Zakelijke auto­verzekering

Goed verzekerd op weg

 • Vervangend vervoer (bij WA Beperkt Casco en WA Casco)
 • Direct online afsluiten
 • Onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé
Zakelijke autoverzekering

Wanneer kiest u voor een zakelijke autoverzekering?

Als u een auto van de zaak heeft waarmee u dagelijks naar klanten of opdrachten rijdt heeft u een zakelijke autoverzekering nodig. U kunt bij ons zelf uw autoverzekering samenstellen en online afsluiten. Als grootste autoverzekeraar van Nederland bieden wij 3 verschillende zakelijke autoverzekeringen: WA, WA Beperkt Casco (Plus) en WA Casco (Allrisk). Zo heeft u een verzekering die past bij uw situatie en betaalt u nooit teveel. En belangrijker, we zijn er voor u als dat nodig is. Bent u WA Plus of Allrisk verzekerd, dan zorgen we voor vervangend vervoer als u uw auto laat repareren bij een aangesloten garage. Deze vindt u op uw groene kaart.

Als u de bedrijfsauto privé gebruikt

Komt uw bedrijfsauto niet voor in de boekhouding van uw bedrijf en kunt u geen btw verrekenen? Dan is onze privé-autoverzekering iets voor u.
Bekijk privé-autoverzekering

Kies de verzekering die bij u past

Centraal Beheer biedt 3 zakelijke autoverzekeringen: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco. WA Beperkt Casco wordt ook wel WA Plus genoemd en WA Casco vaak Allrisk. U ziet hieronder de verschillen op een rij. Zo kunt u makkelijk uw opties vergelijken en beslissen welke verzekering bij u past.

WA

Onze eenvoudigste bedrijfsautoverzekering

WA Beperkt Casco (Plus)

Verzeker ook schade aan uw eigen auto

WA Casco (Allrisk)

Onze meest uitgebreide bedrijfsautoverzekering

Schade aan anderen (WA)
Ruit
Diefstal en inbraak
Brand, storm en natuur
Aanrijding en vandalisme
Bekijk WA Bekijk WA Beperkt Casco Bekijk WA Casco
Meest gekozen voor bedrijfsauto’s van 10 jaar en ouder Meest gekozen voor bedrijfsauto’s tussen 6 en 10 jaar Meest gekozen voor bedrijfsauto’s jonger dan 6 jaar
797 klanten geven de Autoverzekering van Centraal Beheer gemiddeld een 8,9. En klanten waarderen onze schadeafhandeling met een 8,3 (juni 2018). Bekijk de polisvoorwaarden van onze Bedrijfsautoverzekering.

Schade melden?

Ervaar de service van Centraal Beheer

stap 1 proces

U kunt uw schade 24/7 telefonisch melden

(055) 579 7777
stap 2 proces

U heeft persoonlijk contact met onze experts

stap 3 proces

Wij betalen de schade

Zo werkt een vergoeding bij schade

U wilt de aanschafwaarde of nieuwwaarde terugkrijgen bij schade? Dat kan. Bij vergoeding van schade maken we onderscheid tussen personenauto’s en bestelauto’s.

Is uw bedrijfsauto een personenauto?

En u heeft een WA Beperkt Casco of WA Casco verzekering? Dan krijgt u het aankoopbedrag terug, als uw auto binnen 3 jaar na aankoop total loss is of gestolen wordt. Het maakt niet uit of u uw auto nieuw of 2e hands heeft gekocht. Controleer vooraf of deze aanschafwaarderegeling ook geldt voor uw auto. Voor personenauto’s geldt een eigen risico van € 150,-. Dit geldt niet voor WA. 

Is uw bedrijfsauto een bestelauto?

En heeft u een WA Beperkt Casco of WA Casco verzekering? Dan krijgt u van ons de nieuwwaarde terug, als uw nieuwe bestelauto binnen 1 jaar na aankoop total loss is of gestolen wordt. Ook aangebrachte accessoires vallen hieronder. Tot en met het 3e jaar geldt een afschrijvingsregeling. Deze is altijd gunstiger voor u dan de dagwaarde. Vanaf het 4e jaar ontvangt u de dagwaarde. Voor zakelijke auto’s met een grijs kenteken geldt een eigen risico van € 250,-. Dit geldt niet voor WA. 

Zakelijke autoverzekering

Veelgestelde vragen

Een bedrijfsauto is een auto die u zakelijk gebruikt en die voorkomt in de boekhouding van uw bedrijf. Het maakt hierbij niet uit of de auto op uw eigen naam staat of op naam van uw eenmanszaak, VOF of BV. Iedereen met een geldig rijbewijs mag in deze bedrijfsauto rijden.
Een zakelijke autoverzekering is meestal duurder dan een particuliere. Simpelweg omdat bedrijfsauto’s meer kilometers rijden en meestal meerdere bestuurders hebben. Daardoor lopen ze meer risico op schade. Ook berekenen wij uw zakelijke premie anders. De hoogte hangt af van:
 • Het aantal medewerkers dat u in dienst heeft.
 • Het risico binnen de branche waarin u actief bent.
 • Uw lidmaatschap bij een brancheorganisatie.
 • Het soort voertuig dat u verzekert (personenauto, bestelauto, bestelbus).
De kosten van uw bedrijfsauto zijn aftrekbaar van de Belastingdienst. Als u btw verrekent, dan verzekert u uw auto op basis van cataloguswaarde zonder btw.

Uw bedrijfsauto verzekeren bij Centraal Beheer biedt veel voordelen. Wij sommen er graag enkele voor u op:

 • U krijgt een vlotte klantenservice en schadeafhandeling.
 • U mag een onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé.
 • Al uw auto’s staan op 1 polis en 1 rekening.
 • U krijgt een hoge instapkorting van 55%.
 • U kunt accessoires meeverzekeren bij de WA Beperkt Casco en WA Casco verzekering.
 • U kunt de aanschafprijs of nieuwwaarde terugkrijgen bij WA Beperkt Casco en WA Casco.
 • U kunt uw zakelijke autoverzekering zelf samenstellen.
U bent als eigenaar zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van schade (dit doet u eenvoudig online). U kunt een schade niet verhalen op de persoon die de bedrijfsauto met toestemming heeft geleend. En schade kan gevolg hebben voor uw no-claimkorting.
U kunt uw auto ook privé rijden als u deze zakelijk heeft gekocht. Rijdt u meer dan 500 kilometer per jaar privé in uw auto van de zaak? Dan komt de bijtelling om de hoek kijken. Dit is het bedrag waarover u belasting betaalt. Vraagt u zich af of u een auto van de zaak moet kopen, of juist niet? Wij maken de keuze graag makkelijker voor u.

Stap 1: U kunt uw schade 24/7 telefonisch melden

Bel (055) 579 7777 of +31 55 579 7777 vanuit het buitenland.

Stap 2: U heeft persoonlijke contact met onze experts

Bij sommige schades komt 1 van onze experts bij u langs. Hij bekijkt wat de schade is en stelt de hoogte hiervan vast. Centraal Beheer betaalt de kosten van uw schade-expert. U betaalt géén eigen risico voor de kosten van de schade-expert

Stap 3: Wij betalen de schade

Centraal Beheer werkt samen met vakmensen die goede kwaliteit leveren. Zij sturen de rekening rechtstreeks naar Centraal Beheer. U hoeft geen geld voor te schieten. Belangrijk: een schademelding kan invloed hebben op uw premie.
U heeft een zakelijke autoverzekering, maar gebruikt uw auto door de coronabeperkingen niet of minder. Of u bent een horecaondernemer en wilt uw bedrijfsauto inzetten voor bezorgingen. Wat is wel en niet verzekerd? Lees het antwoord op de meest gestelde vragen op onze speciale pagina over het coronavirus.

Ook handig om te verzekeren

U kunt uw WA, WA Beperkt Casco en WA Casco bedrijfsautoverzekering uitbreiden met 1 of meer aanvullende verzekeringen. Zo stelt u zelf de ideale zakelijke autoverzekering samen.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

U krijgt juridische hulp bij een ongeval.

Schadeverzekering voor inzittenden

Dekking voor schade aan inzittenden - ongeacht wie schuldig is voor de aanrijding.

Pechhulp

Onze alarmcentrale helpt u 24/7 weer op weg bij pech.

Zakelijke autoverzekering
Centraal Beheer biedt 3 zakelijke autoverzekeringen: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco. Uw premie is afhankelijk van de verzekering die u kiest.