vrouw-staat-in-deuropening

Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering VvE

Verzeker uw privévermogen

 • Voorkom dat u risico loopt met uw privévermogen
 • Standaarddekking van € 250.000,- die u naar wens kunt verhogen
 • Ondersteuning bij verweer bij onbehoorlijke taakvervulling

Wat is een Bestuurders­aansprakelijk­heids­verzekering VvE?

Met de bestuurders­aansprakelijk­heids­verzekering voor de Vereniging van Eigenaren voorkomt u dat u als bestuurder van een VvE risico loopt met uw privévermogen. Als VvE bestuurder heeft u namelijk een verantwoordelijke taak. Uw VvE neemt veel beslissingen. Weet u dat u hierbij risico loopt met uw privévermogen? Bijvoorbeeld bij schade door een verkeerde beslissing van het VvE-bestuur. Of bij fraude door een medebestuurslid. Met de Bestuurders­aansprakelijk­heids­verzekering VvE van Centraal Beheer voorkomt u dat u als VvE bestuurder in de problemen komt. En in geval van schade kunt u rekenen op snelle en deskundige hulp.

Bestuurder van een VvE is een belangrijke taak met veel verantwoordelijkheid. Bescherm daarom uw privévermogen als u als vrijwillige bestuurder van de VvE een vergissing maakt of nalatig bent geweest.
Monique Schimmel, VvE-specialist bij Centraal Beheer

Wanneer loopt u als bestuurder van een VvE risico?

Met de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE bent u als bestuurder van een VvE verzekerd bij bijvoorbeeld verkeerde beslissingen of fraude:

 • Uw VvE geeft een schilder opdracht om het gebouw te schilderen. Na afloop blijkt er te weinig geld in de kas om de rekening te betalen. De schilder stelt hiervoor de VvE aansprakelijk.
 • Een aannemer doet groot onderhoud aan uw pand. Vervolgens gaat de aannemer failliet. Het VvE-bestuur heeft geen onderzoek gedaan naar de financiële positie van de aannemer. Daarom stellen de bewoners de bestuursleden aansprakelijk.
 • De penningmeester van de VvE heeft privé geldproblemen. Hij gebruikt geld uit de kas van de VvE om dit op te lossen. De bestuursleden van de VvE zijn verantwoordelijk voor aanvulling van het weggenomen bedrag.

Wat verzekert u met de Bestuurders­aansprakelijk­heids­verzekering VvE?

Wel verzekerd

 • Wettelijke bestuurdersaansprakelijkheid VvE
 • Niet naar behoren uitvoeren van uw taak als bestuurslid
 • Schade als gevolg van onzorgvuldig handelen tegenover andere personen
 • Schade door nalatigheid

Niet verzekerd

 • Als er sprake is van opzet
Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk onze Polisvoorwaarden bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE

Onze Bestuurders­aansprakelijk­heids­verzekering VvE in 1 overzicht? 
Bekijk de verzekeringskaart

Veelgestelde vragen

Het bestuur sluit namens de VvE deze verzekering af na goedkeuring van de leden­vergadering.
Nee, een bestuurders­aansprakelijk­heids­verzekering voor VvE is niet verplicht. Het kan wel slim zijn om deze verzekering af te sluiten. Zo loopt u als VvE bestuurder geen risico met uw privévermogen.
Ja, de bestuurders­aansprakelijk­heids­verzekering VvE kan niet worden afgesloten door:
 • een VvE met een negatief eigen vermogen.
 • een slapende VvE (geen bestuurder benoemd, geen periodiek onderhoud, geen VvE vergaderingen).
 • een VvE die niet voldoet aan artikel 5:126 lid 1 BW (in artikel 5:126 lid 1 BW wordt bepaald dat elke VvE een reservefonds dient aan te houden ter bestrijding van andere dan gewone jaarlijkse kosten).
De Bestuurders­aansprakelijk­heids­verzekering op naam van de VvE verzekert de aansprakelijk­heids­risico’s van de VvE bestuursleden. Uw persoonlijke aansprakelijk­heids­verzekering verzekert niet de risico’s die u loopt in uw functie als VvE bestuurslid.
Als bestuurder van een kleinere VvE loopt u ook risico. En de schade kan bij aansprakelijkheid hoog oplopen.

Bestuurders­aansprakelijk­heids­verzekering VvE afsluiten?

Heeft u vragen over de premieberekening van onze bestuurders­aansprakelijk­heids­verzekering VvE? Of heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een offerte? Of het afsluiten van een polis? Neem dan gerust contact met ons op. Onze VvE-specialisten helpen u graag. U bereikt ons op werkdagen op (055) 579 8115. Of stuur een e-mail naar vve.beheer@centraalbeheer.nl.

Ook handig om te verzekeren

Verplicht

Opstalverzekering VvE

Verzeker schade aan uw appartementen­gebouw. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door storm, water, brand of een inbraak. Dat neemt u veel zorg uit handen. 

Verplicht

Aansprakelijkheids­verzekering VvE

Verzeker schade die door het gebouw ontstaat aan anderen. Of aan spullen van anderen. Bijvoorbeeld door dakpannen die wegwaaien door een storm. Zowel bewoners als bezoekers zijn verzekerd.

Inboedelverzekering VvE

Verzeker schade aan de gezamenlijke inboedel van uw VvE. Bijvoorbeeld de spullen in de gezamenlijke ruimtes die door de VvE zijn aangeschaft. Dan krijgt u bij storm, brand of waterschade uw gezamenlijke inboedel vergoed.  

Rechtsbijstandverzekering VvE

Verzeker de kosten voor juridische hulp. Voor als uw VvE in conflict raakt. Bijvoorbeeld met een aannemer die zijn werk niet goed gedaan heeft. Wij regelen dan deskundige juridische hulp.