Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering VvE

Verzeker uw privévermogen

 • Voorkom dat u risico loopt met uw privévermogen
 • Standaarddekking van € 250.000,- die u naar wens kunt verhogen
 • Ondersteuning bij verweer bij onbehoorlijke taakvervulling
VvE bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Loop als VvE-bestuurder geen risico met uw privévermogen

Als VvE-bestuurder heeft u een verantwoordelijke taak. Uw VvE neemt veel beslissingen. Weet u dat u hierbij risico loopt met uw privévermogen? Bijvoorbeeld bij schade door een verkeerde beslissing van het VvE-bestuur. Of bij fraude door een medebestuurslid. Met de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE van Centraal Beheer voorkomt u dat u in de problemen komt. En in geval van schade kunt u rekenen op snelle en deskundige hulp.

Heeft u vragen over de premieberekening van onze VvE verzekering? Of heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een offerte? Of het afsluiten van een polis? Neem dan gerust contact met ons op. Onze VvE-specialisten helpen u graag. U bereikt ons op werkdagen op (055) 579 8115. Of stuur een e-mail naar vve.beheer@centraalbeheer.nl.

Wel of niet verzekerd

Wel verzekerd

 • Wettelijke bestuurdersaansprakelijkheid
 • Niet naar behoren uitvoeren van uw taak als bestuurslid
 • Schade als gevolg van onzorgvuldig handelen tegenover andere personen
 • Schade door nalatigheid

Niet verzekerd

 • Als er sprake is van opzet
Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Bekijk onze Polisvoorwaarden bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE

Onze Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE in 1 overzicht? 
Bekijk de verzekeringskaart

Veelgestelde vragen

Het bestuur sluit namens de VvE deze verzekering af na goedkeuring van de ledenvergadering.
 • Uw VvE geeft een schilder opdracht om het gebouw te schilderen. Na afloop blijkt er te weinig geld in de kas om de rekening te betalen. De schilder stelt hiervoor de VvE aansprakelijk.
 • Een aannemer doet groot onderhoud aan uw pand. Vervolgens gaat de aannemer failliet. Het VvE-bestuur heeft geen onderzoek gedaan naar de financiële positie van de aannemer. Daarom stellen de bewoners de bestuursleden aansprakelijk.
 • De penningmeester van de VvE heeft privé geldproblemen. Hij gebruikt geld uit de kas van de VvE om dit op te lossen. De bestuursleden van de VvE zijn verantwoordelijk voor aanvulling van het weggenomen bedrag.
Ja, de verzekering kan niet worden afgesloten door:
 • een VvE met een negatief eigen vermogen.
 • een slapende VvE (geen bestuurder benoemd, geen periodiek onderhoud, geen VvE vergaderingen).
 • een VvE die niet voldoen aan artikel 5:126 lid 1 BW (in artikel 5:126 lid 1 BW wordt bepaald dat elke VvE een reservefonds dient aan te houden ter bestrijding van andere dan gewone jaarlijkse kosten).

Ook handig om te verzekeren

Verplicht

Opstalverzekering VvE

Verzeker schade aan uw appartementengebouw. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door storm, water, brand of een inbraak. Dat neemt u veel zorg uit handen. 

Verplicht

Aansprakelijkheids­verzekering VvE

Verzeker schade die door het gebouw ontstaat aan anderen. Of aan spullen van anderen. Bijvoorbeeld door dakpannen die wegwaaien door een storm. Zowel bewoners als bezoekers zijn verzekerd.

Inboedelverzekering VvE

Verzeker schade aan de gezamenlijke inboedel van uw VvE. Bijvoorbeeld de spullen in de gezamenlijke ruimtes die door de VvE zijn aangeschaft. Dan krijgt u bij storm, brand of waterschade uw gezamenlijke inboedel vergoed.  

Rechtsbijstandverzekering VvE

Verzeker de kosten voor juridische hulp. Voor als uw VvE in conflict raakt. Bijvoorbeeld met een aannemer die zijn werk niet goed gedaan heeft. Wij regelen dan deskundige juridische hulp.