Zzp AOV Centraal Beheer Zakelijk

Arbeidsongeschiktheids­verzekering zzp

Zeker van inkomen als zelfstandig ondernemer

  • Financiële zekerheid als zzp’er bij ziekte of arbeidsongeschiktheid
  • Bepaal zelf de hoogte van uw uitkering en uw eigenrisicoperiode
  • Hulp bij preventie en re-integratie
  • Kies voor 3 jaar korting op uw premie of een klimmende korting.

Bekijk welke oplossing interessant is voor uw situatie

Over onze AOV zzp

Iedereen wordt wel eens ziek. Dat is vervelend. Het is extra vervelend voor u als zzp’er of freelancer. U krijgt bij arbeidsongeschiktheid meestal geen uitkering van de overheid. Hoe regelt u dan toch een financieel vangnet?

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers is er voor mensen met een eenmanszaak die zeker willen zijn van hun inkomen. Kunt u niet werken vanwege een ongeval of een ziekte? Dan ontvangt u via uw AOV een maandelijkse uitkering.

5 voordelen van een AOV zzp bij Centraal Beheer

Centraal Beheer heeft flexibele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zzp’ers. U bepaalt zelf de hoogte van uw uitkering, uw eigen risico en de eindleeftijd (meestal uw pensioenleeftijd). Op die manier heeft u zelf direct invloed op uw premie. Daarnaast kunt u onze verzekeringen op elk moment aanpassen aan uw situatie.

Bij Centraal Beheer verzekert u het inkomen voor uw eigen beroep. Ook als u wel ander werk kunt doen, krijgt u bij arbeidsongeschiktheid een uitkering. Een voorbeeld:

Peter heeft een eenmanszaak. Hij is houtdraaier. Een vaste hand is daarvoor erg belangrijk. Helaas beschadigt hij enkele pezen bij een ongeluk. Peter kan niet meer het specialistische draaiwerk doen. Hij laat zich omscholen en gaat lesgeven op het MBO. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Centraal Beheer krijgt Peter nog een uitkering voor zijn arbeidsongeschiktheid als houtdraaier. Ook als hij gaat lesgeven op het MBO. Peter heeft namelijk het inkomen voor zijn specifieke beroep als houtdraaier verzekerd.

Bent u tijdelijk uitgeschakeld? Dan staat u er niet alleen voor. Als u onze AOV voor zzp’ers heeft, helpen we u om zo snel mogelijk te herstellen of passend werk te vinden. We werken samen met verschillende arbeidsdeskundigen en bedrijfsdeskundigen. Ook helpen we u bij uw herstel. Kunt u uw beroep echt niet meer uitoefenen? Dan kunt u bij Centraal Beheer een loopbaantraject doorlopen. Vaak lukt het om op die manier een nieuwe uitdaging te vinden. Bekijk ook dit voorbeeld van zzp’er John Verbeek: de herstart van een arbeidsongeschikte zzp’er.

Met onze preventiediensten helpen we u om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Centraal Beheer heeft een advieslijn voor ondernemers. Via de advieslijn kunt u vragen stellen aan onze experts. Zij bespreken de risico’s en kansen in uw vakgebied met u. Wij bieden ook hulp bij afvallen en hebben verschillende gezondheidstests.
Sluit u als zzp’er een AOV af bij Centraal Beheer? Dan kunt u kiezen voor 3 jaar korting op uw premie of een klimmende korting.
Bereken direct uw AOV zzp premie

Zo berekenen wij uw AOV-uitkering

Bij Centraal Beheer bepaalt u de hoogte van uw uitkering zelf. Dit heeft invloed op uw premie. Meestal is de uitkering 80% van uw jaarinkomen, maar u kunt ook kiezen voor een hoger of lager percentage. Bij een hoger percentage betaalt u meer premie. Bij een lagere uitkering betaalt u minder premie.

Om de hoogte van uw uitkering te bepalen, houdt u rekening met de volgende factoren:

  • Houdt u dezelfde lasten als nu, of worden deze lager?
  • Welke levensstandaard wilt u behouden bij arbeidsongeschiktheid?
  • Heeft u kans op extra kosten wanneer u arbeidsongeschikt raakt?

Andere oplossingen bij arbeidsongeschiktheid voor freelancers en zzp’ers

Langdurige ziekte en lichamelijke problemen zijn vervelend genoeg. Extra financiële zorgen kunt u dan niet gebruiken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is één manier om daarmee om te gaan. Om inkomen te behouden als u arbeidsongeschikt raakt, kunt u zich ook verzekeren bij het UWV of aanhaken bij een Broodfonds. Een Broodfonds wordt aangeboden door de Broodfondsmakers.

Check welke oplossing voor inkomen bij arbeidsongeschiktheid bij u past

Wij hebben een handige tool gemaakt om in te schatten hoe lang u met uw spaargeld kunt. Voeg daarna verschillende oplossingen, zoals een Broodfonds, toe en zie welke oplossingen het beste bij uw situatie passen.
Doe de check

Wat kost een AOV zzp?

De gemiddelde AOV zzp kost 1,56 euro bruto per gewerkt uur. Dit bedrag wordt hoger of lager, afhankelijk van uw keuzes. U kiest o.a. een eigenrisicoperiode, de hoogte van uw uitkering en uw eindleeftijd.
Dit is de periode voordat we starten met uitkeren. U stelt de uitkering uit met bijvoorbeeld 1 of 6 maanden. In die tijd gebruikt u uw eigen geld om rond te komen.
Deze kiest u aan de hand van uw levensstandaard. Meestal is dit 80% van uw jaarinkomen. Misschien kunt u met minder toe, of heeft u meer nodig om uw vaste lasten te betalen.

Dit is de leeftijd waarop uw uitkering stopt. Meestal valt die samen met uw AOW-leeftijd, maar dit kan ook eerder zijn. Bijvoorbeeld als u spaargeld gebruikt om de periode tot uw AOW te overbruggen.

Wilt u weten hoeveel een AOV u kost? Bereken hier uw premie

Onze opties voor een AOV zzp 

AOV Compleet

Betekent zelfstandig voor u zelf aan de knoppen zitten? Met onze AOV Compleet bepaalt u helemaal zelf hoe uw AOV eruit ziet. De AOV loopt tot de eindleeftijd die u zelf kiest. En afsluiten? Dat doet u natuurlijk helemaal zelf.

Ga naar AOV Compleet

AOV Kort & Krachtig

Hoeft u niet alles af te dekken? Maar vindt u financiële zekerheid toch wel prettig? Dan is een Kort & Krachtig AOV misschien iets voor u. Bij arbeidsongeschiktheid krijgt u een uitkering voor 2, 3, 4 of 5 jaar.

Ga naar AOV Kort & Krachtig

Collectieve AOV

Op zoek naar een AOV met uw partners of medeondernemers? Met onze Collectieve AOV verzekert u zich als collectief tegen arbeidsongeschiktheid. Een Collectieve AOV is al mogelijk vanaf 3 deelnemers.

Ga naar de Collectieve AOV

Veelgestelde vragen van zzp’ers over arbeidsongeschiktheid 

Op dit moment is deze verzekering (nog) niet verplicht. Over een aantal jaren is het wettelijk verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te hebben. Lees meer over de verplichte AOV voor zzp.

Ja, voor ondernemers met een eenmanszaak is de AOV-premie fiscaal aftrekbaar. Als zzp’er moet u wel ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting. Dit betekent dat De Belastingdienst u als ondernemer ziet. Of dat zo is kunt u controleren via deze pagina: Ondernemerscheck Belastingdienst.

Afhankelijk van uw inkomen, krijgt u tussen de 35 en 52 procent terug. Wilt u een rekenvoorbeeld bekijken? Lees dan hier verder: is de arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar?

Een AOV uitkering kan op basis van passende arbeid of beroepsarbeidsongeschiktheid zijn. Het verschil tussen deze 2 opties is of de verzekeraar u kan verplichten om passend werk te accepteren in geval van (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid.

Passende arbeid

Bij passende arbeid kan de verzekeraar u verplichten om een vervangende functie te accepteren als u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent.

Beroepsarbeidsongeschiktheid 

Bij beroepsarbeidsongeschiktheid kijkt de verzekeraar alleen of u uw beroep nog (gedeeltelijk) kunt uitoefenen. Wanneer u dit niet meer (gedeeltelijk) kunt uitoefenen keert de verzekeraar uit.

Bij Centraal Beheer bent u verzekerd op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid.

Quote: Waar heb ik als zzp’er recht op als ik niets regel en arbeidsongeschikt word?

Niets geregeld? Dan heeft u alleen recht op een bijstandsuitkering. Maar eerst moet u uw buffer opmaken. Terwijl u die misschien wel voor iets anders had gereserveerd. De hoogte van een bijstandsuitkering is afhankelijk van bepaalde normbedragen en van uw inkomsten, zoals bijvoorbeeld uw eigen vermogen. De bijstandsuitkering vult uw inkomsten aan tot uw normbedrag. 

AOV survivalgids voor zzp’ers

Speciaal voor zzp'ers en freelancers hebben we de AOV Survivalgids gemaakt. Deze gids staat vol met feiten en fabels over de AOV en verhalen van andere ondernemers.

Bedankt voor het downloaden van de AOV Survivalgids. U kunt de gids direct bekijken. Ook ontvangt u de gids per mail. Zo kunt u deze ook op een later moment lezen.