Zakelijke Autoverzekering  

Snel en goed verzekerd de weg op

 • Gedekte schade: bij WA beperkt casco of WA volledig casco krijgt u vervangend vervoer
 • Snel en gemakkelijk online afsluiten. Komt u er niet uit? Dan ‘Even Apeldoorn bellen’
 • U bent verzekerd bij de beste zakelijke schadeverzekeraar van Nederland
Binnen 5 minuten online aangevraagd
Zakelijke Autoverzekering

Kies de Zakelijke Autoverzekering die bij u past

U kunt bij Centraal Beheer zelf een zakelijke autoverzekering samenstellen en online afsluiten. Wij bieden 3 verschillende zakelijke autoverzekeringen: WA, WA beperkt casco (Plus) en WA volledig casco (Allrisk). Zo heeft u een verzekering die past bij uw situatie en betaalt u nooit teveel.

Wilt u een bestelauto verzekeren?

Bekijk dan de Bestelautoverzekering van Centraal Beheer.

Bent u zzp'er?

Op onze pagina Zakelijke autoverzekering voor zzp'ers leggen we uit wanneer u als zzp'er een zakelijke of privé-autoverzekering nodig heeft.

Onze Zakelijke Autoverzekeringen

WA

Onze eenvoudigste bedrijfsautoverzekering

WA beperkt casco (Plus)

Verzeker ook schade aan uw eigen auto

WA volledig casco (Allrisk)

Onze meest uitgebreide bedrijfsautoverzekering

Wettelijke aansprakelijkheid
Ruit
Diefstal en inbraak
Brand, storm en natuur
Aanrijding en vandalisme
Vervangend vervoer schade buitenland
Premie berekenen Bekijk WA Premie berekenen Bekijk WA beperkt casco Premie berekenen Bekijk WA volledig casco
Meest gekozen voor bedrijfsauto’s van 10 jaar en ouder Meest gekozen voor bedrijfsauto’s tussen 6 en 10 jaar Meest gekozen voor bedrijfsauto’s jonger dan 6 jaar
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Bedrijfsautoverzekering. Met de verzekeringskaarten (WA, WA beperkt casco, WA volledig Casco) vergelijkt u makkelijk onze Autoverzekering met andere aanbieders.

De voordelen van de Zakelijke Autoverzekering van Centraal Beheer

Bij pech of schade: wij zijn er voor u!

Bij pech of autoschade kunt u dag en nacht op onze hulp rekenen. Waar u ook bent. Wij lossen het op. Kiest u naast WA voor beperkt casco of volledig casco, dan krijgt u bij een gedekte schade altijd vervangend vervoer als u uw auto laat repareren bij een van onze aangesloten garages.

3 jaar lang de aanschafwaarde van uw auto terug 

Wordt uw bedrijfsauto binnen 3 jaar na aankoop gestolen of total loss verklaard? Met een WA beperkt casco of WA volledig casco dekking krijgt u bij een gedekte schade de aanschafwaarde van de auto terug als de auto niet ouder is dan 8 jaar. Dat is het bedrag dat u voor de auto heeft betaald. 

Onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé

Als ondernemer bent u veel de deur uit. Naar klanten, leveranciers en opdrachten. Met de Zakelijke Autoverzekering van Centraal Beheer kunt u onbeperkt aantal kilometers rijden, zonder dat het invloed heeft op uw premie. Ook voor de kilometers die u privé rijdt.

Dit kunt u extra verzekeren

Juridische hulp bij een ongeval

Zakelijke Rechts­bijstand­verzekering

Raakt u buiten uw schuld betrokken bij een aanrijding? En wilt u dat de persoon die u aanreed de schade betaalt? Met onze Rechts­bijstand­verzekering hoeft u het niet alleen op te lossen.

Verzeker uzelf en uw passagiers

Schadeverzekering Inzittenden

Soms is niemand aansprakelijk voor uw schade. Denk aan een eenzijdig ongeval. Met een inzittenden­verzekering verzekert u uzelf, maar ook de mensen die met u meerijden bij zo'n ongeluk.

24/7 hulp bij pech

Pechhulp

Met Pechhulp bent u dag en nacht verzekerd bij autopech. In Nederland of in heel Europa. Dat is een fijne gedachte. 

Zakelijke autoverzekering

Veelgestelde vragen over de Zakelijke Autoverzekering 

Met een zakelijke autoverzekering verzekert u schade aan of door uw bedrijfsauto. Een zakelijke WA verzekering vergoedt schade door uw auto aan andere voertuigen, personen of zaken. Deze verzekering is verplicht. Met een WA beperkt casco of WA volledig casco vergoeden we ook de schade aan uw eigen bedrijfsauto. Bekijk onze zakelijke autoverzekeringen.
Verzeker uw auto zakelijk wanneer u de auto zakelijk heeft aangekocht en de auto in de boekhouding van uw zaak voorkomt. Wanneer u de auto zakelijk verzekert, zijn uw privé­ritten ook meeverzekerd. Staat uw auto privé op naam? Dan kunt u kiezen voor een particuliere autoverzekering en kunt u eventueel zakelijke kilometers declareren. Het is dan wel van belang dat uw zakelijke kilometers beperkt blijven. Een zakelijke auto­ver­zekering wordt ook wel een bedrijfswagenverzekering genoemd.
Een bedrijfsauto is een auto die u zakelijk gebruikt en die voorkomt in de boekhouding van uw bedrijf. Het maakt hierbij niet uit of de auto op uw eigen naam staat of op naam van uw eenmanszaak, VOF of BV. Iedereen met een geldig rijbewijs mag in deze bedrijfs­auto rijden.  Wilt u uw bedrijfsauto verzekeren? Dan kan dat met een zakelijke autoverzekering.
Een zakelijke auto verzekeren is meestal duurder dan een particuliere auto verzekeren. Dit komt omdat bedrijfsauto’s vaak meer kilometers rijden en meerdere bestuurders hebben. Daardoor lopen ze meer risico op schade. De hoogte van uw premie hangt af van:
 • De branche waarin u actief bent.
 • Het soort voertuig dat u verzekert (personenauto, bestelauto, bestelbus).
 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd.
Goed om te weten: de kosten van uw bedrijfsauto zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst. Als u btw verrekent, dan verzekert u uw auto op basis van cataloguswaarde zonder btw.

Uw auto van de zaak verzekeren bij Centraal Beheer biedt veel voordelen. Wij sommen er graag enkele voor u op:

 • U bent verzekerd bij de beste zakelijke schadeverzekeraar van 2020 en 2021. Dit blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van Verzekeraars.
 • U krijgt een vlotte klantenservice en schadeafhandeling.
 • U mag een onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé.
 • Al uw auto’s staan op 1 polis en 1 rekening.
 • U krijgt een hoge instapkorting van 55%.
 • U kunt uw zakelijke autoverzekering zelf samenstellen.
U bent als eigenaar zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van schade. Dit doet u eenvoudig online. U kunt een schade niet verhalen op de persoon die de bedrijfsauto met toestemming heeft geleend. En schade kan gevolg hebben voor uw no-claimkorting. Goed om te weten: wij helpen u bij schade dag en nacht, waar u ook bent. Dat is een fijne gedachte.
Schade melden bij Centraal Beheer is eenvoudig.

Stap 1: U kunt uw schade 24/7 telefonisch melden

Bel (055) 579 7777 of +31 55 579 7777 vanuit het buitenland.

Stap 2: U heeft persoonlijke contact met onze experts

Bij sommige schades komt 1 van onze experts bij u langs. Hij bekijkt wat de schade is en stelt de hoogte hiervan vast. Centraal Beheer betaalt de kosten van uw schade-expert. U betaalt géén eigen risico voor de kosten van de schade-expert.

Stap 3: Wij betalen de schade

Centraal Beheer werkt samen met vakmensen die goede kwaliteit leveren. Zij sturen de rekening rechtstreeks naar Centraal Beheer. U hoeft geen geld voor te schieten. Belangrijk: een schademelding kan invloed hebben op uw premie.

Klanten geven ons een 8,1 voor het melden van schade

Leuk om te weten: klanten geven ons een 8,1 voor het melden van schade. Dit blijkt uit het Klanttevredenheidsonderzoek Zakelijk 2021 uitgevoerd door het Verbond van Verzekeraars. 
U kunt uw schadevrije jaren altijd terugvinden in Mijn Centraal Beheer. Bent u nog geen klant? Dan vindt u uw schadevrije jaren op het polisblad van uw huidige verzekering. Als u lease-rijder bent, dan kunt u uw schadevrije jaren opvragen bij de lease­maat­schap­pij. Hoe hoger het aantal schadevrije jaren, hoe meer korting u krijgt op uw premie. Lees hier meer over schadevrije-jaren, de bonus-malusladder en no-claimkorting.
U kunt uw auto ook privé rijden als u deze zakelijk heeft gekocht. Rijdt u meer dan 500 kilometer per jaar privé in uw auto van de zaak? Dan komt de bijtelling om de hoek kijken. Dit is het bedrag waarover u belasting betaalt. Vraagt u zich af of u een auto van de zaak moet kopen, of juist niet? Wij maken de keuze graag makkelijker voor u.
Komt de auto voor in de boekhouding van uw onderneming? Dan mag u de kosten voor aanschaf, brandstof, verzekering, parkeren en onderhoud aftrekken van uw aangifte omzet­belasting. Gebruikt u uw privéauto voor zakelijke ritten? En houdt u een ritten­administratie bij? Dan mag u € 0,19 per kilometer aftrekken. In beide gevallen kunt u een zakelijke autoverzekering bij ons afsluiten. Komt uw auto niet voor in de boekhouding van uw onderneming? Dan kiest u voor onze particuliere Autoverzekering.
U heeft een zakelijke autoverzekering, maar gebruikt uw auto door de coronabeperkingen niet of minder. Of u bent een horecaondernemer en wilt uw bedrijfsauto inzetten voor bezorgingen. Wat is wel en niet verzekerd? Lees het antwoord op de meest gestelde vragen op onze speciale pagina over het coronavirus.

Onze Zakelijke Autoverzekering afsluiten 

Ervaar de service van Centraal Beheer. Binnen 5 minuten goed verzekerd de weg op met uw bedrijfsauto. En heeft u schade of autopech? Dan zijn wij er voor u.
Bekijk uw premie

U heeft 14 dagen bedenktijd 

Niet tevreden over de Zakelijke Autoverzekering? Bel ons binnen 2 weken nadat u de verzekering afsloot. U hoeft dan niets voor deze verzekering te betalen. Heeft u al premie betaald? Dan krijgt u die gewoon van ons terug.

Dit zeggen klanten over Centraal Beheer