Verzuimverzekering

Alles goed geregeld bij een zieke medewerker

 • Ervaar gemak met onze standaard dekking of ga voor een dekking op maat
 • Gemakkelijk zelf online afsluiten
 • Uw wettelijke verzuim verplichtingen snel en eenvoudig geregeld

Hoeveel medewerkers heeft uw bedrijf?

Verzuimverzekering Centraal Beheer

Wat is een verzuimverzekering?

Met een verzuimverzekering verzekert u zich tegen de kosten van een zieke medewerker. Het kan zomaar gebeuren dat uw medewerker tijdelijk niet kan werken. Denk aan een griep, een burn-out of gebroken been op wintersport. U bent dan als werkgever verplicht 2 jaar (een deel) van het loon door te betalen. Ook bent u verantwoordelijk voor de re-integratie en begeleiding van uw zieke medewerker.

Met onze Verzuimverzekering heeft u financiële zekerheid

Met onze Verzuimverzekering of Ziekteverzuimverzekering bent u verzekerd voor de loondoorbetaling bij een zieke medewerker. En wij helpen u bij de wettelijke verplichtingen rondom verzuim en het re-integratietraject van uw zieke medewerker. Dat is een fijne gedachte.

Wat kost een zieke medewerker?

De kosten van een langdurig zieke medewerker kunnen aardig oplopen. Met deze eenvoudige rekentool kunt u direct zien wat het u kost als een medewerker ziek wordt.
Bereken verzuimkosten

Welke verzuimverzekering past bij u?

Verzuimverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten. Dat is best lastig kiezen. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze. Met de Verzuimverzekering Keuzehulp ontdekt u binnen een paar minuten welke Verzuimverzekering bij u past.
Ontdek welke Verzuimverzekering bij u past

Goed verzekerd met de Verzuimverzekering van Centraal Beheer

Persoonlijke verzuimbegeleiding

U kunt onze Verzuimverzekering uitbreiden met persoonlijke verzuimbegeleiding. Wij helpen u bij het verzuimproces en re-integratietraject van uw zieke medewerker. Denk aan het opstellen van een verplichte probleemanalyse en Plan van Aanpak. Zo voldoet u zeker aan de wet!

Hulp bij verzuimpreventie

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom helpen wij u ook om verzuim te voorkomen. Zo bieden wij onder andere het preventiespreekuur voor uw medewerkers aan. En kan 1 van uw medewerkers zich opleiden tot preventie­medewerker.

1 vast aanspreekpunt

Het afsluiten van een verzuimverzekering kan best ingewikkeld zijn. Welke mogelijkheden heeft u? En waar moet u op letten? Onze deskundige specialisten kijken graag met u mee. En u krijgt bij Centraal Beheer 1 vast aanspreekpunt waar u altijd op terug kunt vallen.

Ga voor snelheid en gemak of kies een dekking op maat

Verzuimverzekering Centraal Beheer

Standaard dekking

 • Speciaal voor bedrijven met maximaal 5 medewerkers. 
 • Focus op snelheid en gemak: voldoe direct aan uw wettelijke verplichtingen rondom arbodienst, loondoorbetaling en re-integratie. 
 • Op basis van onze meest gekozen Verzuimverzekering.
Bekijk premie
Verzuimverzekering Centraal Beheer

Dekking op maat 

 • Voor alle bedrijven. Ook met meer dan 5 medewerkers.
 • Focus op keuzevrijheid: bepaal zelf hoe u omgaat met de arbodienst, loondoorbetaling en re-integratie. 
 • Kies wat bij uw bedrijf past: Verzuim zonder Arbodienst, Compleet of MKB-ontzorg.
Bekijk premie

Is een verzuimverzekering verplicht?

"Een verzuimverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch is het vaak wel verstandig om een verzuimverzekering af te sluiten. Zeker als u niet genoeg geld heeft om een (langdurig) zieke medewerker te betalen. Daar bovenop komen nog de kosten voor arbodienstverlening, productieverlies en eventueel vervangend personeel. Tijdens een persoonlijk gesprek vertel ik u hier graag meer over."

Tim Veeneman, verzuimspecialist Centraal Beheer

Veelgestelde vragen

Een zieke medewerker kan voor behoorlijke financiële schade zorgen. Zeker wanneer u geen of weinig reserves heeft. Een verzuimverzekering beschermt u onder andere tegen de hoge kosten van de loondoorbetalingsplicht bij ziekte. Weet u nog niet zeker of u zo’n verzekering nodig heeft? Dan is het goed om eerst uw risico’s van verzuim te kennen. Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij u hier graag meer over.
U wilt een verzuimverzekering die past bij uw bedrijf. U stelt daarom zelf uw verzuim­verzekering samen. Zo beïnvloedt u ook zelf de hoogte van de premie. U maakt uit de volgende dekkingen een keuze:

Percentage van het jaarloon

U kiest zelf hoeveel procent van het jaarloon van uw zieke medewerker u wilt verzekeren. Dit geldt voor zowel jaar 1 als jaar 2. Het meest voorkomende dekkingspercentage van het jaarloon is 100% in jaar 1 en 70% in jaar 2. Het jaarloon dat u maximaal kunt verzekeren bedraagt € 125.000,- per medewerker.

Werkgeverslasten

Werkgeverslasten zijn de kosten die u naast het loon moet doorbetalen als uw medewerker ziek is. Bijvoorbeeld de premies voor werknemersverzekeringen en mogelijke pensioenlasten. Werkgeverslasten zijn een vast percentage van het loon. Bij Centraal Beheer kunt u 10% of 20% meeverzekeren.

Eigen risicoperiode

U bepaalt eerst wat voor eigen risico u wilt lopen. U kiest daarvoor een eigen risico­periode in werkdagen. U kunt kiezen uit 10, 20, 30 of 65 werkdagen. De minimale eigen risicoperiode is 10 werkdagen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.
Alle voordelen van onze Verzuimverzekering op een rij:
 • Onze Verzuimverzekering beschermt u tegen de hoge kosten van loondoorbetaling bij een zieke medewerker.
 • U krijgt persoonlijke begeleiding wanneer uw medewerker ziek wordt*.
 • Wij helpen u zodat uw zieke medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk kan*.
 • 1 vast aanspreekpunt voor de verzuimbegeleiding*.
 • U meldt gemakkelijk een ziek- of herstelmelding via het online Meldloket of de Verzuimapp .
 • U voldoet aan de wettelijke verplichtingen rondom loondoorbetaling en re-integratie*.
 • U voorkomt boetes van UWV*.
Wij helpen u graag tijdens een gratis oriëntatiegesprek met een verzuimoplossing die past bij u én uw medewerkers, zodat u zich kunt richten op ondernemen.

*Dit geldt bij de Verzuimverzekering Compleet of de MKB Verzuim ontzorg-verzekering. Niet bij de Verzuimverzekering zonder Arbodienstverlening.
Wij berekenen de premie aan de hand van verschillende factoren. Zo kijken we hoeveel medewerkers u heeft. En ook naar de gegevens van uw medewerkers, zoals hun geboorte­jaar, jaarloon en geslacht. Ook is het belangrijk om te weten hoe hoog uw verzuim in de afgelopen 3 jaar is geweest. Andere factoren die invloed hebben op de premie zijn de eigen risicoperiode en het dekkingspercentage. Lees meer over de kosten van een verzuimverzekering.

U berekent de premie van de Verzuimverzekering gemakkelijk en snel online. Heeft u vragen? Dan staan onze verzuimspecialisten voor u klaar.
Bekijk uw premie
Als werkgever heeft u bij verzuim te maken met verschillende verplichtingen. Bijvoorbeeld dat u uw zieke medewerker de eerste 2 jaar tenminste 70% van het loon doorbetaalt. Naast de verplichting om het loon door te betalen, heeft u als werkgever ook te maken met de Wet verbetering poortwachter. Deze wet eist van u en uw zieke medewerker dat u zich samen met een arbodienst inspant om uw zieke medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Zo moet u uw medewerker bijvoorbeeld ziekmelden bij de bedrijfsarts of arbodienst. En heeft u om de 6 weken contact met uw zieke medewerker. Houdt u zich als werkgever niet aan de plichten uit deze wet? Dan kan UWV een boete opleggen. En moet u mogelijk nog 1 jaar extra loon betalen. Deze boete heet loonsanctie.
Dat ligt eraan hoe uw bedrijf eruitziet en wat uw wensen zijn. Hoeveel medewerkers heeft u dienst bijvoorbeeld? Heeft u voldoende geld om de verzuimkosten van uw mede­werkers door te betalen? Wilt u juist financiële zekerheid? En heeft u tijd en energie om het re-integratietraject van uw zieke medewerker(s) te begeleiden? Vragen die u aan uzelf moet stellen voordat u een verzuimverzekering afsluit.
U heeft verschillende mogelijkheden voor het afsluiten van onze Verzuimverzekering. U kunt de verzekering direct online afsluiten tot maximaal 25 medewerkers. Het is belang­rijk dat u een dekking kiest die goed bij uw bedrijf past. Daarom kunt u ook tele­fo­nisch (055) 579 8197 een verzuimverzekering afsluiten. Na het gesprek met een verzuim­specialist ontvangt u binnen 1 werkdag een offerte. Tips bij het afsluiten van een Verzuimverzekering.
Ja. U bent als werkgever verplicht om ervoor te zorgen dat uw medewerkers veilig en gezond kunnen werken. De arbodienst begeleidt zowel u als uw zieke medewerker en zorgt ervoor dat u voldoet aan de Wet verbetering poortwachter. Een arbodienst kunt u meeverzekeren met onze Verzuimverzekering. Meer over arbodienstverlening.

Verzuimverzekering afsluiten

Bij Centraal Beheer zijn duizenden werkgevers met een Verzuimverzekering verzekerd tegen onder andere de financiële gevolgen bij ziekte. Bekijk uw premie binnen 1 minuut en ontdek of onze Verzuimverzekering iets voor u is.
Hulp nodig? Bel ons gerust op (055) 579 8197

Stop-loss: de Verzuimverzekering voor grotere bedrijven

Bekijk verzekering
Voor bedrijven van 25 tot 250 medewerkers is de Stop-loss Verzuimverzekering (ook wel calamiteitendekking genoemd) mogelijk de juiste oplossing. Met Stop-loss verzekert u zich tegen onverwachts hoge kosten die buiten het door u gekozen eigen risico bedrag vallen.