VvE verzekering

Bescherm uw appartementen­complex en bewoners

  • Bij schade of problemen bereikt u ons 24/7
  • Wij regelen het herstel of keren het schadebedrag uit
  • U stemt uw verzekeringspakket af op uw wensen

Kies de verzekering die het beste past bij uw VvE

Als VvE wilt u uw appartementengebouw en de bewoners beschermen tegen financiële gevolgen bij schade. Met de VvE verzekering van Centraal Beheer regelt u dit goed. Wij helpen u altijd als dat kan. En zorgen voor de beste oplossing bij schade of problemen. Dat is een prettig gevoel. Als VvE stelt u zelf uw VvE verzekering samen. Zo verzekert u precies waar uw VvE behoefte aan heeft. 

Heeft u vragen over de premieberekening van onze VvE Verzekering? Of heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een offerte? Of het afsluiten van een polis? Neem dan gerust contact met ons op. Onze VvE-specialisten helpen u graag. U bereikt ons op werkdagen op (055) 579 8115. Of stuur een e-mail naar vve.beheer@centraalbeheer.nl.

Wat is een VvE-verzekering?

Bestaat een gebouw uit meerdere appartementen? En hebben deze appartementen verschillende eigenaren? Dan vormen zij samen de ‘Vereniging van Eigenaren’(VvE).

Iedere eigenaar betaalt een bijdrage voor gemeenschappelijke kosten. Hieronder valt ook de premie van een VvE-verzekering: een verzekering die de VvE-beheerder afsluit en die het gebouw en de bewoners beschermt tegen de financiële gevolgen bij schade.

De VvE-beheerder moet in het bezit zijn van een AFM-vergunning. Appartementseigenaren kunnen deze verzekering niet individueel afsluiten.

De voordelen van onze VvE Verzekering

  • Stem uw verzekeringspakket af op de wensen van uw VvE.
  • Korting op uw premie als u lid bent van belangenvereniging VvE Belang.
  • Meld uw schade gemakkelijk en snel. Online of telefonisch.
  • Bij schade regelen wij het herstel. Of wij keren het schadebedrag uit.
  • Uw verzekeringen vindt u overzichtelijk in Mijn Centraal  Beheer.
  • Ook voor de diensten Incasso, Juridische Hulp en Klushulp kunt u bij ons terecht.

U stelt uw verzekeringspakket zelf samen

Het basispakket van de VvE-verzekering bestaat altijd uit een Opstalverzekering VvE en een Aansprakelijkheidsverzekering VvE. Wilt u daarnaast andere risico’s bijverzekeren? Dat kan. U kiest zelf welke risico’s u wel en niet verzekert. Zo heeft u altijd een verzekeringspakket op maat voor uw VvE.

Verplicht

Opstalverzekering VvE

Verzeker schade aan uw appartementengebouw. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door storm, water, brand of een inbraak. Dat neemt u veel zorg uit handen. 

Verplicht

Aansprakelijkheids­verzekering VvE

Verzeker schade die door het gebouw ontstaat aan anderen. Of aan spullen van anderen. Bijvoorbeeld door dakpannen die wegwaaien door een storm. Zowel bewoners als bezoekers zijn verzekerd.

Bestuurdersaansprakelijk­heids­verzekering VvE

Verzeker het risico dat u als VvE-bestuurder loopt met uw privévermogen. Bijvoorbeeld bij schade door een verkeerde beslissing van het VvE-bestuur. Of fraude door een medebestuurslid.

Rechtsbijstandverzekering VvE

Verzeker de kosten voor juridische hulp. Voor als uw VvE in conflict raakt. Bijvoorbeeld met een aannemer die zijn werk niet goed gedaan heeft. Wij regelen dan deskundige juridische hulp. 

Inboedelverzekering VvE

Verzeker schade aan de gezamenlijke inboedel van uw VvE. Bijvoorbeeld de spullen in de gezamenlijke ruimtes die door de VvE zijn aangeschaft. Dan krijgt u bij storm, brand of waterschade uw gezamenlijke inboedel vergoed.  

De VvE-verzekering van Centraal Beheer bestaat altijd uit een Opstalverzekering VvE en een Aansprakelijkheidsverzekering VvE. Deze verzekeringen zijn verplicht. U kunt kiezen hoe uitgebreid u de dekking wilt. Daarnaast kunt u andere risico's bijverzekeren. U bepaalt zelf welke dat zijn. En natuurlijk geven wij u graag alle informatie. Neem dan gerust contact met ons op.
U kunt geen VvE-verzekering afsluiten als de VvE niet is ingeschreven bij de KvK. Sinds 1 juli 2008 moeten alle ondernemingen en rechtspersonen in Nederland zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit geldt dus ook voor een VvE. Is uw VvE opgericht vóór 1972? Dan hoeft u de VvE niet in te schrijven.
Een schade meldt u eenvoudig online, via onze virtuele assistent of telefonisch. U bereikt ons 24 uur per dag en 7 dagen in de week.
Schade melden
Elke VvE krijgt te maken met groot onderhoud en verduurzaming van het gebouw. Bijvoorbeeld om het wooncomfort te verhogen, energieverspilling terug te brengen of de waarde van het complex te verhogen. 

De situatie en de mogelijkheden zijn voor elke VvE anders. Als VvE-bestuurder, bewoner of beheerder heeft u waarschijnlijk veel vragen. Welke stappen zet u bijvoorbeeld in welke volgorde? Wie kan u hierbij helpen? Wat levert het op? Hoe blijft het betaalbaar? En hoe maakt u de juiste keuzes?

Centraal Beheer maakt het u gemakkelijk. Met een check, informatie en een netwerk van partners om het voor u op te lossen. 
Meer informatie of doe de VvE Verduurzamingscheck.