Zakelijke Autoverzekering zzp

Zakelijke Autoverzekering voor zzp’ers

Afgestemd op de wensen van uw eenmanszaak

  • Onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé
  • Autokosten, waaronder uw premie, zijn fiscaal aftrekbaar
  • Snel en online uw verzekering afsluiten
Binnen 5 minuten online aangevraagd

Uw autoverzekering: zakelijk of privé verzekeren?

Als zzp’er kunt u kiezen uit een particuliere of een zakelijke autoverzekering. Welke bij u past, hangt af van een aantal factoren. Beide verzekeringen bieden voor- en nadelen.

Het zakelijk gebruik van uw auto

Als u een auto van de zaak heeft waarmee u dagelijks naar klanten of opdrachten rijdt heeft u een zakelijke autoverzekering nodig. Deze houdt er rekening mee dat u als ondernemer meer kilometers aflegt. Of dat er bijvoorbeeld af en toe ook iemand anders in uw auto rijdt. Rijdt u alleen maar naar uw werk? Dan valt uw gebruik onder woon-werkverkeer en volstaat een privé-autoverzekering.

Zakelijk verzekeren levert belastingvoordeel op

Komt de auto voor in de boekhouding van uw bedrijf? Dan kiest u voor een zakelijke autoverzekering. Dat levert belastingvoordeel op. U mag de kosten voor aanschaf, brandstof, verzekering, parkeren en onderhoud aftrekken van uw aangifte omzetbelasting.

Gebruikt u uw privé auto voor zakelijke ritten? En houdt u een rittenadministratie bij?
Dan mag u € 0,19 per kilometer aftrekken.

In beide gevallen kunt u een zakelijke autoverzekering bij ons afsluiten. Komt uw auto niet voor in de boekhouding van uw bedrijf? Dan kiest u voor onze particuliere Autoverzekering. De premie van een privé-autoverzekering is niet aftrekbaar van de belasting.

Een privé-autoverzekering is goedkoper

Het voordeel van een privé-autoverzekering is de maandelijkse premie, die over het algemeen lager is dan een zakelijke autoverzekering. Maar als u kijkt naar het totale kostenplaatje, dan is het verschil in kosten tussen privé en zakelijk verzekeren best klein. De premie van een zakelijke autoverzekering is namelijk fiscaal aftrekbaar. Daarnaast hebben een aantal andere factoren invloed op uw premie:
  • De branche waarin u actief bent.
  • Het soort voertuig dat u verzekert (personenauto, bestelauto, bestelbus).
  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd.

Heeft u een bestelauto?

Vervoert u als zzp’er zakelijke goederen, bijvoorbeeld met een bestelbus? En staat uw bestelauto in de boekhouding van uw bedrijf? Dan kiest u voor onze Bestelautoverzekering.
Bestelauto verzekeren

Uw autoverzekering: zakelijk of privé verzekeren? 

Vrouw met een auto icoon boven haar hand

In deze video vertelt Eva alles wat u moet weten over de zakelijke auto­verzekering. 

Kies de Zakelijke Autoverzekering die bij u als zzp’er past  

Centraal Beheer biedt 3 Zakelijke Autoverzekeringen: WA, WA beperkt casco (Plus) en WA casco (Allrisk). U ziet hieronder de verschillen op een rij. Zo kunt u makkelijk uw opties vergelijken en beslissen welke verzekering bij u past.

WA

Onze eenvoudigste bedrijfsautoverzekering

WA beperkt casco (Plus)

Verzeker ook schade aan uw eigen auto

WA volledig casco (Allrisk)

Onze meest uitgebreide bedrijfsautoverzekering

Wettelijke aansprakelijkheid
Ruit
Diefstal en inbraak
Brand, storm en natuur
Aanrijding en vandalisme
Vervangend vervoer schade buitenland
Premie berekenen Bekijk WA Premie berekenen Bekijk WA beperkt casco Premie berekenen Bekijk WA volledig casco
Meest gekozen voor bedrijfsauto’s van 10 jaar en ouder Meest gekozen voor bedrijfsauto’s tussen 6 en 10 jaar Meest gekozen voor bedrijfsauto’s jonger dan 6 jaar
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Zakelijke Autoverzekering. Met de verzekeringskaarten WA, WA beperkt casco en WA volledig casco vergelijkt u makkelijk onze verzekeringen met andere aanbieders.

De voordelen van onze Zakelijke Autoverzekering zzp

Onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé

Als zzp’er bent u veel de deur uit. Naar klanten, leveranciers en opdrachten. Met de Zakelijke Autoverzekering van Centraal Beheer kunt u onbeperkt aantal kilometers rijden, zonder dat het invloed heeft op uw premie. Ook voor de kilometers die u privé rijdt.

Bij pech of schade: wij zijn er voor u! 

Met onze Zakelijke Autoverzekering wordt u goed geholpen bij een botsing of andere autoschade. Dag en nacht, waar u ook bent. Kiest u voor WA beperkt casco of WA volledig casco, dan krijgt u bij schade altijd vervangend vervoer als u uw auto laat repareren bij een van onze aangesloten garages. 

3 jaar lang de aanschafwaarde van uw auto terug

Wordt uw bedrijfsauto binnen 3 jaar na aankoop gestolen of total loss verklaard? Met een WA beperkt casco of WA volledig casco-dekking krijgt u bij een gedekte schade de aanschaf­waarde van de auto terug als de auto niet ouder is dan 8 jaar. Dat is het bedrag dat u voor de auto heeft betaald. Zo kunt u weer een vergelijkbare auto kopen.  

“De fiscale voordelen maken een zakelijke autoverzekering aantrekkelijk”

“Tegenover de gemiddeld hogere premie van een zakelijke autoverzekering staan ook voordelen. Omdat uw auto in de boekhouding staat van uw eenmanszaak, is de premie van de bedrijfsautoverzekering aftrekbaar in uw inkomstenbelasting. Ook de kosten voor bijvoorbeeld brandstof, parkeerkosten, onderhoud en reparatie kunt u aftrekken bij de inkomstenbelasting. Wilt u meer weten over de fiscale voordelen van een zakelijke autoverzekering? Neem gerust contact met mij op.”

Ook handig om te verzekeren 

U kunt uw WA, WA beperkt casco en WA casco Zakelijke Autoverzekering uitbreiden met 1 of meer aanvullende verzekeringen. Zo stelt u zelf de ideale zakelijke autoverzekering samen.

Verzeker uzelf en uw passagiers

Schadeverzekering Inzittenden

Soms is niemand aansprakelijk voor uw schade. Denk aan een eenzijdig ongeval. Met een inzittendenverzekering verzekert u uzelf, maar ook de mensen die met u meerijden bij zo'n ongeluk.

24/7 hulp bij pech 

Pechhulp

Met Pechhulp bent u dag en nacht verzekerd bij autopech. In Nederland of in heel Europa. Dat is een fijne gedachte. 

Juridische hulp bij een ongeval

Zakelijke Rechtsbijstandverzekering

Raakt u buiten uw schuld betrokken bij een aanrijding? En wilt u dat de persoon die u aanreed de schade betaalt? Met onze Rechtsbijstandverzekering hoeft u het niet alleen op te lossen.

Een zakelijke autoverzekering zzp afsluiten

Ervaar de service van Centraal Beheer. Binnen 5 minuten goed verzekerd de weg op. En heeft u schade of autopech? Dan zijn wij er voor u.
Bekijk uw premie

U heeft 14 dagen bedenktijd 

Niet tevreden over de Zakelijke Autoverzekering? Bel ons binnen 2 weken nadat u de verzekering afsloot. U hoeft dan niets voor deze verzekering te betalen. Heeft u al premie betaald? Dan krijgt u die gewoon van ons terug.