Zakelijke auto­verzekering

Bescherm alle bestuurders van uw bedrijfs­auto's

 • U mag een onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé.
 • U kunt de aanschafprijs of nieuwwaarde terugkrijgen bij WA Beperkt Casco en WA Casco.
 • U kunt uw autoverzekering direct online afsluiten.
test

Wat is een bedrijfsauto?

Een bedrijfsauto is een auto die u zakelijk gebruikt en die voorkomt in de boekhouding van uw bedrijf. Het maakt hierbij niet uit of de auto op uw eigen naam staat of op naam van uw eenmanszaak, VOF of BV. Iedereen met een geldig rijbewijs mag in deze bedrijfsauto rijden.

Wanneer kiest u voor een zakelijke autoverzekering?

In Nederland heeft jaarlijks ongeveer 1 op de 10 auto’s schade (bron: FOCWA). Daaronder vallen ook zakelijke auto’s. Een goede bedrijfsautoverzekering is daarom van groot belang. Sluit u een autoverzekering af? Dan vraagt de verzekeraar u of de auto voor privé of zakelijk gebruik bedoeld is. Wanneer kiest u voor welke optie? 

Privégebruik

Rijdt u alleen maar naar uw werk? Dan valt uw gebruik onder woon-werkverkeer en volstaat een privé-autoverzekering. Gebruikt u uw eigen personenauto af en toe ook zakelijk? Dan ook. Komt uw bedrijfsauto niet voor in de boekhouding van uw bedrijf? Kunt u geen btw verrekenen en heeft u geen grijs kenteken (bestelauto)? Ook dan heeft u géén zakelijke autoverzekering nodig.

Zakelijk gebruik

Wanneer kiest u dan wel voor een bedrijfsautoverzekering? Bijvoorbeeld als u een auto van de zaak heeft waarmee u dagelijks naar klanten of opdrachten rijdt. Oftewel: auto’s die vooral bedoeld zijn voor zakelijk gebruik.

Premie zakelijke autoverzekering
Een zakelijke autoverzekering is meestal duurder dan een particuliere. Simpelweg omdat bedrijfsauto’s meer kilometers rijden en meestal meerdere bestuurders hebben. Daardoor lopen ze meer risico op schade. Ook berekenen wij uw zakelijke premie anders. De hoogte hangt af van:

 • het aantal medewerkers dat u in dienst heeft.
 • het risico binnen de branche waarin u actief bent.
 • uw lidmaatschap bij een brancheorganisatie.
 • Het soort voertuig dat u verzekert (personenauto, bestelauto, bestelbus).
De kosten van uw bedrijfsauto zijn aftrekbaar van de Belastingdienst. Als u btw verrekent, dan verzekert u uw auto op basis van cataloguswaarde zonder btw.

Waarom onze bedrijfs­autoverzekering?

Uw bedrijfsauto verzekeren bij Centraal Beheer biedt veel voordelen. Wij sommen er graag enkele voor u op: 
 • U krijgt een vlotte klantenservice en schadeafhandeling.
 • U mag een onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé.
 • Al uw auto’s staan op 1 polis en 1 rekening.
 • U krijgt een hoge instapkorting van 55%.
 • U kunt accessoires meeverzekeren bij de WA Beperkt Casco en WA Casco verzekering.
 • U kunt de aanschafprijs of nieuwwaarde terugkrijgen bij WA Beperkt Casco en WA Casco.
 • U kunt uw zakelijke autoverzekering zelf samenstellen.

Welke verzekering past bij u?

Centraal Beheer biedt 3 zakelijke autoverzekeringen: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco. WA Beperkt Casco wordt ook wel WA plus genoemd en WA Casco vaak All Risk. U ziet hieronder de verschillen op een rij. Zo kunt u makkelijk uw opties vergelijken en beslissen welke verzekering bij u past.

WA

Onze eenvoudigste bedrijfsautoverzekering

WA Beperkt Casco (Plus)

Verzeker ook schade aan uw eigen auto

WA Casco (All Risk)

Onze meest uitgebreide bedrijfsautoverzekering

Schade aan anderen (WA)
Ruit
Diefstal en inbraak
Brand, storm en natuur
Aanrijding en vandalisme
Meer Meer Meer
Meest gekozen voor bedrijfsauto’s van 10 jaar en ouder Meest gekozen voor bedrijfsauto’s tussen 6 en 10 jaar Meest gekozen voor bedrijfsauto’s jonger dan 6 jaar
Wilt u precies weten wat wel en niet is verzekerd?
Bekijk de polisvoorwaarden van onze zakelijke autoverzekering

Dit kunt u ook verzekeren

U kunt uw WA, WA Beperkt Casco en WA Casco bedrijfsautoverzekering uitbreiden met 1 of meer aanvullende verzekeringen. Zo stelt u zelf de ideale zakelijke autoverzekering samen.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

U krijgt juridische hulp bij een ongeval.

Schadeverzekering voor inzittenden

Dekking voor schade aan inzittenden - ongeacht wie schuldig is voor de aanrijding.

Pechhulp

Onze alarmcentrale helpt u 24/7 weer op weg bij pech.

Schade melden?

Ervaar de service van Centraal Beheer:
Bel (055) 579 7777 of +31 55 579 7777 vanuit het buitenland.
Bij sommige schades komt 1 van onze experts bij u langs. Hij bekijkt wat de schade is en stelt de hoogte hiervan vast. Centraal Beheer betaalt de kosten van uw schade-expert. U betaalt géén eigen risico voor de kosten van de schade-expert.
Centraal Beheer werkt samen met vakmensen die goede kwaliteit leveren. Zij sturen de rekening rechtstreeks naar Centraal Beheer. U hoeft geen geld voor te schieten.

Belangrijk: een schademelding kan invloed hebben op uw premie.

Vergoeding van schade

U wilt de aanschafwaarde of nieuwwaarde terugkrijgen bij schade? Dat kan. Bij vergoeding van schade maken we onderscheid tussen personenauto’s en bestelauto’s.
En u heeft een WA Beperkt Casco of WA Casco verzekering? Dan krijgt u het aankoopbedrag terug, als uw auto binnen 3 jaar na aankoop total loss is of gestolen wordt. Het maakt niet uit of u uw auto nieuw of 2e hands heeft gekocht. Controleer vooraf of deze aanschafwaarderegeling ook geldt voor uw auto. Voor personenauto’s geldt een eigen risico van € 150,-. Dit geldt niet voor WA.
En heeft u een WA Beperkt Casco of WA Casco verzekering? Dan krijgt u van ons de nieuwwaarde terug, als uw nieuwe bestelauto binnen 1 jaar na aankoop total loss is of gestolen wordt. Ook aangebrachte accessoires vallen hieronder. Tot en met het 3e jaar geldt een afschrijvingsregeling. Deze is altijd gunstiger voor u dan de dagwaarde. Vanaf het 4e jaar ontvangt u de dagwaarde. Voor zakelijke auto’s met een grijs kenteken geldt een eigen risico van € 250,-. Dit geldt niet voor WA.
Disclaimer
U bent als eigenaar zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van schade (dit doet u eenvoudig online). U kunt een schade niet verhalen op de persoon die de bedrijfsauto met toestemming heeft geleend. En schade kan gevolg hebben voor uw no-claimkorting.

797 klanten geven de Autoverzekering van Centraal Beheer gemiddeld een 8,9. En klanten waarderen onze schadeafhandeling met een 8,3 (juni 2018).