Vastgoed verzekeren

Uw woningen of vastgoedportefeuille op maat verzekerd

Wilt u een offerte aanvragen of een verzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op. 
 • Voor zakelijke en commerciële vastgoedbeleggers
 • Ontvang een offerte wanneer u het wilt hebben
 • Persoonlijk contact met onze vastgoedspecialisten

Wat is uw situatie als vastgoedbelegger?

Zakelijk beleggen in vastgoed

U bent een zakelijke vastgoedbelegger als het pand eigendom is van een onderneming met een inschrijving bij de KvK, bijvoorbeeld een BV, CV of VOF. Neem dan contact met ons op voor een offerte. Of om een polis af te sluiten.

Commerciële vastgoedportefeuille

Bent u een professionele vastgoedbelegger? Neem dan contact met ons op voor een oplossing op maat. Wij analyseren eveneens uw portefeuille en inventariseren uw risico’s.

Particulier met een tweede woning

Heeft u een tweede woning waar u zelf woont? Of die u als particulier persoon verhuurt? Dan kunt u deze woning in veel gevallen particulier verzekeren.

Belegging in een appartement

Heeft u een appartement dat onderdeel is van een VvE? De VvE kan een aantal risico’s gezamenlijk verzekeren met onze VvE Verzekering. Aanvullend verzekert u uw appartement zakelijk of particulier.

Bestuurder van een VvE

Wilt u als bestuurder van een VvE de verzekering voor uw VvE regelen? Centraal Beheer heeft hiervoor een VvE verzekering

Beheerder van (commercieel) vastgoed

Bent u een vastgoedbeheerder? Neem dan contact met ons op voor een oplossing op maat.

Videogesprek voor professionele vastgoedbeleggers

Videogesprek plannen

Onze vastgoedspecialisten zijn telefonisch en online bereikbaar. Professionele vastgoedbeleggers kunnen ook een videogesprek plannen. U kunt met onze specialisten videobellen voor informatie, een offerte of een intake voor een portefeuille analyse. Met 1 klik op de bevestigingsmail start het gesprek. Er is geen installatie nodig. Hier leest u meer over hoe videobellen werkt.
Maak een afspraak

Zakelijke vastgoedverzekeringen

Wilt u als zakelijke of commerciële vastgoedbelegger uw vastgoed verzekeren? Dan worden onderstaande zakelijke verzekeringen het meeste afgesloten. Onze basisverzekering is de Gebouwenverzekering. De overige verzekeringen zijn aanvullende verzekeringen die bovenop deze basisverzekering worden afgesloten. De Aansprakelijkheidsverzekering wordt vaak gecombineerd met de Gebouwenverzekering. Wilt u een offerte aanvragen? Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met een van onze vastgoedspecialisten.

Gebouwenverzekering

Met de zakelijke Gebouwenverzekering bent u onder andere verzekerd voor brand-, inbraak-, en waterschade. 

Aansprakelijkheidsverzekering

Met de Aansprakelijkheidsverzekering verzekert u schade die door het gebouw ontstaat aan anderen. Of aan spullen van anderen. Bijvoorbeeld door dakpannen die wegwaaien door een storm. 

Glasverzekering 

Met onze Glasverzekering bent u verzekerd voor schade door glasbreuk. U kunt de Glasverzekering alleen afsluiten als aanvulling op onze Gebouwenverzekering. 

De voordelen van Centraal Beheer

 • Stem uw verzekeringspakket af op uw wensen.
 • Meld uw schade gemakkelijk en snel. Online of telefonisch.
 • Snelle afwikkeling bij schade.
 • Uw verzekeringen vindt u overzichtelijk in Mijn Centraal Beheer.
 • Verzeker uw verhuurd onroerend goed.
Ook voor diensten zoals juridische hulp, verduurzaming van uw woning en het uitvoeren van klusjes kunt u bij ons terecht. 

Veelgestelde vragen

U kunt onze specialisten bellen op (055) 579 8115 om een offerte aan te vragen of de verzekering af te sluiten. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar vve.beheer@centraalbeheer.nl. Onze vastgoedspecialisten helpen u graag. 

Voor een offerte hebben we in ieder geval de volgende gegevens nodig:

 • Uw contactgegevens.
 • Uw KvK-nummer.
 • Adres(sen) van het te verzekeren vastgoed.
 • De herbouwwaarde van het te verzekeren vastgoed.
 • Welke verzekeringen u wilt afsluiten. Gaat het alleen om onze Gebouwen- en Aansprakelijkheidsverzekering? Of wilt u ook een Glasverzekering, en/of Inboedelverzekering?
 • Wat de bestemming van het vastgoed is. Is het voor eigen bewoning, verhuur, een combinatie van wonen en winkel of horeca of een recreatiewoning?
 • Wat de bouwaard van de gevel en het dak is. Is het van hout, steen, riet of misschien kunststof?
 • Wat is de waarde van de inboedel?

Zakelijke vastgoedbelegger

U ontvangt een offerte normaal gesproken binnen 2 werkdagen. Daarbij maakt het niet uit of u deze telefonisch of per e-mail aanvraagt. Wel is het belangrijk dat wij de benodigde informatie compleet van u ontvangen.

Heeft uw aanvraag meer haast? Geen probleem. Neem dan even telefonisch contact met ons op. In veel gevallen kunnen we dan direct een offerte voor u aanvragen. Onze vastgoedspecialisten helpen u graag.

Wilt u een offerte aanvragen of een verzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op via (055) 579 8115. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar vve.beheer@centraalbeheer.nl. Onze vastgoedspecialisten helpen u graag.

Commerciële vastgoedbelegger

Wilt u een offerte als commerciële vastgoedbelegger? Dan stellen onze vastgoedspecialisten de offerte samen die voor uw situatie geldt. Wanneer u de offerte ontvangt hangt af van uw wensen en situatie. Neem contact op met onze vastgoedspecialisten via (055) 579 8359 voor een offerte op maat.
Dat is afhankelijk van uw situatie. Neem gerust contact met ons op via (055) 579 8115. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar vve.beheer@centraalbeheer.nl. Onze vastgoedspecialisten helpen u graag.
Als u volledig eigenaar bent van een gebouw en u verhuurt ruimtes of verdiepingen los dan bent u geen Vereniging van Eigenaren (VvE). U verzekert uw gebouw dan zakelijk bij Centraal Beheer.
Als het goed is, is dit appartement onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Die VvE is verzekerd. Controleer bij het bestuur van de VvE hoe deze verzekerd is. En bekijk of u zelf aanvullende verzekeringen nodig heeft. Bijvoorbeeld voor woningverbetering en uw inboedel. Controleer ook in het reglement van de VvE of u het appartement mag verhuren.

Bent u volledig eigenaar van een gebouw met appartementen? Dan moet u zelf het gebouw verzekeren. Bij Centraal Beheer kan dat met een zakelijke vastgoedverzekering.
Ja dat kan als het gebouw zakelijk is aangekocht. U verzekert dan wel het gehele pand bij ons. Dus het woongedeelte en het bedrijfsgedeelte (bijvoorbeeld een winkel-, kantoor- of horecavoorziening).
Met een taxatierapport voorkomt u onderverzekering van het gebouw. U bent dan niet onderverzekerd bij deelschade en totaalschade. Bij een totaalschade is het uit te keren bedrag gelijk aan de getaxeerde waarde op uw polis conform het taxatierapport. Het is echter moeilijk om zelf de herbouwwaarde te bepalen.  

Wilt u garantie tegen onderverzekering voor deelschade? Dan hebben wij een geldig taxatierapport met de herbouwwaarde van u nodig. Dit rapport wordt op uw polis gezet en is 6 jaar geldig.

Zonder taxatierapport heeft u deze garantie niet.  U loopt dan het risico op onderverzekering. Bij schade krijgt u dan maar een deel van de schade uitgekeerd. 

Onderverzekering kan grote gevolgen hebben. Stel dat u de herbouwwaarde 20% te laag heeft ingeschat. Dan krijgt u bij schade ook 20% minder uitbetaald. Het tekort moet u zelf betalen. Dat kan snel oplopen. Bij een schade van € 400.000,- is dit al € 80.000,-.

Voorbeeld:
Het gebouw is € 1.000.000,- waard. Het verzekerde bedrag is € 800.000,-. Dat is 80% van de waarde van het gebouw. De schade is € 500.000,-. Wij betalen dan 80% van de schade: € 400.000,-. U betaalt 20% zelf. Dat is € 100.000,-
Hoeveel kost het om een gebouw opnieuw te bouwen? Dat is na een brand vaak lastig te bepalen. Zorg daarom dat u altijd weet hoe hoog de herbouwwaarde is. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om het gebouw in de oorspronkelijke staat te herbouwen. Dit staat los van de markt- , WOZ- of verkoopwaarde. De juiste herbouwwaarde laat u vaststellen via een herbouwwaarde taxatie.
Onderverzekering kan grote gevolgen hebben. Stel dat u de herbouwwaarde 20% te laag heeft ingeschat. Dan krijgt u bij schade ook 20% minder uitbetaald. Het tekort moet u zelf betalen. Dat kan snel oplopen. Bij een schade van € 400.000,- is dit al € 80.000,-.

Voorbeeld:
Het gebouw is € 1.000.000,- waard. Het verzekerde bedrag is € 800.000,-. Dat is 80% van de waarde van het gebouw. De schade is € 500.000,-. Wij betalen dan 80% van de schade: € 400.000,-. U betaalt 20% zelf. Dat is € 100.000,-