Zakelijke Autoverzekering

Zakelijke Autoverzekering  

Snel en uitgebreid verzekerd de weg op

 • Gedekte schade? Krijg bij WA beperkt casco of WA volledig casco 3 jaar lang de aanschafwaarde terug
 • Onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé
 • Hoge instapkorting van 55%
Binnen 5 minuten online aangevraagd

Kies de Zakelijke Autoverzekering die bij u past

U kunt bij Centraal Beheer zelf een zakelijke autoverzekering samenstellen en online afsluiten. Wij bieden 3 verschillende zakelijke autoverzekeringen: WA, WA beperkt casco (Plus) en WA volledig casco (Allrisk). Zo heeft u een verzekering die past bij uw situatie en betaalt u nooit teveel.

Wilt u een bestelauto verzekeren?

Bekijk dan de Bestelautoverzekering van Centraal Beheer.

Bent u zzp'er?

Op onze pagina Zakelijke autoverzekering voor zzp'ers leggen we uit wanneer u als zzp'er een zakelijke of privé-autoverzekering nodig heeft.

Onze Zakelijke Autoverzekeringen

WA

Meest gekozen voor bedrijfsauto’s van 10 jaar en ouder

WA beperkt casco (Plus)

Meest gekozen voor bedrijfsauto’s tussen 6 en 10 jaar

WA volledig casco (Allrisk)

Meest gekozen voor bedrijfsauto’s jonger dan 6 jaar

Wettelijke aansprakelijkheid
Ruit
Diefstal en inbraak
Brand, storm en natuur
Aanrijding en vandalisme
Vervangend vervoer schade buitenland
Premie berekenen Bekijk WA Premie berekenen Bekijk WA beperkt casco Premie berekenen Bekijk WA volledig casco
Onze eenvoudigste bedrijfsautoverzekering Verzeker ook schade aan uw eigen auto Onze meest uitgebreide bedrijfsautoverzekering
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Bedrijfsautoverzekering. Met de verzekeringskaarten (WA, WA beperkt casco, WA volledig Casco) vergelijkt u makkelijk onze Autoverzekering met andere aanbieders.

Aanvullende dekkingen voor uw Zakelijke Autoverzekering

Juridische hulp bij een ongeval

Rechts­bijstand­

Raakt u buiten uw schuld betrokken bij een aanrijding? En wilt u dat de persoon die u aanreed de schade betaalt? Met onze Rechts­bijstand­verzekering hoeft u het niet alleen op te lossen.

Verzeker uzelf en uw passagiers

Schade inzittenden

Soms is niemand aansprakelijk voor uw schade. Denk aan een eenzijdig ongeval. Met een inzittenden­verzekering verzekert u uzelf, maar ook de mensen die met u meerijden bij zo'n ongeluk.

24/7 hulp bij pech

Pechhulp

Met Pechhulp bent u dag en nacht verzekerd bij autopech. In Nederland of in heel Europa. Dat is een fijne gedachte. 

Zakelijke autoverzekering

Uw auto zakelijk verzekeren, wat kost dat?

'De hoogte van uw premie hangt af van:

 • de branche waarin u actief bent;
 • het soort voertuig dat u verzekert (personenauto, bestelauto, bestelbus)
 • het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. '
 •  

  Waarom is een zakelijke autoverzekering duurder?

  'Een zakelijke auto verzekeren is meestal duurder dan een particuliere auto verzekeren. Dit komt omdat bedrijfsauto’s vaak meer kilometers rijden en meerdere bestuurders hebben. Daardoor lopen ze meer risico op schade. Goed om te weten: de kosten van uw bedrijfsauto zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst. Als u btw verrekent, dan verzekert u uw auto op basis van cataloguswaarde zonder btw.'

  Daarom een Zakelijke Autoverzekering afsluiten bij Centraal Beheer

  Bij pech of schade: wij zijn er voor u!

  Bij pech of autoschade kunt u dag en nacht op onze hulp rekenen. Waar u ook bent. Wij lossen het op. Kiest u naast WA voor beperkt casco of volledig casco, dan krijgt u bij een gedekte schade altijd vervangend vervoer als u uw auto laat repareren bij een van onze aangesloten garages.

  3 jaar lang de aanschafwaarde van uw auto terug 

  Wordt uw bedrijfsauto binnen 3 jaar na aankoop gestolen of total loss verklaard? Met een WA beperkt casco of WA volledig casco dekking krijgt u bij een gedekte schade de aanschafwaarde van de auto terug als de auto niet ouder is dan 8 jaar. Dat is het bedrag dat u voor de auto heeft betaald. 

  Onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé

  Als ondernemer bent u veel de deur uit. Naar klanten, leveranciers en opdrachten. Met de Zakelijke Autoverzekering van Centraal Beheer kunt u onbeperkt aantal kilometers rijden, zonder dat het invloed heeft op uw premie. Ook voor de kilometers die u privé rijdt.

  Zo sluit u uw Zakelijke Autoverzekering af

  Heeft u vragen of wilt u persoonlijke hulp? Dan staan onze specialisten voor u klaar. 
  De premie voor uw Zakelijke Autoverzekering berekent u eenvoudig binnen 2 minuten.
  Uw Zakelijke Autoverzekering zelf samenstellen kan ook. 
  Is deze naar wens? Dan kunt u de Zakelijke Autoverzekering direct afsluiten. Wilt u er nog even rustig over nadenken? Dan kunnen wij uw aanbod toesturen per e-mail.

  Waarom uw auto zakelijk verzekeren? 

  Wanneer uw auto geregistreerd staat op naam van uw bedrijf, is het verplicht om minimaal een WA-verzekering voor deze zakelijke auto af te sluiten. Hiermee bent u gedekt voor schade die u met de auto veroorzaakt bij anderen. Dit geldt zowel voor zakelijk als privégebruik van de auto. Zelf kunt u deze basisdekking verder afstemmen op uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een uitgebreidere dekking die ook ruit-, storm- en brandschade, vandalisme, diefstal en schade aan de eigen auto verzekert.  

  Wat is aftrekbaar bij een zakelijke autoverzekering?

  Daarnaast heeft uw auto zakelijk verzekeren ook fiscale voordelen. De premie van een zakelijke autoverzekering is namelijk fiscaal aftrekbaar. Daarnaast zijn er ook andere zaken die u kunt aftrekken van de belasting.

  Bij het aanschaffen van een nieuwe zakelijke auto kunt u het volgende aftrekken:

  • De afschrijvingskosten op de aanschaf en de overige autokosten   (denk hierbij aan de verzekering, reparatie en onderhoud, brandstof en parkeerkosten).
  • Btw over de aanschaf van de auto.
  • Btw over uw autokosten.

  Heeft u al een auto die u zakelijk gebruikt? Dan kunt u het volgende aftrekken:

  • De afschrijving van uw autokosten.
  • Btw over uw autokosten.

  Onze Zakelijke Autoverzekering afsluiten 

  Ervaar de service van Centraal Beheer. Binnen 5 minuten goed verzekerd de weg op met uw bedrijfsauto. En heeft u schade of autopech? Dan zijn wij er voor u.
  Bekijk uw premie

  U heeft 14 dagen bedenktijd 

  Niet tevreden over de Zakelijke Autoverzekering? Bel ons binnen 2 weken nadat u de verzekering afsloot. U hoeft dan niets voor deze verzekering te betalen. Heeft u al premie betaald? Dan krijgt u die gewoon van ons terug.

  Veelgestelde vragen over de Zakelijke Autoverzekering 

  Met een zakelijke autoverzekering verzekert u schade aan of door uw bedrijfsauto. Een zakelijke WA verzekering vergoedt schade door uw auto aan andere voertuigen, personen of zaken. Deze verzekering is verplicht. Met een WA beperkt casco of WA volledig casco vergoeden we ook de schade aan uw eigen bedrijfsauto. Bekijk onze zakelijke autoverzekeringen.
  Een bedrijfsauto is een auto die u zakelijk gebruikt en die voorkomt in de boekhouding van uw bedrijf. Het maakt hierbij niet uit of de auto op uw eigen naam staat of op naam van uw eenmanszaak, VOF of BV. Iedereen met een geldig rijbewijs mag in deze bedrijfs­auto rijden.  Wilt u uw bedrijfsauto verzekeren? Dan kan dat met een zakelijke autoverzekering.
  Soms is dit verplicht. Als de verzekerde waarde van uw personenauto € 75.000,- of meer is, dan stellen wij meestal eisen aan de beveiliging. Het type beveiliging is afhankelijk van onder andere de verzekerde waarde en de leeftijd van de personenauto. Voor de bepaling van de beveiliging gaan wij uit van de oorspronkelijke cataloguswaarde inclusief btw en ‘belasting van Personenauto’s en motorrijwielen’ (BPM).

  Uw auto van de zaak verzekeren bij Centraal Beheer biedt veel voordelen. Wij sommen er graag enkele voor u op:

  • U bent verzekerd bij de beste zakelijke schadeverzekeraar van 2020, 2021 en 2022. Dit blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van Verzekeraars.
  • U krijgt een vlotte klantenservice en schadeafhandeling.
  • U mag een onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé.
  • Al uw auto’s staan op 1 polis en 1 rekening.
  • U krijgt een hoge instapkorting van 55%.
  • U kunt uw zakelijke autoverzekering zelf samenstellen.
  U kunt uw schadevrije jaren altijd terugvinden in Mijn Centraal Beheer. Bent u nog geen klant? Dan vindt u uw schadevrije jaren op het polisblad van uw huidige verzekering. Als u lease-rijder bent, dan kunt u uw schadevrije jaren opvragen bij de lease­maat­schap­pij. Lees hier meer over schadevrije-jaren, de bonus-malusladder en no-claimkorting.
  U kunt uw auto ook privé rijden als u deze zakelijk heeft gekocht. Rijdt u meer dan 500 kilometer per jaar privé in uw auto van de zaak? Dan komt de bijtelling om de hoek kijken. Dit is het bedrag waarover u belasting betaalt. Vraagt u zich af of u een auto van de zaak moet kopen, of juist niet? Wij maken de keuze graag makkelijker voor u.
  Komt de auto voor in de boekhouding van uw onderneming? Dan mag u de kosten voor aanschaf, brandstof, verzekering, parkeren en onderhoud aftrekken van uw aangifte omzet­belasting. Gebruikt u uw privéauto voor zakelijke ritten? En houdt u een ritten­administratie bij? Dan mag u € 0,19 per kilometer aftrekken. In beide gevallen kunt u een zakelijke autoverzekering bij ons afsluiten. Komt uw auto niet voor in de boekhouding van uw onderneming? Dan kiest u voor onze particuliere Autoverzekering.
  Voor een elektrische auto gelden dezelfde dekkingen en voorwaarden als voor een brandstofauto. Goed om te weten: de laadkabel van uw elektrische auto is met een WA beperkt casco of WA volledig casco dekking meeverzekerd.
  Gaat u uw auto zakelijk verzekeren bij Centraal Beheer? Dan kunt u ook privé een onbeperkt aantal kilometers rijden.
  Ja, in Nederland is het verplicht om minimaal een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering af te sluiten voor elke auto. Ook voor zakelijke auto's.

  Dit zeggen klanten over Centraal Beheer