Verzuimverzekering

Alles goed geregeld bij een zieke medewerker

  • Deskundige hulp bij verzuim en re-integratie
  • Gemakkelijk zelf online afsluiten
  • Of met behulp van een specialist binnen 1 dag een offerte
Vragen? Bel ons gerust op (055) 579 8197

Met onze Verzuimverzekering heeft u financiële zekerheid

Als werkgever bent u verplicht 2 jaar (een groot deel van) het loon van uw zieke medewerker te betalen. Met onze Verzuimverzekering of Ziekteverzuimverzekering bent u verzekerd van deze loondoorbetaling. Wij geven een vergoeding voor het loon van uw zieke medewerker dat u moet doorbetalen, zowel het 1e als het 2e ziektejaar. Dat is een fijne gedachte. 

Professionele ondersteuning bij het re-integratietraject 

Naast dat u met een verzuimverzekering verzekerd bent van loondoorbetaling, kunnen wij u helpen bij de wettelijke verplichtingen rondom verzuim en het re-integratietraject van uw zieke medewerker. Onze deskundige specialisten met ruime ervaring staan dagelijks voor u klaar. Zo kunt u zorgeloos ondernemen.

Goed verzekerd met de Verzuimverzekering van Centraal Beheer

Persoonlijke verzuimbegeleiding

U kunt onze Verzuimverzekering uitbreiden met persoonlijke verzuimbegeleiding. Wij helpen u bij het verzuimproces en re-integratietraject van uw zieke medewerker. Denk aan het opstellen van een verplichte probleemanalyse en Plan van Aanpak. Zo voldoet u zeker aan de wet!

Hulp bij verzuimpreventie

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom helpen wij u ook om verzuim te voorkomen. Zo bieden wij onder andere het preventiespreekuur voor uw medewerkers aan. En kan 1 van uw medewerkers zich opleiden tot preventiemedewerker.

1 vast aanspreekpunt

Het afsluiten van een verzuimverzekering kan best ingewikkeld zijn. Welke mogelijkheden heeft u? En waar moet u op letten? Onze deskundige specialisten kijken graag met u mee. En u krijgt bij Centraal Beheer 1 vast aanspreekpunt waar u altijd op terug kunt vallen.

Ontdek welke verzuimverzekering bij uw situatie past

Verzuimverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten. Net als bedrijven. Want wat voor uw ondernemende buurman de juiste keuze is, kan voor u iets heel anders betekenen. Daarom is het fijn dat er meerdere mogelijkheden zijn. Zodat u zich altijd goed beschermt tegen de vaak grote financiële gevolgen van arbeidsongeschikte medewerkers. Weten welke verzuimverzekering bij uw bedrijf past? 

Welke verzuimverzekering past bij uw situatie

Altijd een Verzuimverzekering die bij u past

Bij Centraal Beheer kunt u de Verzuimverzekering gemakkelijk zelf samenstellen en online afsluiten (tot 25 medewerkers). Gaat u voor de minimale loonkostendekking of complete ontzorging op het gebied van verzuim en re-integratie? Binnen onze verzekeringen kiest u zelf uw eigen risicoperiode en het dekkingspercentage.

Verzuim­verzekering zonder Arbodienst

Alleen loonkostendekking

Verzuim­verzekering Compleet

Complete dekking arbodienstverlening

MKB Verzuim ontzorg-verzekering

Volledige ontzorging bij verzuim

Vergoeding loondoorbetaling
Extra begeleiding werkgever
Hulp bij verzuimpreventie
Wettelijke verplichting van een basiscontract arbodienst
Vergoeding van alle behandelingen voorgeschreven door de arbodienst
Poortwachtergarantie
Extra begeleiding medewerker
Premie berekenen Bekijk zonder Arbo Premie berekenen Bekijk Compleet Offerte aanvragen Bekijk MKB ontzorg
Meest gekozen

Veelgestelde vragen

Het kan zomaar gebeuren dat uw medewerker tijdelijk niet kan werken. Denk aan een griep, een burn-out of een gebroken been op wintersport. Van dit soort risico’s kunt u behoorlijk wakker liggen. Want als werkgever bent u verplicht 2 jaar (een deel van) het loon van uw zieke medewerker te betalen. Met een verzuimverzekering of ziekteverzuimverzekering verzekert u zich tegen het financiële risico van deze loondoorbetaling. En heeft u hulp nodig bij de begeleiding en re-integratie van uw zieke medewerker? Dan kunt u dit gewoon meeverzekeren. Dat scheelt een hoop slapeloze nachten.
Een verzuimverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch is het soms verstandig om deze wel af te sluiten. Zeker als u niet genoeg geld heeft om een (langdurig) zieke medewerker te betalen. Want uit onderzoek van TNO kost een zieke medewerker al gauw gemiddeld € 245,- per dag. Daar bovenop komen nog de kosten voor arbodienstverlening, productieverlies en eventueel vervangend personeel. Voor een klein bedrijf kan dit grote gevolgen hebben.

1 van onze verzuimspecialisten kan u alles vertellen over de voordelen van een verzuimverzekering voor uw bedrijf.
U wilt een verzuimverzekering die past bij uw bedrijf. U stelt daarom zelf uw verzuimverzekering samen. Zo beïnvloedt u ook zelf de hoogte van de premie. U maakt uit de volgende dekkingen een keuze:

Percentage van het jaarloon

U kiest zelf hoeveel procent van het jaarloon van uw zieke medewerker u wilt verzekeren. Dit geldt voor zowel jaar 1 als jaar 2. Het meest voorkomende dekkingspercentage van het jaarloon is 100% in jaar 1 en 70% in jaar 2. Het jaarloon dat u maximaal kunt verzekeren bedraagt € 125.000,- per medewerker.

Werkgeverslasten

Werkgeverslasten zijn de kosten die u naast het loon moet doorbetalen als uw medewerker ziek is. Bijvoorbeeld de premies voor werknemersverzekeringen en mogelijke pensioenlasten. Werkgeverslasten zijn een vast percentage van het loon. Bij Centraal Beheer kunt u 10% of 20% meeverzekeren.

Eigen risicoperiode

U bepaalt eerst wat voor eigen risico u wilt lopen. U kiest daarvoor een eigen risicoperiode in werkdagen. U kunt kiezen uit 10, 20, 30 of 65 werkdagen. De minimale eigen risicoperiode is 10 werkdagen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.
Onze Verzuimverzekering beschermt u tegen de hoge kosten van loondoorbetaling. En verzekert u zich bij uw verzuimverzekering ook voor de arbodienstverlening? Dan krijgt u hulp bij het begeleiden bij verzuim en re-integratie van uw zieke medewerkers. Zo weet u zeker dat u zich aan de wettelijke regels houdt en voorkomt u boetes van UWV. Alle voordelen van onze verzekering op een rij:
  • Onze Verzuimverzekering beschermt u tegen de hoge kosten van loondoorbetaling bij een zieke medewerker.
  • U krijgt persoonlijke begeleiding wanneer uw medewerker ziek wordt*.
  • Wij helpen u zodat uw zieke medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk kan*.
  • 1 vast aanspreekpunt voor de verzuimbegeleiding*.
  • U meldt gemakkelijk een ziek- of herstelmelding via het online Meldloket of de Verzuimapp .
  • U voldoet aan de wettelijke verplichtingen rondom loondoorbetaling en re-integratie*.
  • U voorkomt boetes van UWV*.
Wij helpen u graag met een verzuimoplossing die past bij u én uw medewerkers, zodat u zich kunt richten op ondernemen. Gratis oriëntatiegesprek.

*Dit geldt bij de Verzuimverzekering Compleet of de MKB Verzuim ontzorg-verzekering. Niet bij de Verzuimverzekering zonder Arbodienstverlening.
Wij berekenen de premie aan de hand van verschillende factoren. Zo kijken we hoeveel medewerkers u heeft. En ook naar de gegevens van uw medewerkers, zoals hun geboortejaar, jaarloon en geslacht. Ook is het belangrijk om te weten hoe hoog uw verzuim in de afgelopen 3 jaar is geweest. Andere factoren die invloed hebben op de premie zijn de eigen risicoperiode en het dekkingspercentage. Lees meer over de kosten van een verzuimverzekering.

U berekent de premie van de Verzuimverzekering gemakkelijk en snel online. Heeft u vragen? Dan staan onze verzuimspecialisten voor u klaar.
Bekijk uw premie
Als werkgever heeft u bij verzuim te maken met verschillende verplichtingen. Bijvoorbeeld dat u uw zieke medewerker de eerste 2 jaar tenminste 70% van het loon doorbetaalt. Naast de verplichting om het loon door te betalen, heeft u als werkgever ook te maken met de Wet verbetering poortwachter. Deze wet eist van u en uw zieke medewerker dat u zich samen met een arbodienst inspant om uw zieke medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Zo moet u uw medewerker bijvoorbeeld ziekmelden bij de bedrijfsarts of arbodienst. En heeft u om de 6 weken contact met uw zieke medewerker. Houdt u zich als werkgever niet aan de plichten uit deze wet? Dan kan UWV een boete opleggen. En moet u mogelijk nog 1 jaar extra loon betalen. Deze boete heet loonsanctie.
Dat ligt eraan hoe uw bedrijf eruitziet en wat uw wensen zijn. Hoeveel medewerkers heeft u dienst bijvoorbeeld? Heeft u voldoende geld om de verzuimkosten van uw medewerkers door te betalen? Wilt u juist financiële zekerheid? En heeft u tijd en energie om het re-integratietraject van uw zieke medewerker(s) te begeleiden? Vragen die u aan uzelf moet stellen voordat u een verzuimverzekering afsluit.
U heeft verschillende mogelijkheden voor het afsluiten van onze Verzuimverzekering. U kunt de verzekering direct online afsluiten tot maximaal 25 medewerkers. Het is belangrijk dat u een dekking kiest die goed bij uw bedrijf past. Daarom kunt u ook telefonisch (055) 579 8197 een verzuimverzekering afsluiten. Na het gesprek met een verzuimspecialist ontvangt u binnen 1 werkdag een offerte. Tips bij het afsluiten van een Verzuimverzekering.
Ja. U bent als werkgever verplicht om ervoor te zorgen dat uw medewerkers veilig en gezond kunnen werken. De arbodienst begeleidt zowel u als uw zieke medewerker en zorgt ervoor dat u voldoet aan de Wet verbetering poortwachter. Een arbodienst kunt u meeverzekeren met onze Verzuimverzekering. Meer over arbodienstverlening.

Stop-loss: de Verzuimverzekering voor grotere bedrijven

Voor bedrijven van 25 tot 250 medewerkers is de Stop-loss Verzuimverzekering (ook wel calamiteitendekking genoemd) mogelijk de juiste oplossing. Met Stop-loss verzekert u zich tegen onverwachts hoge kosten die buiten het door u gekozen eigen risico bedrag vallen.
Bekijk verzekering

Wat betekent het risico van verzuim voor uw bedrijf?

“Een zieke medewerker kan voor behoorlijke financiële schade zorgen. Zeker wanneer u geen of weinig reserves heeft. Een verzuimverzekering beschermt u onder andere tegen de hoge kosten van de loondoorbetalingsplicht bij ziekte. Weet u nog niet zeker of u zo’n verzekering nodig heeft? Dan is het goed om eerst uw risico’s van verzuim te kennen. Tijdens een persoonlijk gesprek informeer ik u hier graag over.”

Sander Holweg, verzuimspecialist Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer zijn duizenden werkgevers met een Verzuimverzekering verzekerd tegen onder andere de financiële gevolgen bij ziekte. Bekijk uw premie binnen 1 minuut en ontdek of onze Verzuimverzekering iets voor u is.
Hulp nodig? Bel ons gerust op (055) 579 8197