Afbeelding vastgoed verzekering - uw verzekering voor onroerend goed van Centraal Beheer

Vastgoed verzekering

Uw vastgoedportefeuille op maat verzekerd

  • Voor zakelijke en commerciële vastgoedbeleggers
  • Persoonlijk contact met onze vastgoedspecialisten
  • Kennis over de risico’s bij het verduurzamen van panden

Wat is uw situatie als vastgoedbelegger?

Afhankelijk van uw situatie bieden wij verschillende oplossingen. Kijk welke situatie voor u van toepassing is.

Particulier met een 2e woning

Heeft u een 2e woning waar u zelf woont? Of die u als particulier persoon verhuurt? Dan kunt u deze woning in veel gevallen particulier verzekeren.

VvE

Bent u beheerder of bestuurder van een VvE? Via de VvE Verzekering kunt u een aantal risico’s van uw verhuurd onroerend goed verzekeren.

Beheerder van (commercieel) vastgoed

Bent u een vast­goed­beheerder? Neem dan contact met ons op voor een oplossing op maat om uw commercieel vastgoed te verzekeren. 

Zakelijk beleggen in vastgoed

U bent een zakelijke vast­goedbelegger als het pand eigendom is van een onder­neming met een inschrijving bij de KvK, bijvoorbeeld een BV, CV of VOF. Neem dan contact met ons op voor een offerte. Of om een polis af te sluiten.

Even voorstellen, onze expert Jack

“Het delen van kennis, risico's signaleren en tot praktische oplossingen komen voor de vastgoedmarkt. Dat is wat ik elke dag doe, samen met een team van specialisten. Vaak hebben we zelf de oplossing in huis. En zo niet, dan hebben we de juiste expert in ons netwerk en verbinden we deze partijen aan elkaar. Dat de wereld verandert is niets nieuws. Maar het tempo waarin de veranderingen plaatsvinden gaat aantoonbaar omhoog. Het is mijn persoonlijke ambitie om de komende jaren producten en diensten te ontwikkelen die onze klanten helpen om te gaan met de forse impact van klimaat­veran­deringen.

Zakelijke vastgoedverzekeringen

Wilt u als zakelijke of commerciële vastgoedbelegger uw zakelijk vastgoed verzekeren? Onze basis oplossing om uw pand te verzekeren is de Gebouwenverzekering. Naast de Gebouwenverzekering kennen we nog de Aansprakelijkheidsverzekering en de Glas­ver­zekering. De Aansprakelijkheidsverzekering wordt vaak gecombineerd met de Gebouwen­verzekering. 

Gebouwenverzekering

Met de zakelijke Gebouwenverzekering bent u onder andere verzekerd voor brand-, inbraak-, en waterschade. Een Gebouwenverzekering voor uw beleg­gingspanden is een standaard onder­deel om uw zakelijk vastgoed te verzekeren. 

Aansprakelijkheidsverzekering

Met de Aansprakelijkheidsverzekering verzekert u schade die door het gebouw ontstaat aan anderen. Of aan spullen van anderen. De Aansprakelijk­heids­ver­zekering is een aanvullende verzekering die u afsluit om uw verhuurd onroerend goed te verzekeren.

Glasverzekering 

Met onze Glasverzekering bent u ver­zekerd voor schade door glasbreuk. U kunt de Glasverzekering alleen afsluiten als aanvulling op onze Gebouwen­ver­zekering.  

De voordelen van een vastgoedverzekering bij Centraal Beheer

  • Stem uw verzekeringspakket af op uw wensen.
  • Meld uw schade gemakkelijk en snel. Online of telefonisch.
  • Snelle afwikkeling bij schade.
  • Uw verzekeringen vindt u overzichtelijk in Mijn Centraal Beheer.

Bijpassende producten

Continuïteit in uw bedrijf

SCIOS Scope 12-keuring

De SCIOS Scope 12-keuring is een elektrische inspectie van uw hele zonne­stroominstallatie. Dat betekent vanaf de zonnepanelen tot aan het koppel­punt met de netbeheerder: de PV-panelen, strengen, connectoren, omvormers, optimizers en bijbehorende meterkast(en). De inspecteur kijkt dan naar brandrisico's en de elektrische veilig­heid. 

Continuïteit in uw bedrijf

Waardebepaling bedrijfspand

De waardebepaling van uw bedrijfspand op afstand uitgevoerd door een gecer­tificeerd taxateur. Zo heeft u binnen 2 weken inzicht in de herbouw­waarde van uw bedrijfspand. Dit rapport kan worden gestuurd naar uw verzekeraar voor een objectieve en betrouw­bare bepaling van het verzekerde bedrag. 

Continuïteit in uw bedrijf

Taxatie bedrijfspand en/of inventaris

Bent u op zoek naar taxatie van uw bedrijfs­pand en/of inventaris bij u op locatie? Maak een vrijblijvende afspraak en ontvang een offerte.

Veelgestelde vragen over de vastgoed verzekering

Dat is afhankelijk van uw situatie. Neem gerust contact met ons op via (055) 579 8115. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar vve.beheer@centraalbeheer.nl. Onze vastgoedspecialisten helpen u graag.
Als u volledig eigenaar bent van een gebouw en u verhuurt ruimtes of verdiepingen los dan bent u geen Vereniging van Eigenaren (VvE). U verzekert uw gebouw dan zakelijk bij Centraal Beheer.
Als het goed is, is dit appartement onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Die VvE is verzekerd. Controleer bij het bestuur van de VvE hoe deze verzekerd is. En bekijk of u zelf aanvullende verzekeringen nodig heeft. Bijvoorbeeld voor woningverbetering en uw inboedel. Controleer ook in het reglement van de VvE of u het appartement mag verhuren.

Bent u volledig eigenaar van een gebouw met appartementen? Dan moet u zelf het gebouw verzekeren. Bij Centraal Beheer kan dat met een zakelijke vastgoedverzekering.
Ja dat kan als het gebouw zakelijk is aangekocht. U verzekert dan wel het gehele pand bij ons. Dus het woongedeelte en het bedrijfsgedeelte (bijvoorbeeld een winkel-, kantoor- of horecavoorziening).

Het is niet noodzakelijk bij het sluiten van een Gebouwenverzekering. Maar het is moeilijk om zelf de herbouwwaarde te bepalen. Mogelijk zet u het bedrag (veel) te laag of te hoog wat nadelige (financiële) consequenties voor u kan hebben.

Met een taxatierapport conform Artikel 7:960 BW krijgt u een objectieve en betrouwbare waardering van uw gebouw. Dit gebeurt op basis van de herbouwwaarde van het gebouw. En in het geval van een onverhoopte schade kan er geen discussie ontstaan over de waarde van uw gebouw voordat de schade is ontstaan. Bij een totaalschade is het uit te keren bedrag maximaal de getaxeerde waarde op uw polis conform het taxatierapport.

Het taxatierapport wordt op uw polis gezet en is 6 jaar geldig.

Hoeveel kost het om een gebouw opnieuw te bouwen? Dat is na een brand vaak lastig te bepalen. Zorg daarom dat u altijd weet hoe hoog de herbouwwaarde is. De herbouw­waarde is het bedrag dat nodig is om het gebouw in de oorspronkelijke staat te herbouwen. Dit staat los van de markt- , WOZ- of verkoopwaarde. De juiste herbouw­waarde laat u vaststellen via een herbouwwaarde taxatie.
Onderverzekering kan grote gevolgen hebben. Stel dat u de herbouwwaarde 20% te laag heeft ingeschat. Dan krijgt u bij schade ook 20% minder uitbetaald. Het tekort moet u zelf betalen. Dat kan snel oplopen. Bij een schade van € 400.000,- is dit al € 80.000,-.

Voorbeeld:
Het gebouw is € 1.000.000,- waard. Het verzekerde bedrag is € 800.000,-. Dat is 80% van de waarde van het gebouw. De schade is € 500.000,-. Wij betalen dan 80% van de schade: € 400.000,-. U betaalt 20% zelf. Dat is € 100.000,-

Onze vastgoedspecialisten helpen u graag. Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij informeren u hoe u het beste uw zakelijk vastgoed kunt verzekeren.