Man achter laptop aan bureau

Bescherm uw zakelijke gegevens

Samen voorkomen we phishing en andere fraude 

Natuurlijk doen wij er alles aan om te voorkomen dat iemand misbruik maakt van uw gegevens. Maar wat kunt u zelf doen? En hoe herkent u phishing?

Herken phising

Phishing betekent letterlijk ‘vissen’. Via een valse e-mail, sms, appje of brief probeert een criminele organisatie te ‘vissen’ naar uw persoonlijke gegevens. En dan vooral naar gegevens die toegang geven tot geld. Internetcriminelen vragen bijvoorbeeld naar uw gebruikersnaam of wachtwoord. Of u krijgt een link naar een valse website. Met de vraag om inloggegevens te controleren.

Centraal Beheer vraagt nooit uw wachtwoorden

Uw gebruikersnaam en wachtwoord deelt u met niemand. Wij vragen u dus nooit om deze persoonlijke gegevens.

Wij sturen u wel eens linkjes via e-mail 

Centraal Beheer Zakelijk stuurt u wel regelmatig een e-mail met linkjes. Via deze linkjes kunt u bijvoorbeeld meer informatie op onze website bekijken. Uw gegevens controleren, aanpassen of aanvullen. Of inloggen in uw persoonlijke omgeving Mijn Centraal Beheer. U kunt de link eenvoudig controleren voordat u erop klikt. Houd uw muis op de link, zonder te klikken. U ziet dan waar de link naartoe gaat. Onze links bevatten altijd 1 van onderstaande domeinnamen:

  • centraalbeheer.nl
  • e.centraalbeheer.nl
  • bedrijven.centraalbeheer.nl

Let altijd extra goed op voordat u gaat inloggen in Mijn Centraal Beheer. Twijfelt u? Klik dan niet op de link. Maar ga rechtstreeks naar https://www.centraalbeheer.nl/mijncb. Op deze pagina kunt u veilig inloggen.

Zo herkent u onze e-mails

E-mails van Centraal Beheer Zakelijk eindigen altijd op:

  • @centraalbeheer.nl
  • @e.centraalbeheer.nl
  • @bedrijven.centraalbeheer.nl
  • @beeldbellen.centraalbeheer.nl
  • @achmea.nl

Staat er een ander adres in de afzender? Dan is deze e mail niet van Centraal Beheer Zakelijk. Daarnaast maken wij gebruik van BIMI (Brand Indicators for Message Identification). Dat is een manier om de herkenning van veilige e-mails te verbeteren. In Gmail, Yahoo!Mail en Apple Mail (met een icloud.com account) staat ons logo in jouw inbox naast de afzendernaam en onderwerpregel. En herken je dus gemakkelijk of een bericht echt is of niet.

Wat u moet doen bij ‘phishing’

Krijgt u een ‘phishingmail’? Markeer deze dan in uw e-mailprogramma als 'ongewenste e mail’. Krijgt u een bericht van Centraal Beheer dat u niet vertrouwt? Laat het ons dan direct weten. Bel gewoon ‘even Apeldoorn’ (055) 579 8600.