Zakelijke Autoverzekering zzp

Zakelijke Autoverzekering voor zzp’ers

Afgestemd op de wensen van uw eenmanszaak

 • Onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé
 • Autokosten, waaronder uw premie, zijn fiscaal aftrekbaar
 • Snel en online uw verzekering afsluiten
Binnen 5 minuten online aangevraagd

Uw autoverzekering zakelijk of privé verzekeren: wat kiest u?

Als zzp’er kunt u uw auto verzekeren met een particuliere of een zakelijke autoverzekering. Om erachter te komen welke bij u past, kunt u uzelf de volgende vragen stellen:

Gebruikt u de auto zakelijk?

Als u een auto van de zaak heeft waarmee u dagelijks naar klanten of opdrachten rijdt, heeft u een zakelijke autoverzekering nodig. Deze houdt er rekening mee dat u als ondernemer meer kilometers aflegt. Of dat er bijvoorbeeld af en toe ook iemand anders in uw auto rijdt. Rijdt u alleen maar naar uw werk? Dan valt uw gebruik onder woon-werkverkeer en is een privé-autoverzekering voldoende.

Komt de auto voor in de boekhouding van uw bedrijf?

Zo ja, dan kiest u voor een zakelijke autoverzekering. Dat levert belastingvoordeel op. U mag de kosten voor aanschaf, brandstof, verzekering, parkeren en onderhoud aftrekken van uw aangifte omzetbelasting. Zo nee, dan kiest u voor onze particuliere Autoverzekering. De premie van een privé-autoverzekering is niet aftrekbaar van de belasting.

Een zakelijke auto privé verzekeren, of andersom?

Heeft u als zzp’er uw privéauto verzekerd met een zakelijke autoverzekering? Dan zijn uw privéritten ook meeverzekerd. Andersom is het vaak niet mogelijk om uw bedrijfsauto privé te verzekeren.

Uw auto zakelijk of privé verzekeren: dit is het verschil

Vrouw met een auto icoon boven haar hand

Onze specialist Eva vertelt u in deze video alles over de voordelen van uw auto zakelijk of privé verzekeren:

Kies de Zakelijke Autoverzekering die bij u als zzp’er past

Centraal Beheer biedt 3 Zakelijke Autoverzekeringen: WA, WA beperkt casco (Plus) en WA casco (Allrisk). U ziet hieronder de verschillen op een rij. Zo kunt u makkelijk uw opties vergelijken en beslissen welke verzekering bij u past.

WA

Meest gekozen voor bedrijfsauto’s van 10 jaar en ouder

WA beperkt casco (Plus)

Meest gekozen voor bedrijfsauto’s tussen 6 en 10 jaar

WA volledig casco (Allrisk)

Meest gekozen voor bedrijfsauto’s jonger dan 6 jaar

Wettelijke aansprakelijkheid
Ruit
Diefstal en inbraak
Brand, storm en natuur
Aanrijding en vandalisme
Vervangend vervoer schade buitenland
Premie berekenen Bekijk WA Premie berekenen Bekijk WA beperkt casco Premie berekenen Bekijk WA volledig casco
Onze eenvoudigste bedrijfsautoverzekering Verzeker ook schade aan uw eigen auto Onze meest uitgebreide bedrijfsautoverzekering
In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Zakelijke Autoverzekering. Met de verzekeringskaarten WA, WA beperkt casco en WA volledig casco vergelijkt u makkelijk onze verzekeringen met andere aanbieders.

Aanvullende dekkingen voor uw zzp Zakelijke Autoverzekering

U kunt uw WA, WA beperkt casco en WA casco Zakelijke Autoverzekering uitbreiden met 1 of meer aanvullende verzekeringen. Zo stelt u zelf de ideale zzp Zakelijke Autoverzekering samen.

Verzeker uzelf en uw passagiers

Schade inzittenden

Soms is niemand aansprakelijk voor uw schade. Denk aan een eenzijdig ongeval. Met een inzittendenverzekering verzekert u uzelf, maar ook de mensen die met u meerijden bij zo'n ongeluk.

24/7 hulp bij pech 

Pechhulp

Met Pechhulp bent u dag en nacht verzekerd bij autopech. In Nederland of in heel Europa. Dat is een fijne gedachte. 

Juridische hulp bij een ongeval

Rechtsbijstand

Raakt u buiten uw schuld betrokken bij een aanrijding? En wilt u dat de persoon die u aanreed de schade betaalt? Met onze Rechtsbijstandverzekering hoeft u het niet alleen op te lossen.

Zakelijke autoverzekering

Wat kost een zakelijke autoverzekering voor zzp’ers?

De kosten voor een zakelijke autoverzekering voor zzp’ers zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • De branche waarin u werkt.
 • Het soort voertuig dat u verzekert (bijvoorbeeld een personenauto of bestelauto).
 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd.
 • De gekozen dekking. 

Is een privé-autoverzekering niet goedkoper?

Het voordeel van een privé-autoverzekering is de maandelijkse premie, die over het algemeen lager is dan een zakelijke autoverzekering. Maar als u kijkt naar het totale kostenplaatje, dan is het verschil in kosten tussen privé en zakelijk verzekeren best klein. De premie van een zakelijke autoverzekering is namelijk fiscaal aftrekbaar. De hogere premie bij een zakelijke autoverzekering heeft een paar redenen. Zo maken zakelijke auto’s meer kilometers, hebben ze vaak meerdere bestuurders en is er dus ook meer risico op schade.

Heeft u een bestelauto?

Vervoert u als zzp’er zakelijke goederen, bijvoorbeeld met een bestelbus? En staat uw bestelauto in de boekhouding van uw bedrijf? Dan kiest u voor onze Bestelautoverzekering.
Bestelauto verzekeren

Wat zijn de voordelen van een bedrijfsauto verzekeren als zzp’er?

Naast de financiële zekerheid die een zakelijke autoverzekering voor u als zzp’er biedt, zijn er ook fiscale voordelen waar u van kunt profiteren. De premie van een zakelijke autoverzekering is namelijk fiscaal aftrekbaar. Daarnaast kunt u als zzp’er een aantal andere zaken aftrekken van de belasting.  

Bij het aanschaffen van een nieuwe zakelijke auto kunt u het volgende aftrekken:

 • De afschrijvingskosten op de aanschaf en de overige autokosten   (denk hierbij aan de verzekering, reparatie en onderhoud, brandstof en parkeerkosten.
 • Btw over de aanschaf van de auto.
 • Btw over uw autokosten.


Heeft u al een auto die u zakelijk gebruikt? Dan kunt u het volgende aftrekken: 
 

 • De afschrijving van uw autokosten.
 • Btw over uw autokosten. 

“De fiscale voordelen maken een zakelijke autoverzekering aantrekkelijk”

“Tegenover de gemiddeld hogere premie van een zakelijke autoverzekering staan ook voordelen. Omdat uw auto in de boekhouding staat van uw eenmanszaak, is de premie van de bedrijfsautoverzekering aftrekbaar in uw inkomstenbelasting. Ook de kosten voor bijvoorbeeld brandstof, parkeerkosten, onderhoud en reparatie kunt u aftrekken bij de inkomstenbelasting. Wilt u meer weten over de fiscale voordelen van een zakelijke autoverzekering? Neem gerust contact met mij op.”

De voordelen van onze Zakelijke Autoverzekering zzp

Onbeperkt aantal kilometers rijden, ook privé

Als zzp’er bent u veel de deur uit. Naar klanten, leveranciers en opdrachten. Met de Zakelijke Autoverzekering van Centraal Beheer kunt u onbeperkt aantal kilometers rijden, zonder dat het invloed heeft op uw premie. Ook voor de kilometers die u privé rijdt.

Bij pech of schade: wij zijn er voor u! 

Met onze Zakelijke Autoverzekering wordt u goed geholpen bij een botsing of andere autoschade. Dag en nacht, waar u ook bent. Kiest u voor WA beperkt casco of WA volledig casco, dan krijgt u bij schade altijd vervangend vervoer als u uw auto laat repareren bij een van onze aangesloten garages. 

3 jaar lang de aanschafwaarde van uw auto terug

Wordt uw bedrijfsauto binnen 3 jaar na aankoop gestolen of total loss verklaard? Met een WA beperkt casco of WA volledig casco-dekking krijgt u bij een gedekte schade de aanschaf­waarde van de auto terug als de auto niet ouder is dan 8 jaar. Dat is het bedrag dat u voor de auto heeft betaald. Zo kunt u weer een vergelijkbare auto kopen.  

Een zakelijke autoverzekering zzp afsluiten

Ervaar de service van Centraal Beheer. Binnen 5 minuten goed verzekerd de weg op. En heeft u schade of autopech? Dan zijn wij er voor u.
Bekijk uw premie

U heeft 14 dagen bedenktijd 

Niet tevreden over de Zakelijke Autoverzekering? Bel ons binnen 2 weken nadat u de verzekering afsloot. U hoeft dan niets voor deze verzekering te betalen. Heeft u al premie betaald? Dan krijgt u die gewoon van ons terug.

Veelgestelde vragen

Wanneer u een auto aanschaft, moet u hiervoor een autoverzekering afsluiten. Dus ook als u uw auto zakelijk gebruikt. U bent volgens de wet verplicht om minimaal een WA-verzekering voor uw auto af te sluiten. Dit geldt voor zowel zakelijke als particuliere auto’s.
Schadevrije jaren zijn jaren waarin u geen schade heeft geclaimd bij uw verzekeraar. Voor elk jaar waarin u geen schade claimt, bouwt u 1 schadevrij jaar op. Wanneer u wel schade claimt, kunt u schadevrije jaren verliezen. Met als gevolg een hogere premie. (H3) Wat moet ik doen in geval van een ongeluk met mijn zakelijk verzekerde auto? Heeft u direct pechhulp nodig? Dan kunt u bellen naar: +31 (0)55 579 6699. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Geen spoed? Schade melden kan ook telefonisch of gemakkelijk online.
Natuurlijk kunt u als zzp’er bij Centraal Beheer ook uw elektrische bedrijfsauto of hybride bedrijfsauto zakelijk verzekeren. Hierbij gelden dezelfde dekkingen en voorwaarden als voor brandstofauto’s. Goed om te weten: de laadkabel van uw elektrische auto is met een WA beperkt casco of WA volledig casco dekking ook meeverzekerd.