij expres opgelopen letsel
In de voorwaarden leest u alles over de verzekering. Ook hebben wij een handige brochure waarin u meer leest over de AOV in het algemeen en onze mogelijkheden.

Zo helpen wij u verder met onze Arbeids­ongeschikt­heids­verzekering

Onze flexibele AOV kunt u gemakkelijk mee laten groeien met uw inkomen. U kunt ieder jaar uw verzekerd inkomen tot 10% ophogen zonder medische vragen, zolang u arbeidsgeschikt bent.

In het geval van arbeidsongeschiktheid heeft u direct toegang tot een vast team van specialisten voor uw vragen. Zij staan u bij met hulp bij uw re-integratie. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, daarom bieden wij u vooraf ook een preventiepakket aan om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. 

Dit kost onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering

De kosten van uw AOV zijn afhankelijk van uw beroep, uw verzekerde bedrag, uw leeftijd en uw eigenrisicoperiode. Gemiddeld heeft een arbeids­ongeschiktheids­verzekering met een tijdelijke uitkeringsduur een startpremie van € 90,- bruto per maand. De gemiddelde startpremie van een AOV met een uitkeringsduur tot eindleeftijd ligt rond de € 225,-. Dit bedrag is bruto en kunt u aftrekken van uw inkomstenbelasting.

 

Het afsluiten van een AOV regelt u bij Centraal Beheer geheel zelf online. U betaalt daarom geen advieskosten, maar eenmalig € 99,-.

Hoe lang laat u uw AOV uitkeren?

U weet nu wat een arbeids­ongeschikt­heids­verzekering is en wat deze ongeveer kost. Maar hoe lang heeft u een AOV nodig? Een AOV moet goed bij u passen. Daarom bieden we bij Centraal Beheer twee verschillende AOV’s: de AOV Compleet en AOV Kort & Krachtig. Zo kunt u als ondernemer zelf kiezen welke AOV het beste bij u past. 

AOV Compleet

Kort & Krachtig AOV

Maximaal verzekerd bedrag € 250.000,- € 250.000,-
Eigenrisicoperiode 1,2,3,6,12 of 24 maanden 1,2 of 3 maanden
Eindleeftijd 55 tot en met 68 jaar 55 tot en met 68 jaar
Uitkeringsduur Tot eindleeftijd Tijdelijke uitkeringsduur 2,3, 4 of 5 jaar
Meer over AOV Compleet Meer over Kort & Krachtig AOV

Veelgestelde vragen over de arbeids­ongeschiktheids­verzekering

Onze specialisten aan het woord

Wat verzeker ik precies met de Arbeids­ongeschiktheids­verzekering van Centraal Beheer?

"Met onze AOV verzekert u het inkomen uit uw beroep, u ontvangt van ons een uitkering als u uw werk niet meer kunt doen. Zelfs als u nog wel een ander beroep uit kunt voeren. Dit noemen we beroepsarbeidsongeschiktheid."

Wanneer ben ik arbeidsongeschikt?

"Arbeidsongeschikt bent u als u niet goed kunt werken. Dat kan komen door ziekte of door een ongeval. Maar ook bij bijvoorbeeld een zwangerschap bent u tijdelijk arbeidsongeschikt. Het maakt niet uit of de ziekte of het ongeval met uw werk te maken heeft. Ook ongevallen buiten het werk – zoals een sportongeval– zijn verzekerd. U kunt dus voor korte of langere tijd arbeidsongeschikt zijn en dit op verschillende manieren verzekeren."

Is een AOV verplicht?

"Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers is nu nog niet verplicht. De verwachting is dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering een wettelijk verplichte zzp verzekering wordt tussen 2027 en 2029. Zelfstandigen met of zonder personeel moeten zich dan verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid." Lees meer over de verplichte AOV voor zzp'ers.


Krijg ik een uitkering als ik zwanger ben?

"Het klinkt gek, maar als u zwanger bent, bent u tijdelijk arbeidsongeschikt. U krijgt een uitkering als u minstens 1 jaar een AOV Compleet heeft. Meer weten over hoe u omgaat met zwangerschap en ziekte als u een eigen bedrijf heeft? Bekijk onze minigids met handige tips bij zwangerschap."


Is mijn AOV-premie fiscaal aftrekbaar?

"Ja, een AOV-premie is fiscaal aftrekbaar. Hoeveel? Dat hangt af van uw inkomen. U betaalt over de uitkering belasting. Lees meer over de AOV-premie die aftrekbaar is van uw inkomstenbelasting."

Andere veelgestelde vragen over de arbeids­ongeschiktheids­verzekering

Dat kan! Van uw AOV aanpassen tot direct contact met een AOV-specialist, u regelt het allemaal via Mijn Centraal Beheer. Handig om te weten: wij nemen minimaal 1 keer per 3 jaar contact met u op. Dan kijken we samen met u of uw AOV nog past bij uw persoonlijke situatie en wensen.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat u bij een ziekte of ongeval verzekerd bent van inkomen. U betaalt voor deze verzekering een premie. Om de hoogte van de premie te bepalen is het belangrijk dat wij weten hoe groot de kans is op een ongeval of ziekte. Daarvoor gebruiken we de gezondheidsverklaring.
Bij het aanvragen van een AOV via onze website controleren wij automatisch op onze acceptatievoorwaarden. Bij het beoordelen van een AOV-aanvraag controleren wij op deze acht punten.

AOV Survivalgids: alles over de AOV

Als u meer wilt weten over de AOV. Als u verrassende feiten wilt kunnen onderscheiden van fabels. En als u wilt weten hoe andere ondernemers het geregeld hebben bij arbeids­ongeschiktheid. Vraag dan de AOV Survivalgids aan.

Bedankt voor het downloaden van de AOV Survivalgids. U kunt de gids direct bekijken. Ook ontvangt u de gids per mail. Zo kunt u deze ook op een later moment lezen.

Overtuigd? Bereken snel uw premie

Bij Centraal Beheer zijn duizenden zzp'ers en ondernemers met een AOV verzekerd tegen de financiële gevolgen van ziekte of een ongeval. Uw AOV online afsluiten? Bekijk uw premie binnen 1 minuut en ontdek of onze arbeidsongeschiktheidsverzekering iets voor u is.