Werk­gevers Uitstap­verzekering

Vraag naar een op maat oplossing

 • Zelf de regie over de WGA-uitkering en re-integratie van (ex)medewerkers
 • Uitgebreide begeleiding op het gebied van preventie en re-integratie
 • Ook ondersteuning voor de Ziektewet
Werkgevers uitstap verzekering bedrijven
Raakt een van uw (ex)medewerkers gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan krijgt hij na 2 jaar een WGA-uitkering van het UWV. Als werkgever betaalt u hiervoor een premie aan de Belastingdienst. U kunt er ook voor kiezen eigenrisicodrager te worden. U betaalt dan hiervoor geen premie meer aan de Belastingdienst, maar u bent zelf verantwoordelijk voor de WGA-uitkering aan uw werknemers. En voor hun re-integratie.

Als eigenrisicodrager neemt u de regie in eigen hand

Maar u loopt natuurlijk ook een financieel risico. Voor dat risico kunt u een verzekering afsluiten. Zoals de Werkgevers Uitstapverzekering van Centraal Beheer. Deze verzekert niet alleen de verplichte wettelijke uitkeringen. Maar biedt ook ondersteuning voor preventie en re-integratie. Want langdurig verzuim aanpakken, dat doen we samen.

Wij zoeken een oplossing die past bij uw bedrijf

Onze verzekering biedt veel verschillende mogelijkheden. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze die zo goed mogelijk past bij uw bedrijf. In onze productbrochure leest u hoe dat werkt.

Wilt u onze Werkgevers Uitstapverzekering vergelijken met andere aanbieders?
Bekijk de verzekeringskaart

De voordelen van de Werkgevers Uitstapverzekering

 • Onze Uitstapservice neemt u werk uit handen
  Wij zorgen voor de aanvraag van zowel de WGA als de Ziektewet bij de Belastingdienst.
 • U heeft de regie in eigen hand
  U bent zelf verantwoordelijk voor de WGA-uitkering en re-integratie van uw arbeidsongeschikte (ex)medewerkers. Samen met Centraal Beheer probeert u hen weer snel aan het werk te helpen.
 • U heeft 1 vast aanspreekpunt
  Uw contactpersoon heeft de regie op het proces.
 • U kunt rekenen op een professionele re-integratieservice
  Wij ondersteunen u en uw langdurig zieke medewerkers in het proces van re-integratie. Dit doen we met casemanagement, juridische bijstand en re-integratie coaching. Lees voor meer informatie de brochure Samen werken aan re-integratie.
 • U kunt hulp krijgen met Ziektewetmanagement
  Wij voeren voor u dan de taken uit die bij de Ziektewet horen. Lees hierover meer in de brochure Ziektewetmanagement.

SUAG Service: intensieve samenwerking met UWV

Door onze intensieve samenwerking met UWV hebben wij inzicht in de SUAG (Status Uitkering Arbeidsgeschiktheid) gegevens van UWV. Verandert UWV de status van uw arbeidsongeschikte medewerker? Dan brengt UWV ons op de hoogte. En passen wij de WIA vergoeding direct aan, zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. Bent u eigenrisicodrager voor de WGA? Dan hoeft u hiervoor alleen maar een machtiging te ondertekenen. Heeft u andere WIA verzekeringen? Dan hoeft u niets te doen.

Video

Werkgevers uitstapverzekering video

Werkgevers Uitstapverzekering Stoploss

Eigenrisicodrager met een vangnet bij calamiteiten

Speciaal voor grotere werkgevers bieden wij de Werkgevers Uitstapverzekering Stoploss aan. Hiermee kunt u financiële uitschieters als gevolg van een hogere WGA-instroom opvangen. En ondersteuning krijgen om de schadelast te beheersen en te beperken.

Voor wie is de WGA Uitstapverzekering Stoploss bedoeld?

De WGA Uitstapverzekering Stoploss is bedoeld voor werkgevers met meer dan 250 medewerkers. Deze verzekering past bij u als:
 • u op dit moment eigenrisicodrager bent voor de WGA
 • u voor het WGA-risico niet of met een ‘conventionele dekking’ verzekerd bent
 • u weet wat uw jaarlijkse WGA-instroom is
 • u een financieel risico bij een hogere WGA-instroom wilt voorkomen

U kiest zelf welk deel van de lasten u verzekert

Als eigenrisicodrager neemt u de lasten van uw WGA-instroom voor eigen rekening. Als er onverwachts een hogere WGA-instroom is, wilt u het extra financiële risico verzekeren. Welk deel dat is, verschilt per bedrijf en hangt af van de financiële situatie. U kunt daarom kiezen om het deel boven een bepaald percentage van de verwachte schadelast te verzekeren. Het deel dat u voor eigen rekening houdt noemen wij het ‘eigen behoud’. U kunt kiezen uit de volgende eigen behoudpercentages: 125%, 150% of 200% van de verwachte schadelast.

Met onze Werkgevers Uitstapverzekering Stoploss zijn uw WGA-lasten die boven het eigen behoud uitkomen financieel afgedekt. Daarnaast helpen wij u met onze WIA Re-integratieservice.

Een contractduur van 3 jaar biedt voordelen

De contractduur van de WGA Uitstapverzekering Stoploss is 3 jaar. Dat biedt een aantal voordelen:
 • We kunnen effectiever met u samenwerken om de schadelast te beperken en de kans op re-integratie te vergroten.
 • U heeft meer zekerheid over de hoogte van uw premiepercentage. Elk jaar berekenen wij uw premiepercentage opnieuw. Verhogingen tot en met 10% brengen wij niet bij u in rekening. Uw premiepercentage kan wel dalen.
 • Stijgt de premie voor het nieuwe jaar met meer dan 10%? Dan kunnen wij ook uw eigen behoud als percentage van de loonsom aanpassen. U mag uw polis dan stoppen vanaf het moment dat de premieverhoging ingaat. Hiervoor geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Daalt het premiepercentage voor het nieuwe jaar of blijft deze gelijk? Dan kunt u uw polis niet stoppen.

Offerte aanvragen

Centraal Beheer biedt u de Werkgevers Uitstapverzekering en Uitstapverzekering Stoploss. U verzekert hierbij de verplichte WGA-uitkeringen of de WGA-uitkeringen boven het door u gekozen eigen behoud. Bovendien krijgt u hulp en advies bij preventie en re-integratie.