Is een arbeidsongeschiktheids-verzekering zzp iets voor u?

Oplossingen voor arbeidsongeschiktheid als zzp’er

Ontbijt op, jas aan en gaan. Laptop niet vergeten. Hé, klant belt. Toch even opnemen. U rent de trap af, maar zoonlief roept. Niet. Nu! Zag u bijna dat autootje niet… Oei! Wat heeft u geregeld voor als u toch zo’n uitglijder maakt? Wij helpen u met het vinden van de financiële oplossing bij arbeidsongeschiktheid.

Zzp AOV Centraal Beheer Zakelijk

In 2 stappen ziet u welke financiële oplossing bij u past

Ruim 40% heeft helemaal niets geregeld bij arbeidsongeschiktheid blijkt uit onderzoek van CBS. En dat terwijl u als zzp’er zelf moet zorgen voor een financieel vangnet. Wij helpen u met het vinden van een financiële oplossing bij arbeidsongeschiktheid. Bekijk wat u nodig heeft en bepaal zelf welke oplossing bij u past. U zit bij ons zelf aan de knoppen.
Bereken uw oplossing

Feiten en fabels over arbeidsongeschiktheid 

Veelgestelde vragen van zzp’ers over arbeidsongeschiktheid 

Dat ligt er natuurlijk helemaal aan hoe vol uw spaarpot is. Het is altijd een goed idee om een buffer op te bouwen door te sparen of te beleggen. En dit geld dan ook niet te gebruiken voor andere zaken. Maar de vraag is dan wel: hoeveel spaargeld wilt u opeten als u ziek wordt? Bij arbeidsongeschiktheid verdient u geen geld, maar er gaat wel geld uit. Dan kan het snel gaan. Heeft u genoeg spaargeld om een langdurige ziekte op te vangen? Bereken uw oplossing
Samen staat u sterk. Dat is de gedachte achter een broodfonds van de Broodfondsmakers, waar u samen met maximaal 50 zzp’ers elke maand een bedrag inlegt. Eigenlijk bouwt u samen een buffer op. Wordt u ziek? Dan kunt u tot 2 jaar steunen op het broodfonds. Hetzelfde geldt voor de andere zzp’ers. Het is dus best belangrijk dat u de anderen kent, bijvoorbeeld vanuit uw werkgebied of uw woonplaats. Wist u dat u een broodfonds ook kunt combineren met een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Kortdurende arbeidsongeschiktheid wordt dan gedekt via een broodfonds en langere arbeidsongeschiktheid door de AOV.
Nee, een AOV voor zzp’ers is nog niet verplicht. U bent als zzp’er nu baas over uw eigen financiële oplossing bij arbeidsongeschiktheid. Maar in het principeakkoord pensioenste lsel is wel afgesproken dat u als zzp’er wettelijk verplicht wordt om u te verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Zzp-organisaties en de sociale partners gaan hier komend jaar over in onderhandeling. Wat het pensioenakkoord AOV zzp precies voor u betekent? Dat moet dus nog vorm krijgen. En tot die tijd is een AOV niet verplicht voor zzp’ers. Maar er kan u nu al iets overkomen waardoor u een paar maanden of veel langer niet meer kunt werken. Daarom is het slim om nu al iets te regelen. Als de nieuwe regeling er is kunt u uw oplossing aanpassen op de nieuwe situatie. Onze AOV-specialisten helpen u daar graag bij. 
Niets geregeld? Dan heeft u alleen recht op een bijstandsuitkering. Maar eerst moet u uw buffer opmaken. Terwijl u die misschien wel voor iets anders had gereserveerd. De hoogte van een bijstandsuitkering is afhankelijk van bepaalde normbedragen en van uw inkomsten, zoals bijvoorbeeld uw eigen vermogen. De bijstandsuitkering vult uw inkomsten aan tot uw normbedrag. 
Alleen als startende zzp’er kunt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij het UWV afsluiten. U moet uzelf dan aanmelden binnen 13 weken na uw laatste werkdag in loondienst. Aanmelden? Wees dan op tijd. Vaak komen zzp’ers te laat achter de mogelijkheid om zich via het UWV te verzekeren. Bent u geen starter meer of bent u te laat? Ontdek dan welke financiële oplossing bij u past. Bereken uw oplossing.

Staat uw vraag over arbeidsongeschiktheid er niet tussen?

Stel uw vraag gerust aan onze AOV-specialisten. 
Gratis oriëntatiegesprek

Zo regelen zij het

Als zzp’er staat u er niet alleen voor. U leert van de ervaring van anderen. Hoe zorgen andere zzp'ers ervoor dat ze ook na een val van de trap een inkomen hebben?

‘Ik dacht: dat overkomt mij niet. Wel dus!’ 

Mathilde dacht nooit dat het zover zou komen: arbeidsongeschikt. Ineens moest ze een lening afsluiten. ‘Over je gezondheid heb je niet zo veel te zeggen. Wees u bewust van alle risico's die bij ondernemen komen kijken en speel daarop in.’

‘Wat kan er nou eigenlijk gebeuren?’ 

Ook in een rolstoel kan Fabienne haar werk uitoefenen, gelooft ze. Daarom heeft ze bewust geen AOV afgesloten. ‘Ondernemen is risico nemen. Ik weet ook wel dat hier een risicootje aan kleeft, maar dat hoort ook wel bij mijn karakter.’

‘De kosten ook nog eens aftrekbaar’

Maarten vindt de kosten geen reden om geen AOV te nemen. ‘Als mij iets overkomt, een ernstig ongeluk of ziekte bijvoorbeeld, heeft dat onmiddellijk verregaande gevolgen voor onze financiën. Ik kies voor zekerheid. Zó belangrijk.’

Zzp AOV Centraal Beheer Zakelijk

U wilt een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Maar welke past bij u? 

Als zzp’er bent u natuurlijk gewend om zelf aan de knoppen te zitten. Daarom maken wij het u makkelijk: u kunt zelf de AOV samenstellen die bij uw situatie past. Maar welk type AOV past dan het beste bij u? Download de pdf en doe de test. Zo kiest u precies de arbeidsongeschiktheidsverzekering die bij u past.
Doe de test

Premie berekenen

De premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering hangt af van een aantal factoren zoals leeftijd, inkomen en beroep. Binnen een AOV zijn er verschillende mogelijkheden, zoals de eigenrisicoperiode en de uitkeringsduur. In de volgende stappen stellen we u een aantal vragen hierover, zodat de premie indicatie kan worden berekend. Let op: het is een indicatie, de werkelijke premie kan afwijken.

AOV Compleet

Betekent zelfstandig voor u zelf aan de knoppen zitten? Met onze AOV Compleet bepaalt u helemaal zelf hoe uw AOV eruit ziet. De AOV loopt tot de eindleeftijd die u kan kiezen bij uw beroep. En afsluiten? Dat doet u natuurlijk helemaal zelf.

AOV Kort & Krachtig

Hoeft u niet alles af te dekken? Maar vindt u financiële zekerheid toch wel prettig? Dan is een Kort & Krachtig AOV misschien iets voor u. Bij arbeidsongeschiktheid krijgt u een uitkering voor een periode van 3, 4 of 5 jaar.